full screen background image

Matrix “crna ovca”

Ovo više nema smisla što se događa našem Matrixu. Stekao je takav “ugled” kod sudaca da mu uopće ne daju igrati, svaki start je žuti karton. Pa što bi bilo od igre da se tako sudi svakome, pa i blaže. Ne bi uopće bilo nogometa. Čovjek čim istrči na teren dobije žuti, kao u trgovini kad ti naplate i za dobar dan. Naravno da je imao svojih grijeha a ima i sada. Svako nesportsko ponašanje treba kažnjavati, ali ovo prelazi granice zdravog razuma. Dolazimo do suludog zaključka da ga trener ne smije staviti u igru jer će protivnik ubrzo igrati sa igračem više. Mancini bi morao raditi izmjenu odmah nakon prvog žutog jer u biti nas sudci tjeraju da se odreknemo jednog od najboljih igrača. Valjda bi i da statira na terenu nekog iritirao od sudaca što ništa ne čini pa bi dobio izravni crveni karton. Možemo si samo zamisliti kako mu je kao čovjeku i nogometašu kad je tako diskriminiran i jednostavno mu ne daju da radi svoj posao.
6 thoughts on “Matrix “crna ovca”

 1. Dexter

  Marco Materazzi u mojoj (i ne samo mojoj) glavi figurira kao igrač koji ne štedi protivnika, ali, što je jos važnije, ne štedi ni sebe. Ipak mislim da je pretjerano to sto mu se i za disanje pokazuju kartoni. Možda bi bilo najbolje da utakmice od početka počinje sa žutim kartonom, pa bi odmah znao na čemu je. Prvi žuti koji je dobio na utakmici protiv Liverpoola pokazan mu je samo i isključivo zbog njegove loše reputacije kod sudaca (a i u javnosti). Ono nije bio čak niti faul, a kamoli žuti karton. Čak štoviše, prilično sam siguran da niti jednom drugom igraču u onoj situaciji nebi bio pokazan karton.
  Sjetimo se samo incidenta kad ga je Zidane udario glavom na prošlom svjetskom prvenstvu. Od trenutka kad se je cijeli svjetski medijski aparat (koji u današnje doba itekako kreira gotovo cijelo svjetsko javno mišljenje) osvijestio od šoka koji je uslijedio neposredno nakon samog incidenta Marco Materazzi sustavno se prikazuje kao jedini i isključivi krivac za ono što se dogodilo. Iako je itekako dobro poznata stvar da je Zinedine Zidane u svojoj karijeri skupio pozamašan broj kartona svih boja i dezena, a napose što je karakterom možda čak i veća prznica od Matrixa, o njegovoj se naravi jednostavno šuti.
  I na kraju, vratimo se na početak: Marco Materazzi će zbog svoje požrtvovnosti i srca koje na terenu ostavlja u ama baš svakoj utakmici uvijek imati posebno mjesto među svima onima koji FC Internazionale drže za svoju svetinju.

 2. petar1908

  danas je izašao članak u novinama,tipa-kakva je funkcija tipova poput materazzija?jedino što materazzi može,jest udarati,hvatati rukama i skakati,što njemu nije problem jer ima dva metra.jest,materazzi je ponekad i lUkav,pa provokacijom u finalu SP-a isključi zinedinea zidana…

 3. Davor

  Dexter, odlicno si se sjetio dogadaja sa Zidaneom. Neosporno je da ga je matrix opsovao ali nema opravdanja za onaku reakciju Zidanea. To mu nije prvi put da dobije crveni karton udarajuci protivnika, a samo s o matrixu pise negativno. Bio sam dva puta u Milanu na utakmici i uvjerio se da ga navijaci obozavaju i bezbroj transparenata se prodaje sa njegovim likom.

 4. koluminterist Post author

  pa dobro, nije bas samo lukav. Moramo priznati da je bio blago receno bezobrazan prema Zidaneu, ali bez obzira sto mu je rekao, Zidane, nije smio tako reagirati i nista ga ne opravdava za taj prostacki ispad. Svi mediji su brujali o Materazziju a o udaracu sute.

Odgovori