full screen background image

Tri juniora u prvoj momčadi

Tri mladića iz Primavere su priključeni u prvi tim Intera i več su u konkurenciji za meč U Veroni. Zaslužili su par riječi kako bi se bliže upoznali i saznali najosnovnije podatke o njima.

Crisetig Lorenzo, vezni igrač, rođen je u Cividale del Friuli,20 siječanja 20 1993g. Počeo je trenirati sa devet godina u Rose of San Leonardo dell’Audace. Sljedeće godine prešao u Donatello (Udine) i ostaje tamo 5 sezona. Sa 14 godina dolazi u Inter a ove godine je prešao u Primaveru (mladu momčad, tj.juniri)) koje trenira Fulvio Pea. Igrao je za U-17 prošlog travnja na Europskom prvenstvu a u studenom ove godine u Nigeriji na Svjetskom prvenstvu. Debitirao je u prvom timu u prijateljskioj utakmici u kolovozu protiv Bahreina. Pozvan je u U-21 selekciju koju treniraod Pierluigi Casiraghi te sa 16 godina, 7 mjeseci i 8 dana, najmlađi u povijesti selekcije U-21 plava. Dres broj 48.

Giulio Donati, branič, rođen je u Pietrasanta, 5. veljače 1990g. Počeo igrati nogomet sa četiri godine u Versilia od Querceto, kluba gdje je ostao sve do dobi od deset godina, kada je preselio u Nacionalni centar Viareggio . Nakon tri sezone je prešao u Lucchese a nakon 5 godina je stigao u Inter, gdje je u drugoj godini Primavere. Sudjelovao sa prvim timom za prijateljsku utakmicu protiv Lugana, Piacenze i Vaduza. José Mourinho dao mu je službeni debi 16. prosinca prošle godine protiv Livorna u utakmici Kupa. Sudjelovao u pripremama u Abu Dhabiju I nastupio u prijateljskom susretu u Riyadu protiv Al Hilala. Dres broj 29.

Alen Stevanović, ofenzivni vezni, rođen je u Zürichu, 7. siječanja 1991g. Počeo igrati nogomet u dobi od 8 godina i trenirao u Radničkom (Novi Beograd). Zatim šest mjeseci u Radnički Obrenovac, prije nego stigao u omladinsku momčad Intera u siječnju 2009. Bio je 16. prosinca prošle godine na klupi protiv Livorna u utakmici Kupa. Sudjelovao u pripremama u Abu Dhabiju I odigrao 74 minut u prijateljskoj utakmici protiv Al Hilala u Riyadu. Dres broj 28.

Na slici: Giulio Donati
Odgovori