full screen background image

Mancini: scudetto i zbogom – Mancini: scudetto e addio

Možemo očekivati još jednom situaciju kao poslije Liverpoola. Vulkani, ako su živi, prije ili kasnije se probude. Samo je pitanje je vremena.

Prošlo je malo više od dva mjeseca, ali hrpa pepela iznad Mancinija je tako gusta i teška da nam se čini kao da ih je prošlo tisuću.

“Ako pobjedim, odlazim”: ovo beskrajno iščekivanje utakmice Parma-Inter izgleda kao priprema za završnu erupciju. Prijatelji su svi obaviješteni.

Posljednji sloj pepela na Manciniju je slučaj telefonskih prisluškivanja. Kao i distanciranje kluba (“Nismo znali ništa”, rekao je Paolillo, jedan od čelnika Intera). Nitko nije stao u obranu svog trenera. Kao i puno puta do sada.

“U Italiji se više ne može raditi, a ono što se dogodilo je sramotno”, ponavlja Mancio svojim prijateljima. Čep tužbi je već iskočio iz boce, a brzo će izići i pjena. U međuvremenu… Parma. Za svih.

Sada shvaćamo zašto je Moratti, prošloh ponedjeljka, zašio sva usta osim svojih: “Ova s6tvar oko prisluškivanja ne brine me, to su manipulacije. Ja branim svoje igrače”. Da, u redu, ali što je s trenerom?

Mancini je odriješit: pobjediti i reći svima zbogom. Možda je i to jedan od razloga zbog kojeg predsjednik nije nikada prestao gledati oko sebe: Mourinho, Benitez, a sada i Prandelli. Ako se desi da njegovi izgube scudetto, Mancinija će potjerati; uz otpremninu kao gospođa McCartney (ima još tri godine ugovora po 5 milijuna eura po sezoni). Ali trener razmišlja o drugom scenariju, savršenom ubojstvu-samoubojstvu: scudetto, a nakon toga eksplozija. Učestala podrhtavanja tla ukazuju na potres jačeg intenziteta, s epicentrom u Parmi.


Italia

Aspettatevi un altro dopo-Liverpool. Perché i vulcani vivi, prima o poi, tornano a ruggire. È solo una questione di tempo.

Sono passati poco più di due mesi, ma il cumulo di cenere sopra Mancini è così denso e pesante che sembrano mille.

“Se vinco, me ne vado”: questa interminabile vigilia di Parma-Inter è una lunga preparazione all’esplosione finale. Gli amici sono già tutti avvisati.

A scaricare l’ultimo strato di polveri sul tecnico nerazzurro è stato il caso intercettazioni. E la presa di distanze da parte del club (“Non ne sapevamo nulla”, ha detto l’ad Paolillo). Nessuna difesa del proprio allenatore. Come altre volte.

“In Italia non si può lavorare, quello che è successo è una cosa vergognosa”, continua a ripetere il Mancio ai suoi. Il tappo delle querele è già saltato, la schiuma arriverà presta. Intanto, c’è il Parma. Per tutti.

Ecco perché Moratti, lunedì scorso, ha deciso di cucire ogni bocca, a parte la sua: “Quella delle intercettazioni è una vicenda che non mi preoccupa, solo strumentalizzazioni. Io difendo i miei giocatori”. Già, ma l’allenatore?

Mancini non ha più dubbi: vincere e dire addio. Sarà anche per questo che il presidente non ha mai smesso di guardarsi intorno: Mourinho, Benitez, adesso Prandelli. Se i suoi perderanno lo scudetto, però, dovrà cacciarlo, il Mancio; con una buonuscita da signora McCartney (ha altri tre anni di contratto a 5 milioni a stagione). Ma il tecnico pensa al delitto-suicidio perfetto: lo scudetto, poi l’esplosione. Le numerose scosse non lasciano più dubbi. Epicentro: Parma.
7 thoughts on “Mancini: scudetto i zbogom – Mancini: scudetto e addio

 1. fanatico

  to je više nego velika vijest i daje nadu svima nama. Što se tiče scudetta, to je valjda svima toliko bitno da ih ništa ne može i ne smije izbaciti iz ravnoteže. Za Parmu smo svi spremni i tu nema dilemee-titula je u našim rukama.

 2. DRAKULA

  ne znam od kuda ova vijest, ali nam u ovom trenutku stvarno nije trebala, i bez toga je luda kuca!
  nadam se samo da su ekipu dobro zastitili od ove navale sa svih strana te da ce sutra istrcati spremni za veliku pobjedu!
  FORZA INTER!!!!!!!!
  CAMPIONI!!!!!!!

Odgovori