full screen background image

Mourinho: Svi znamo zašto Inter nije pobjeđivao

Trener Intera bio je gost Inter Channela u druženju s navijačima uoči Božićnih blagdana. Između mnoštva pitanja i odgovora izdvajamo sljedeće…

“Navijači su fantastični, često mi poklanjaju stvari i ja im se od srca zahvaljujem, ali u isto vrijeme mi je žao” – posramljeno je izustio Mourinho – “jer toliko novca već troše na mene. Ja znam da njih nije briga i da to rade iz ljubavi prema meni i Interu, ali isto se osjećam neugodno.”

Giorgio iz Modene Mourinhu je poklonio talijanski ocat: “Odličan je, već sam ga probao i jako mi se sviđa.”
Luca iz Coma pitao ga je što misli o vinu Amarone: “Moram priznati da nisam baš stručnjak za vina. Ipak, volim popiti čašu vina uz večeru. U Italiji ima izvrsnih vina, ali neću spominjati imena. Posljednji sam put to napravio u Engleskoj kada sam Fergusonu odnio jednu bocu na stadion. Nakon toga sam kod kuće dobio 500 boca Barca Velhe od proizvođaca koji se na taj način zahvalio za besplatnu reklamu. Ne bih želio da me sada dočeka 500 boca Amaronea.”

Uz opće i šaljive teme bilo je i ozbiljnih poput Calciopolija: “Gledajući sve iz vana uvijek sam se pitao kako to Inter, uz odlične trenere i odlične igrače ne može baš ništa osvojiti. Odgovor smo dobili nekoliko godina kasnije, prekasno. Saznati tako nešto je veliko razočaranje, jer ono što smo vidjeli jedan nogometni djelatnik ne želi nikada doživjeti.”

Što Mourinho želi od Intera: “Momčad, pravu momčad. Moguće je igrati sa mnoštvom napadača kao što smo to uradili protiv Kazana i nije bitno koliko ih je na terenu. Te večeri smo imali trojicu čistih napadača, ali kada svi sudjeluju u fazi obrane onda se može igrati s koliko god napadača želiš. Te smo večeri radili baš to, igrali s dosta napadača, ali imali balans u ekipi. To je nešto što pamtim s veseljem.”

Budućnost Intera: “Otkad sam ovdje debitirali su Santon, Krhin i Donati. Svi su svoju priliku iskorisili. U njih se moraju ugledati ostali članovi mladih pogona Intera, moraju analizirati njihove profile i postaviti si pitanja.”

Trener Intera na kraju je svim navijačima Intera poželio Sretan Božić i Novu 2010. godinu.
Odgovori