full screen background image

Prva godina IC Fedeli je za nama, idemo dalje…

Počela je 2010-a godina pa da se malo osvrnemo na proteklu godinu kroz prizmu našeg Inter Cluba Fedeli. Ta 2009-a je povijesna godina za naš klub i utisnuta u grb IC Fedeli jer je godina našeg osnutka. Ušli smo u drugu kalendarsku godinu iako smo stari tek nešto više od pola godine.
Želim se u ime nas osnivača i svih članova našeg kluba prije svega zahvaliti Centro Coordinamento Inter Club (CCIC) što su nam omogućili registraciju. Posebna i nemjerljiva zahvala ide koordinatoru Inter Clubova za inozemstvo, gospodinu Antoniju Pisinu, bez čije pomoći ne bi bilo našeg kluba. Sigurno nije bilo lako donjeti odluku o registraciji novog Inter Cluba u tako maloj zemlji kao što je Hrvatska, a u kojoj su već funkcionirala dva kluba. Veliku odgovornost je g.Pisino preuzeo dopustivši registraciju a vjerujući u naš entuzijazam.
Mi smo vjerovali u sebe i znali smo da ćemo opravdati povjerenje, ali kako to unaprijed pokazati odgovornima u Milanu i ubjediti ih da nam samo odobre registraciju a onda ćemo im mi svojim radom pokazati da su bili u pravu. Srećom je glavni koordinator za inozemstvo imao dobar predosjećaj i omogućio nam bez puno razmišljanja i komplikacija ulazak u veliku obitelj Inter Clubova.
Već svojom prvom akcijom smo opravdali ukazano povjerenje i ne malo iznenadili odgovorne ljude jer smo bili prvi od svih Inter Clubova, uključujući i one u Italiji, koji su poslali podatke o členovima i izvršili uplatu članarina za sezonu 2009/10. Posebno nam je drago zbog g.Pisina koji se jako iznenadio i brojem od 115 članova članova za novoosnovani klub, da bismo kasnije u naknadno registriranim došli do konačne brojke od čak 162 člana. Napravili smo odmah i svoj grb (koji smo uz adresu naše web stranice pokazali odgovornima u Milanu) te se prijavili već za prvu utakmicu koja je bila moguća (3.kolo protiv Parme), jer prvo domaćinstvo je svečano i predviđeno za pretplatnike i goste.
Željeli smo odmah na početku opravdati povjerenje i pokazati svima u CCIC-u da su bili u pravu kad su nam dali priliku raditi jer je sa naše strane to jedina moguća zahvala. Niti sanjali nismo da ćemo tako brzo biti prepoznati i nakon nepuna tri mjeseca rada biti pozvani u goste. Predsjednik i dopredsjednik IC Fedeli su proveli nekoliko nezaboravnih sati u prostorijama našeg voljenog kluba a pozdravila nas je i gospođa Bedy Moratti. Bili smo ganuti i impresionirani svime doživljenim. Neizmjerno hvala g. Pisinu na pozivu i domaćinstvu, kako u naše osobno ime tako i u ime Inter Cluba Fedeli jer smo mi bili samo ti sretnici koji su predstavljali naš klub.
Nastavili smo nesmanjenim tempom svoje aktivnosti a CCIC sa svojim uvažavanjem jer smo uspjeli kao novi klub dobiti ulaznice za Champions League protiv Barcelone, pa derbi sa Romom a evo i sada za Milan a obećano nam je i za Chelsea. Usuđujem se reći da takav start nije imao niti jedan Inter Club u obitelji od preko 800 klubova. Jako dobro je poznato svima koliko je ogromno interesovanje za derbi utakmice i velike utakmice Lige Prvakai te kako se ulaznice dijele na kapaljku.
Na početku smo i jednostavno nemamo vremena sve odraditi što bismo željeli jer imamo jako puno ideja i volje za radom. Veliki su planovi u ovoj godini koja je pred nama i zajedničkim snagama nas u vodstvu i svih članova ćemo učiniti naš klub velikim i uspješnim. Spomenut ću samo neke od aktivnosti: organizirana putovanja (derbi sa Juventusom, zadnja utakmica na „Meazzi“ protiv Chieva za proslavu Scudetta), izradu suvenira i navijačkih rekvizita, povećanje broja članova za slijedeću sezonu, zajednička okupljanja, posjete bivših ili sadašnjih igrača… Nek nešto ostane i kao iznenađenje, a što više članova se aktivno uključi u rad, na bilo koji način, biti će nam svima ljepše u našoj crno-plavoj obitelji.
4 thoughts on “Prva godina IC Fedeli je za nama, idemo dalje…

  1. billyRi

    dodao bi da planiramo u velikom broju otići nama na najbliži stadion u Italiji, u Udine, koji je na rasporedu 28.02.2010. tako da i ovom prilikom pozivam sve zainteresirane da se jave na vrijeme svojim povjerenicima, da se znamo organizirati i nabaviti karte, koje za ovu utakmicu ne idu preko CCIC, več ,samo preko našeg IC FEDELI

    pozdrav

  2. miha159

    pozdrav svim interistima.. novi sam ovdje,i nazalost zakasnio sam na uclanivanje u klub i jedva cekam da se uclanim,da i ja mogu biti ponosni clan inter fedeli cluba.. vidim da vam sjajno ide,i samo tako nastavite.. puno ste postigli u ovo kratko vrijeme.. jedva cekam svoje prvo putovanje na utakmicu i da upoznam ljude koji se toliko trude oko ovog kluba…

    pozdrav!!!

Odgovori