full screen background image

Mihajlović nezadovoljan potezom Morattija

Nakon što je Mancini dobio otkaz u Interu,vjerovatno ista sudbina čeka i njegovog pomoćnika Sinišu Mihajlovića.

Mihajlović kaže da je bilo jako ružno od strane Morattija što je uručio Manciniju otkaz nakon svega što je ovaj učinio za klub.

Mancini i Moratti su se sastali i nakon razlaza Mancini me je odmah nazvao da mi javi vijesti sa sastanka. Bio je jako ljut zbog otkaza. Bijesan! Teško je to primio. Zaista nisam očekivao ovakav potez od strane Morattija. Roberto je mogao ostati i sa samo par pojačanja opet bi imao dobre rezultate.

Mihajlović je nakon završetka igračke karijere u Interu odmah postao Mancinijev pomoćnik te je zajedno s njim vodio Inter do tri uzastopna naslova.

Siniša Mihajlović je sa opravdanjem ljut jer Mancini nije zaslužio ovakav tretman jer ipak je trener koji je sa Interom napravio nešto što drugi nisu uspjevali već petnaestak godina,osvajanje naslova.

Upravo takvi potezi Morattija,česte promjene trenera,Inter su uvijek udaljavale od titule jer nijedan stručnjak na klupi nije imao dovoljno vremena i prostora za rad i stvaranje ekipe. Moratti je uvijek inzistirao na instant uspjehu što baš i nije tako jednostavno bez obzira na ulaganje nekih basnoslovnih cifri novca u dovođenje igrača sa svih strana svijeta.

Nakon odlaska Mancinija očekuje se i otkaz ili dobrovoljni odlazak Siniše Mihajlovića jer će Mourinho vjerovatno inzistirati na dovođenju svog stručnog tima.

Izvor: Sportin.ba
7 thoughts on “Mihajlović nezadovoljan potezom Morattija

 1. fanatico

  Pa četiri pune sezone biti trener, nikako ne ide u rubriku česte promjene trenera. Toliko dugo nitko nije bio poslije Trapattonija (1986 – 1991 ). Čak šta više, za sto godina Intera samo su četiri trenera, ponavljam četiri trenera ( Fossati, Herrera, Bersellini i Trapattoni ) bili više od četiri sezone treneri!
  Što se tiče Mihinog odlaska, to je sasvim izvjesno iz dva razloga. Prvo će Mourinho uzeti sebi suradnike a drugi je što Mancio bez njega ne može živjeti.

 2. AdnanInter060583

  Fanatico pa mihajlovic ne moze nigdje bez Mancinija zato mu je krivo jer je i on dobio otkaz automatski to se znalo Ja da sam Moratti ne bi oni smjeli svasta pricat heheheh…
  Mancini bjezi Mourinho dolazi…

 3. srdanlujo

  po kojem je to kriteriju mihajlović uopće postao pomoćni? niti je imao neko iskustvo niti je bio neki igrač s tragom u interu. ukalumao se, ništa drugo. valjda će metla sad očistiti te folirante pa da se krene kako treba

 4. Interf@n

  Mihajlović je postao pomoćni trener jer je dobar prijatelj sa Mancinijem! A sad je i on dobio otkaz, to je uvijek tako kad glavni trener dobije otkaz, i pomoćni leti.Ne mogu reć da mi je žao!

Odgovori