full screen background image

Loša igra u Liverpoolu

Mancini

Naravno da je lako biti general poslje bitke, ali ni ne možeš komentirati događaje unaprijed. Mora se reći da je igra bila loša, bez obzira na činjenicu da smo igrali sa igračem manje, jer i do te 30-e minute ništa nismo odigrali. Kriva je procjena da Materazzi može držati Torresa pod kontrolom s obzirom da je on brži i okretniji od Matrixa. Moralo se pretpostaviti da će dolaziti do puno kontakta, a zna se da Matrixu sude žuti čim krene prema igraču. Mancini je morao na to računati i Chivua od početka staviti na njegovu poziciju a Maxwella na bok. Vieira je trebao biti starter tako bi imali veznjaka više i bili bi puno jači u sredini te ne bi dozvolili da nas toliko nadtrče i sakriju nam loptu igrači koji uopće nisu neki tehničari. Materazzi nije uhvatio još dobru formu poslje povrede i ova postava bi bila puno učinkovitija sto se vidjelo i sa igračem manje da smo se dobro branili i sasvim nesretno primili gol.
U napadau sam očekivao Suaza umjesto Cruza, i mislim da bi bili puno probojniji u kontrama. Čak i kad smo se odlučili braniti i igrali sa jednim napadačem bolje bi bilo sa Suazom i dugim loptama loviti priliku i koristiti njegovu brzinu u preskakanju igre. Kako smo morali igrati sa igračem manje, tip suptilnog tehničara kao Ibra, ne može doći do izražaja.
Drugi gol je, opet, nedopustiva greska na terenu, jer se Gerrarda ne smije pustiti da slobodno puca ni sa jednog djela terena. To cjeli svijet zna i mora se postaviti blok na njega. I liverpool i engleska svoju igru grade na njemu i njegovom udarcu. Benitez je dokazao da je jedan od najboljih taktičara, sto smo i očekivali od Liverpoola, ali smo mi na tom planu po ko zna koji put zakazali u Europi. Ima još 90 minuta i ne treba se predati, dok se igra ima i nade.
6 thoughts on “Loša igra u Liverpoolu

  1. Dexter

    Ne znam što bih mislio. Ne treba se predati, to svakako. Ali da će bit teško, bit će. Budimo realni (što bi reko Kazo), Liverpool je doma odigrao totalni pressing i to ne zato jer su to izabrali iz mnogih taktičkih opcija koje su im bile na raspolaganju, nego zato što protiv jakog protivnika niti ne mogu (ne znaju) drugačije. Koliko god su na sredini bili premoćni svejedno su im se svi pokušaji sveli na traženje Torresa nekakvim dugim loptanma duboko iz svoje polovice. Da se te večeri dogodio, recimo to tako, “normalan nogomet” nebi se dobro proveli i njima je to itekako jasno. Ruku na srce, Liverpool se sastoji od golmana, Stevena Gerarda + devet buldoga i ako na svijetu postoji ekipa zvucnog imena koja je izuzetno limitirana svojim mogućnostima onda su to oni.
    Zato ne vidim razloga zbog kojega bi na Meazzi zaigrali drugačije. Imaju super povoljan rezultat i ne treba im ništa riskirati, a voda na njihov mlin je i naša desetkovana obrana. Opet, kažem, bit će strahovito teško i nemojmo se čuditi ako na kraju i ispadnemo, jer svaka se škola plaća, pa će i Roberto Mancini još jednom (daj Bože da neće) platiti danak relativnoj taktičkoj nezrelosti koja nam se (njemu) evo redovito događa čim se zaigra kup sistemom.

  2. koluminterist Post author

    Da, Cordoba ce nam jako nedostajati ali moramo sloziti u polju bolju postavu. Sredina terena mora biti gusca i sa bar jednim tehnicarom. Potpuno se slazem da je Mancini jos jako ne zreo za europske utakmice. U domacoj ligi je stvorio skoro tri tima i gotovo je svejedno tko igra dok u europi, pogotovo kad dode do kup sistema na ispadanje nema cvrstine a ni hrabrosti. Tu su Rafo, Ancelotti … pravi majstori.

Odgovori