full screen background image

Lampard, skoro gotova stvar – Lampard, ormai è quasi fatta

Gotovo je sigurno da će Frank Lampard, tridesetogodšnji engleski ofanzivni veznjak, uskoro postići konačni dogovr s Interom. Vijest je procurila s internet stranice prestižnog France Footballa, prema kojemu će Chelseajev kapetan, već duže vrijeme tiha patnja kluba Massima Morattija, od iduće sezone igrati u Interu za 7,3 milijuna eura godišnje, i to za četverogodišnji ugovor. Lampardov je transfer koštao čelnike nerazzurra 9 milijuna eura. Lampard, koji bi trebao potpisati narednih dana, otklonio je tako svaku sumnju. U Milanu će ponovno raditi s omiljenim trenerom, Mourinhom, koji se neće zadovoljiti ovim… predjelom. France Football, prestižni francuski list koji svake godine dodjeljuje Zlatnu loptu, tvrdi naime da Mourinho pokušava nagovoriti još jednog Chelseajevog asa, Didiera Drogbu.

QUARESMA – Ima dobrih vijesti i što se tiče Quaresminog dolaska u Inter. Idući bi tjedan mogao biti odlučujući u tom pravcu, nakon netom završenog sastanka, u Oportu, između Brance, Jorge Mendes (igračev manager) i Portovih čelnika. Glavni je cilj bilo oboriti izuzetno visoke i pretjerane financijske zahtjeve portugalskog kluba (40 milijuna eura), cifra koja se do duše nalazi u njegovom ugovoru kao odšteta u slučaju prihevremenog raskida ugovora. Nakon susreta, naime, izgleda da su se Portovi zahtjevi drastično smanjili, tako da će Moratti donijeti konačnu odluku. Kako Inter poprima sve više portugalski štih, Moratti će svakako pokušati zadovoljiti Josèa Mourinha. Inter je spreman ponuditi i Davida Suaza, koji ima dosta interesenata i u Serie A.

MANCINI – Nakon dva munjevita susreta početkom tjedna, Inter i Roma odlučili su razgovarati o Amantinu Manciniju. Znajući da brazilcu ugovor ističe 2009. godine, Inter je blokirao svoju ponudu na 10 milijuna eura i nikako ne želi prihvatiti Romine zahtjeve (15 milijuna). Gotovo je sigurno da u cijelom poslu neće biti uključeni drugi igrači.

AQUILANI – Aquilani bi i prema mišljenju Josèa Mourinha mogao biti stvaratelj igre u novom Interu. Roma se ne namjeravati lišiti usluga svojeg dragulja, ali treba imati u vidu da ugovor kojeg bi Inter mogao ponuditi igraču (4 milijuna godišnje za petogodišnju vjernost) izlazi iz Rominih gabarita. Jedinstvena je to prilika da se potakne igračeva želja da odjene crno-plavi dres i da se odobrovolji Roma da prihvati početak pregovora.


Italia

Frank Lampard, trent’anni, centrocampista d’attacco inglese, sarebbe a un passo dall’accordo con l’Inter. Lo rivela il sito internet di France Football, secondo cui il capitano del Chelsea, da tempo nel mirino della società di Massimo Moratti, dalla prossima stagione potrebbe giocare nell’Inter in cambio di un salario annuo di 7,3 milioni di euro, moltiplicato per quattro anni. Il cartellino di Lampard, invece, sarebbe costato ai dirigenti nerazzurri 9 milioni di euro. E così Lampard (che dovrebbe firmare la settimana prossima) ha eliminato gli ultimi dubbi. A Milano tornerà a lavorare con il suo tecnico preferito, Mourinho, che comunque non si accontenterà dell’antipasto.Sempre secondo il sito del celebre giornale francese, che ogni anno assegna il Pallone d’Oro, adesso Mourinho starebbe tentando un altro gioiello del Chelsea, l’ivoriano Didier Drogba.

