full screen background image

Mourinhovi planovi: malo promjena – I piani di Mourinho: pochi cambiamenti

Nedostaje službena potvrda imenovanja Josèa Mourinha kao trenera Intera, ali u današnjoj Gazzetti dello Sport već se naziru misli portugalskog trenera oko ekipe koju bi želio sastaviti. Tri su čvrsta stajališta Mourinhovih misli. Kao prvo, malo promjena ali kvalitetnih, a ukupni bi trošak u ovom trenutku bio od 75 milijuna eura: imena su Deco, Eto’o i Lampard. Kao drugo, veliko povjerenje veteranima: tu su, naravno, Zanetti ali i Maicon, te Cambiasso. U sredini Cordoba-Samuel, pa Vieira i nezamjenivi Ibra u napadu. Treće, njegove ekipe igraju po sistemu 4-3-3 ili još lakše 4-4-2, s veznim redom u obliku romba s Cambiassom ispred obrane i Decom ispred špica.


Italia

Manca ancora l’ufficialità della nomina di Josè Mourinho alla guida tecnica dell’Inter, ma sulla Gazzetta dello Sport in edicola oggi si possono già trovare ampie anticipazioni sulla squadra che l’allenatore portoghese ha in mente di costruire. Tre i capisaldi del Mourinho-pensiero. Primo, pochi innesti ma di qualità, per un esborso totale di 75 milioni: i nomi sono quelli di Deco, Eto’o e Lampard. Secondo, grande fiducia ai veterani: quindi naturalmente Zanetti ma anche Maicon, e Cambiasso. E poi la coppia centrale Cordoba-Samuel, Vieira e l’irrinunciabile Ibra davanti. Terzo, i suoi due schemi abituali: il 4-3-3 o ancora più facilmente il 4-4-2 con un centrocampo a rombo che vedrebbe Cambiasso davanti alla difesa e Deco dietro alle punte.
4 thoughts on “Mourinhovi planovi: malo promjena – I piani di Mourinho: pochi cambiamenti

 1. fanatico

  teško će ići pregovoro oko igrača jer obojica imaju čvrste stavove u tome da su isključivo oni ti koji trebaju odlučivati o transferima. Naš predsjednik je to morao znati i ako ne želi sebe mjenjati nije trebao petljati sa takvim trenero. Meni je općenito normalno da trener odlučuje o tome jer on odgovara za rezultat i operativac j na terenu sa tim ljudima.

 2. Dexter

  Na kraju će, kao po običaju, sve završiti onako kako to želi Moratti.
  Pitanje je koliko će dugo Mourinho to htjeti trpjeti.
  Lippi je svojedobno, čim je došao bio suočen s problemom “trenera iznad trenera” koji je prisutan u Interu.
  Jedna od tajnica iz službenih prostorija kluba je jednom prilikom svjedočila (i to javno ispričala) Lippijevom burnom napuštanju jednog od sastanaka s najužim rukovodstvom kluba, kad je trener izjurio na hodnik vičući: “Kako ću raditi kad mi i prvu momčad netko drugi sastavlja!”
  Sve to podsjeća na jedan naš klub u kojemu su se potpuno iste stvari događale prije 10 – tak, ili 12 godina.

 3. AdnanInter060583

  I meni nije jasno zasto zeli da Ibrahimovic ode mozda su to samo novinski natpisi jer da nebude tacno i mislim da bi svaki trener volio vidjet tandem ibrahimovic Adriano je mislim da nema jaceg para Al jer da ne bude istina i ovaj nam par donese nove titule….Ibra ostani…

Odgovori