full screen background image

Goran Pandev službeno predstavljen

Na zvanično predstavljanje Gorana Pandeva u Sportskom centru “Angelo Moratti” u Appiano Gentileu su došli, Gabriele Oriali i José Mourinho. Obojica su izrazili zadovoljstvo dolaskom makedonskog igrača, ali su isto tako uzeli priliku reći o zdravstvenom stanju Cristiana Chivua.

“Dobrodošao natrag Goran Pandev. Ja sam vrlo zadovoljan da ga opet vidim – rekao je Oriali – i ja kažem na žalost, imali smo ga ovdje prije mnogo godina, a mi smo se žurili otpustiti a mogli smo napraviti da ide steći iskustvo ali ga vezati za nas. Sada sam jako zadovoljan povratkom, posebno jer je pritisak od strane drugih momčadi, posebice u inozemstvu, bio velik ali on je odbio mnoge zahtjeve puno jače sa financijske točke gledišta. Klub, trener i cijela momčad je jako zadovoljan sa njegovim dolaskom. ”

Riječ je zatim uzeo trener Intera: “Goran Pandev je vrlo napadački igrač koji može igrati na tako mnogo mjesta u bilo kojoj poziciji u napadu. Izrastao je u velikog igrača i hvala svima koji su ga trenirali a posebice Deliu Rossiju -priznao je Mourinho– Goran je igrač kvalitete i iskustva. On dobro govori kad kaže da je došao u dobro organiziranu momčad sa puno kvalitetnih igrača. Odigrao je onako kako sam očekivao od njega, igrao je za momčad a ne za sebe. Zato je igrao sat vremena i par minuta, čineći značajan doprinos momčadi i ukoliko se to nastavi igrati će bez problema. Nakon jučerašnje utakmice , još više imam povjerenja u njega nego što sam ga imao prije.”

O zdravlju Cristiana Chivua

Oriali je rekao: “Cristian je imao mirnu noć, post-operativni period ide dobro Iijoš uvijek je na intezivnoj njezi ali ne postoji ništa alarmantno, nenormalano. Njegova supruga ga je posjetila i on je svjestan. Nemojte pitati, međutim, vrijeme oporavka, znate: mi smo samo sretni da se stvari nastave normalno. ”

Mourinho je onda govorio o razlici između ozljede Chivua jučer i Petra Cecha: “To je teško reći da je ozljeda Chivua ista kao i Petra Čecha, jer sam vidio Cecha kao umrlog, on je napustio “mrtav” teren. Jučer sam razgovarao s Cristijanom nakon operacije, dok je Cechu nakon tjedan dana bilo nemoguće govoriti, bilo je to stvarno sasvim drugačije stanje. Međutim, fraktura lubanje nije lako situacija, posebno za braniče koji ne mogu koristiti kacigu kao Cech. Ali najvažnija stvar je da je on dobar i da je imao mirnu noć. Prvo dođe čovjek a onda igrač. Kao igrač se može naći još jedan a Cristian Chivu postoji samo jedan čovjek.

Goran Pandev je juče imao debi u Veroni a danas je predstavljen službeno kao novi igrač nerazzurra. Bolje reći ponovo nosi crno-plavu majicu, samo sada je zamjenio onu Primavre sa ovom prve momčadi.
“Naravno da je bilo vrlo uzbudljivo. Moram se zahvaliti treneru koji mi je dao ovu priliku da se, nakon pet mjeseci tijekom kojih nisam igrao, nađem u momčadi. Bio je to san, a nakon pobjede, ja sam sretan. ”

Kako je teško bilo sve te mjesece bez nogometa?
“Naravno, nisam tako očekivao i dobro sam radio u Laziju i imao sam još jednu godinu ugovora. Htio sam otići i to svi znaju što se dogodilo a ja sam nastavio trenirati jer volim nogomet. Nisam ozljeđen i dobio sam priliku doći ovdje u Inter i sad sam sretan. ”

Do sada jedini makedonski igrač koji je igrao u Interu je bio Darko Pančev, koji ovdje nije ostavio lijepe uspomene. U Makedoniji je, međutim, proglašen igračem stoljeća, jesi li govorio s njim?
“Ja ga znam, ali nismo razgovarali, bila su to druga vremena, sada se nogomet dosta promjenio. Sigurno nije ovdje dao puno golova ali je tada bilo teško a za nas u Makedoniji je ostao najbolji igrač jer je učinio ukupno puno. “

Imali smo osjećaj gledajući jučer u Veroni kao tek pristigli igrač ste već vrlo dobro postavljeni u Interu unatoč samo jednom treningu. Kako je to moguće?
“Bilo je lako, jer drugovi i trener su mi objasnili mnoge stvari. Naravno, kad sam na terenu, nisam mislio da bih mogao izdržati, toliko igrati, ali sam dao sve od sebe , iako se moram zahvaliti mojim kolegama koji su mi mnogo pomogli pa je bilo lakše igrati. Teren nije bio dobar ali smo ipak pobjedili.”

Vaš je izbor broj 27?
“To je bio slobodan broj, pa sam izabrao od mnogih drugih slobodnih brojeva.”

Želite nešto reći o Laziju?
“Sigurno, u Laziju sam proveo dobar put, odrastao kao čovjek i naravno kao igrač. Moram reći da zahvaljujem Laziju koji mi je dao priliku igrati ali sad sam tu spreman kao i ostali momci pobjeđivati.”

Možemo reći da je laž rekao Ballardini, a i Gabriele Oriali nam je rekao da ste odbili veće financijske ponude i da ste htjeli ovdje u Inter?
“Da budem iskren, davali su mi više novca u inozemstvu, ali moju želju je znao g. Mourinho da sam htio trenirati ovdje s njim. Imam hrabrosti doći ovdje gdje ima mnogo zvijezda i nije lako uvjek igrati ali ja sam spreman pomoći momčadi.”

Koliko ste spremni?
“Rekao bih da sam na 70-80 posto, jer sam dobro trenirao posljednjih mjeseci, čak i ako to nije bilo lako sam trenirati. Dečki su mi pružili ruku i sada polako ću sigurno igrati još bolje.”

Jeste li govorili sa drugim igračima koji bi mogli doći iz Lazija u Inter, što nam možete reći o njima?
“Ja mogu samo reći da su oni veliki igrači, ali ja ne znam da li oni dolaze ovdje ili će otići negdje drugdje, međutim, su dobri igrači.”

Sada kada ste se vratili u Sportski centar “Angelo Moratti”, što je drukčije?
“Zaista sam našao vrlo dobro okruženje, vrlo jaku ekipu. Vidim i da su mnoge stvari promjenjene: tereni, svlačionice, sasvim druga stvar.”
Odgovori