QUARESMA – Per Quaresma all’Inter, le notizie sono confortanti. La prossima settimana potrebbe essere decisiva, dopo l’incontro che si è appena concluso a Oporto fra Branca, Jorge Mendes (procuratore del giocatore) e i dirigenti del Porto. L’obiettivo era abbassare sensibilmente la richiesta iniziale di 40 milioni di euro, cifra peraltro inserita nel contratto di Quaresma come clausola rescissoria. La distanza, dopo l’incontro, si è sensibilmente ridotta e ora toccherà a Moratti l’ultima parola. Per un’Inter sempre più portoghese, il patron accetterà di soddisfare le richieste di Josè Mourinho. L’Inter è pronta a giocarsi anche la carta David Suazo, che pare riscuotere l’interesse del Porto, ma che ha importanti richieste anche in serie A.

MANCINI – Dopo i due contatti veloci d’inizio settimana, Inter e Roma deciso di vedersi per parlare di Mancini. Forte anche del fatto che il brasiliano ha il contratto in scadenza nel 2009, l’Inter ha bloccato la sua offerta a 10 milioni, contro i 15 chiesti dai giallorossi. Ormai è certo che nell’affare non entreranno altri calciatori.

AQUILANI – Aquilani è stato promosso anche da Josè Mourinho come possibile regista della nuova Inter. La Roma non intende cedere il suo gioiello, ma c’è da tenere in alta considerazione nel quadro dei possibili sviluppi il fatto che l’Inter ha pronto per il giocatore un contratto che a Trigoria è davvero fuori budget: 4 milioni per cinque anni. Un’occasione unica che potrebbe stimolare in maniera decisiva la volontà del giovane centrocampista e, conseguentemente, la disponibilità della Roma a intavolare la trattativa.
6 thoughts on “Lampard, skoro gotova stvar – Lampard, ormai è quasi fatta

 1. fanatico

  dobar posao, samo sam malo razočaran cijenom za Quaresmu da je Porto dobio koliko je tražio jer je otišao mali Pele. Puno mi je to novaca ali eto kad svi inzistiraju na tom igrače nek bude. lampard očekivano i biti će zanimljivo opet jednog Engleza gledati u Serie A, jer se nisu do sad baš proslavili nigdje. Lampard je sigurno nešto drugo i najveći igrač koji dolazi iz te zemlje a pogotovo što će ga trenirati isti trener s kojim je dostigao tu slavu. U svakom slučaju dobrodošli obojica.

 2. AdnanInter060583

  Jos samo daih vidim na Inter.it interovoj oficijalnoj stranici bit cu presretan pogotov za Quaresmu i ja mislim da se Engleski igraci tesko prilagodjavaju Seriji-A Al Lampard je klasa ne sumnjam u njega svejedno dobro dosli obadvojica jos samo sad Mancini i poneki odbrambeni za male parei to je to…DOBRO DOSLI…

 3. fanatico

  pozdravljam te koka_in jer mi se čini da sinovi i usputte pozivam da se regaš na naš forum tako da možemo diskutirati o mnogo širim temama. Mislim da nam Diego sada nije nužan jer će po svemu sudeći Mourinjo igrati sa jakim krilima i jednom klasičnom špicom u varijanti 4-3-3 sa podvarijantom 4-2-1-2-1 gdje bi lampard igrao ispred dva vezna a u špici Ibra uz Quaresmu i Mancinija na krilima. Strašan napad sa trojicom koji su vrhunski tehničari.Bit će ludo.

 4. AdnanInter060583

  Pozz evo citam na Goal.com da se transfer La,parda zakomplikovao da mozda od njega ne bude nista neznam Ja mislim da covjek koji ima 30 godina i dodje ui ekipu pored jednog ibrahimovica da odma ima platu 7,5 milona eura pa brate toje puno jedan J Zaneti nema taku platu jos je ikona kluba u svakoj utakmici gine Zato mislim da netreba pozurivat sa svime ovime to su samo novinski natpisi Kad obuce dres Intera onda je sigurno ovako vise nista bar je ovo moje misljenej neznam da li ce se ko sloziti ili ne pozz svima DOVEDI MLADJE IGRACE ZA MALE PARE A ZNA SE KO TREBA DA IMA PLATU 8 ILI 10 MILIONA IBRA A LAMPARD NIKAD STAR SI MOZE 4,,,,

 5. fanatico

  ja se slažem sa tobom ali naš trener inzistira na takvim pojačanjima i mi mu moramo vjerovati. Općenito sam protiv tih ogromnih plaća i odšteta i probao bih slagati na takav način kao ti ali jednostavno da bi bio veliki moraš na par mjesta enormno uložiti.

Odgovori