full screen background image

Quaresma, više nego san – Quaresma, più che un sogno

Moratti i Mourinho pripremaju novi Inter. Pokušavaju doći do ona dva ili tri pojačanja koja bi nopvom portugalskom treneru omogućila da oblikuje ekipu po svom ukusu i kako bi mogao konačno napasti trofej koji se toliko očekuje i sanja: Liga prvaka. Special One je već rekao Branci, glavnom čovjeku za mercato, koje bi igrače rado vidio u Milanu, a jedno se ime nalazi na vrhu Mourinhovih želja: Ricardo Quaresma.

Portugalski se as iz Porta posebno sviđa Mourinhu, a uz to je i Morattijeva simpatija već nekoliko godina. Izgleda da vlasnik Intera ima već spremnu ponudu za igrača koju će portugalski klub teško odbiti. Kompletna investicija teška je oko 70 milijuna eura: 23 bi išla Portu a 4,7 po sezoni Quaresmi za čak 5 godina ugovora.

Portugalac, koji ima 24 godine, je malo više nego običan kapric: desni bok je već duže vrijeme jedna od rijetkih slabih točaka ovog Intera, toliko da se može reći da je njegova… Ahilova peta. Figo nije više mlad kao nekada, a njegov je odlazak iz Milana tema iz godine u godinu. U tom pogledu, Quaresma bi bio njegova idealna zamjena: igraš s izvrsnim driblingom i izrazito precizna centaršuta.

U prilog tome ide i činjenica da Porto neće moći nastupiti u Ligi prvaka (suspendiran od Uefe), dok igrač umire od želje da napusti Portugal i da se priključi sunarodnjaku Mourinhu u Milanu. A Moratti ga čeka raširenih ruku i… novčanika.


Italia

Moratti e Mourinho studiano la nuova Inter. Studiano quei due-tre nuovi innesti per plasmare la squadra sull’impronta del nuovo tecnico portoghese e per poter finalmente preparare nel migliore dei modi l’assalto alla tanto sognata Champions. Lo Special One avrebbe già richiesto a Branca, operatore di mercato nerazzurro, alcuni giocatori da portare a Milano, con un nome in particolare in cima alla lista: Ricardo Quaresma.

L’asso lusitano del Porto piace moltissimo a Mourinho ed è un vecchio pallino di Moratti. Tanto che il patron dell’Inter ha pronta un’offerta per il giocatore, e per convincere il club portoghese a lasciarlo partire, davvero difficile da rinunciare. Un investimento complessivo intorno ai 70 milioni di euro: 23 al Porto e 4.7 stagionali promessi a Quaresma per ben 5 anni di contratto.

Il 24enne portoghese è tutt’altro che un capriccio: la fascia destra è da tempo uno dei pochissimi punti deboli di questa Inter, quasi fosse il suo… tallone d’Achille. Figo non è più giovane da tempo, e il suo addio a Milano è argomento di ogni stagione di mercato. Quaresma in questo senso, sarebbe il suo sostituto ideale: un giocatore con un dribbling strepitoso e grande precisione al cross.

Inoltre dopo aver scoperto che il Porto non giocherà la Champions League (causa la squalifica decretata dalla Uefa), il calciatore vuole assolutamente lasciare il Portogallo e raggiungere il connazionale Mourinho a Milano. Così Moratti lo aspetta a braccia, e portafoglio, ape
5 thoughts on “Quaresma, više nego san – Quaresma, più che un sogno

 1. Otto J.

  Demokratski prihvaćam svačije mišljenje. Naravno. Međutim, htio bi da u ovom forumu vlada malo drukčija atmosfera. Konstruktivna a ne destruktivna. Sanjati rapsodiju u crno-plavom, kao što piše Fanatico, a ne olako pokazati izlazna vrata nekim igračima koji su dali srce ovom Interu, kao što je Materazzi. Ima on svoje grijehe, ali tko ih nema? Ne zaboravite da je upravo on donio Italiji titulu svijetskih prvaka, a činjenica je da ga suci baš ne vole i ponekad se osjeća kao Kalimero, kao što je i sam rekao. A osim toga, ljudska je veličina. Ali nema veze, svako je slobodan iznijeti svoje mišljenje… Smatram da mogu davati takve sugestije jer za Inter navijam još od 1966, kada su osvojili scudetto u sljedećem sastavu: Sarti, Burgnich, Facchetti, Bedin, Guarneri, Picchi, Jair, Mazzola, Domenghini, Suarez, Corso, a trener je bio legendarni Helenio Herrera. Da li shvaćate sada zašto sam malo osjetljiviji na Inter? Pravi navijači Intera su kao vjernici, jer je to način življenja. Puno više nego navijanje za jedan sportski klub…

 2. AdnanInter060583

  I ja mislim da svako grjesi pa moze i Materazzi ali hvala mu na svemu i nek igra u slabijim utakmicama a ne kao protiv Toresa sto je cinio a svi mi smo vidili a to je proslost i ide se dalje hvala mu na svemu A sto se tice Quaresme svaki klub bi volio da vidi Quaresmu u svome sastavu pogotovo zato pozurimo dok nije skocila cjena ako nam Mancini dodje bit ce ubojiti Quatro Ibrahimovic Adriano Quaresma Mancini pozz svima vjernim navijacima….
  I pozz za navijaca intera sto navija od 1966 ljepo je to cuti pravi interista citav zivot..FORZZA INTER…

 3. DRAKULA

  matrix je kontradiktorna licnost,
  s jedne je strane dao puno interu, prije svega zbog privrzenosti klubu, odigrao je dobro 1 sezonu i odlicno jos 1 izmedju je “osvojio” titulu prvaka svijeta sa italijom u velikoj ulozi, prethodnu dobru sezonu i perugi ne racunam.
  osim toga je bio jedan prosjecan igrac, vrlo problematican, prije svega zbog grubih faulova i reakcija zbog kojih je cesto nagradjen crvenim kartonom, to je dokazao i na zadnjoj utakmici italije protiv nizozemske, kada ga cudom sudac nije izbacio zbog grubog faula na rubu 16., njegovim izlaskom je obrana puno bolje funkcionirala. o slabim igrama ove sezone ne treba ni govoriti…
  matrix je trenutno na razini rezervnog stopera za inter, prije svega zbog minulog rada, ako mu ne pase moze i otici.
  i moj nono tako misli a gledao je i meazzu kako igra, te od tada navija za inter!
  veliki je “vjernik” ali mu matrix nebi igrao, i nikome ne drzi lekcije…

Odgovori