full screen background image

Mourinhov karakter je oružje za rušiti Inter

Novi eksces Jose Mourinha u Bergamu, kad je navodno izvrijeđao novinara Corriere Dello Sporta i čak imao fizički kontakt, ujedinio je novinarsku Italiju. Nogometni savez je pokrenuo istragu i ne želim donositi zaključke prije vremena, pogotovo što naravno ne znam što se točno dogodilo. Možemo samo čitati što prenose mediji i kakve sankcije predviđaju. Naravno da su im se sada širom otvorila vrata uzvratiti udarac i svim mogućim oružjem krenu u kontraofenzivu.
Svi znamo da je Portugalac prgave naravi i da na bilo kakve napade žestoko uzvraća a često i sam prvi „poteže obarač“. Ako je doista napravio to za što ga se tereti onda zaslužuje sankcije jer se morao kontrolirati, mada je upitno koliko je ta situacija prikazana vjerno. Zna se da je Mourinho sklon ispadima i nitko niti ne dovodi u pitanje mogući povod u postupku „jadnog“ novinara. Jako me to podsjeća na već viđeno: Bio jednom jedan Materazzi a sad je „Pedro“ Mourinho.
Gledajući pak s druge strane Italija je sigurno na prvom mjestu u Europi gdje sportski novinari imaju golem utjecaj i vrše neviđeni pritisak na klubove, igrače, trenere, uprave… a o sucima da i ne govorimo. Mediji su „Bog i batina“ i uzimaju sebi za pravo važnost neprikosnovenog faktora. Koliko samo elektronskih medija sa bezbroj emisija u kojima se prati sve i seciraju utakmice do najsitnijih detalja u beskrajnim ponavljanjima situacija i višesatnim naklapanjima. Pritisak na suce je neviđen a isto tako i na trenere da graniči sa smislom. Takvo što je valjda jedino moguće u „banana državama“ gdje je apsolutno sve korumpirano.
Sve ovo ima mnogo dublju pozadinu i Mourinho je idealno sredstvo da se dođe do glavnog cilja – Intera. Mnogima smo kost u grlu koju nikako ne mogu progutati. Postali smo jaki, prejaki , za sve i naša dominacija iz godine u godinu samo raste. Dolaskom Mourinha zacementirali smo svoju poziciju na sportskom polju a medijski lavovi su dobili dostojnog protivnika kojem ne mogu parirati i nenavikli na otpor vode prljavi rat do istrebljenja. Sa ljubomornim trenerima kojima smeta nedodirljivost Portugalca koji je došao u njihovo „dvorište“ biti glavni a udruženi u interesu konkurentskih klubova kojima smeta veliki i moćni Inter pa zajedničkim snagama bacaju „Molotovljeve koktele“ jer je sve pravo „oružje“ u našim rukama.
Pokušali su sa pronalaženjem kojekakvih afera koje su završene prije nego su i počele sa smješnim optužbama. Na terenu ne mogu niti „prismrditi“ kao ozbiljna konkurencija. Naravno da nitko nije nedodirljiv u svemu i mora postojati neka slaba točka na koju treba udariti. Karakter našeg trenera je to mjesto na koje treba djelovati i tu ćemo morati trpjeti velike bolove. Navijači su pronašli svoj recept u Balotelliju i uništavaju ne samo karijeru jednom mladom momku koji tek počinje nogometni život već ga razaraju i kao osobu. Koga briga što je Talijan i što od njegovog nogometnog umjeća treba cijela nacija imati koristi kad je dio moćnog Intera kojeg treba zaustaviti pod svaku cijenu a u ovom slučaju je cijena „sitna“ – samo jedan crnac koji se trpa da bude Talijan.
Sve strukture kluba moraju stati iza trenera i ne dozvoliti da mediji i interesne sfere postignu svoj cilj – smjenu ili odstupanje samog Mourinha. Opet ponavljam, ako se dokaže krivica kazna je neminovna i opravdana ali se mora nastaviti projekt i vizija Grande Intera. Konačno smo dobili trenera koji ima karizmu, ima moć, ima znanje, ima petlju, koji zna kako doći do cilja… trenera koji garantira uspjeh gdje god dođe. Na prste jedne ruke se takvi mogu nabrojiti u cijelom svijetu. Nemojmo stati, jer će to značiti korak nazad. Doći će konkurenti brzo pameti i uvidjeti gdje su pogriješili (kao i mi godinama). Evo Juventus već pregovara sa Hiddinkom a pitanje vremena je kad će se i susjedi dozvati pameti.
2 thoughts on “Mourinhov karakter je oružje za rušiti Inter

  1. stefi

    Uz Mourinha sam on je trener za naš klub, trener koji istina ima tešku narav, ali je znalac, svim ostalima kojima ne odgovara sadašnja pozicija Intera s perspektivom da još dosta sezona nam u serie A niko nije ni blizu nikak ne paše i žele ga maknut. Moratti i ostali iz vodstva kluba nesmiju na to nasjednuti, ako namjeravaju Mourinha smjeniuti onda iz proteklih 15 godina nisu ništ naučili.

Odgovori