full screen background image

Mourinho: Ravnopravni s Chelseajem, ali sada prvo Lazio

Interov trener bio je vrlo raspoložen na današnjoj konferenciji za novinare uoči susreta 17. kola Serie A između Intera i Lazija. Utakmica je sutra u 20:45 na stadionu “Giuseppe Meazza”, a na konferenciji, kao i na svakoj drugoj, vladalo je Božićno raspoloženje. Prvo pitanje ipak je bilo o protivniku u Lifgi prvaka…

“Nemam puno toga za reći o svojoj bivšoj momčadi. Nedostaju dva mjeseca do tog ogleda, a imamo puno utakmica prije toga. Protivnik je ozbiljan i težak, ali ih poznajemo. Biti će to izjednačen dvoboj dvaju podjednakih momčadi koje žele stići do kraja natjecanja. Istina je da je to moj bivši klub, bivši igrači, bivše rukovodstvo, bivši navijači, bivši stadion, ali ključna riječ je bivši. Ja sam profesionalac i moja sadašnjost je Inter. Zbog tog ću utakmicama s Chelseajem pristupiti kao bilo kojim drugima.”

Prvi protivnik je ipak Lazio: “Ako budemo igrali isto kao u Pekingu dobit ćemo. Obično kada igraš jako dobro pobijediš, ali u Pekingu to nije bio slučaj, nije bilo sreće. Mirni smo jer bez obzira na ishod ostajemo prvi, no ako možemo pobijediti onda ćemo to iskoristiti. Nismo momčad koja napravi dva negativna rezultata u nizu. Oni u Europa Ligi nisu praktički igrali, dok smo mi protiv Livorna igrali sa dosta prvotimaca. Ipak sam miran, jer vidim da je naša momčad dobro. Posljednjih dana smo radili malo, ali dobro.”

Izostanci: “Nema Sneijdera zbog kartona, ali to je dio igre. Njima nema Zaratea koji je ključan igrač. Imaju odličnu obranu, ali ne vjerujem da će igrati bunker, jer imaju tri braniča sa karakteristikom da guraju prema naprijed. Iako nemaju Zaratea naprijed će biti opasni, jer Rocchi, Cruz i Foggia su odlični napadači. Imaju puno veći potencijal od pozicije koju trenutno zauzimaju na tablici.”

Protesti na terenu: “Orsato me često isključivao, ali u Kupu sam se suzdržavao. Sutra ću ponovno raditi svoj posao, a to uključuje i pažljivo osmatranje suđenja. U nogometu je teško imati jedan standard procjene. Koji put gledam klupu suparnika i vidim da kolegi prolazi ono što meni ne, a ponekad je suprotno. Moramo biti pažljiviji kod protestianja, posebno na terenu kako ne bismo bili kažnjeni.”

Pogreška Lucia u Bergamu: “On će ponovno igrati, ima moje potpuno povjerenje. Profesionalac je koji radi puno dobroga, pa je ljudima lakše oprostiti poneku njegovu sitnu pogrešku.”
4 thoughts on “Mourinho: Ravnopravni s Chelseajem, ali sada prvo Lazio

  1. Antonio

    Teren u Milanu je grijan, ako se ne varam, tako da ne bi trebalo biti problema oko odigravanja utakmice. Kada se samo sjetim da smo trebali ići i na ovu utakmicu, kako bi uopće stigli do tamo ??

Odgovori