full screen background image

Mourinhu prijeti kazna i policijsko saslušanje

Talijanski nogometni savez otvorio je istragu incidenta nakon utakmice Atalanta-Inter u Bergamu. U glavnoj ulozi ponovno je bio nervozni Jose Mourinho, koji je ovog puta istinski pretjerao.

Iako nema slike incidenta, prema riječima svjedoka trener Intera odgurnuo je i verbalno napao novinara lista Corriere Dello Sport Andreu Ramazottija kad se s tribina spuštao u svlačionicu nakon remija s Atalantom 1:1. Portugalac je ljutito projurio s tribine u tunel, gdje je bio upitan za izjavu povodom remija s Atalantom.

Novinaru je odbrusio “Vama je mjesto u press prostorijama”, opsovao ga i oslobodio si put na fizički način. Predsjednik Intera Massimo Moratti priznao je da je riječ o teškoj stvari i svjestan je da je izvjesno da će trener ponovno biti sankcioniran. Aktualna kazna zbog vrijeđanja sudaca istekla mu je baš u Bergamu.

“Zaista mi je žao, to je strašna stvar, iskreno sam razočaran”, rekao je Moratti upitan da komentira slučaj, no nije bio spreman otvoriti se na tu temu.

“Ne mogu prosuditi jer ne znam sve elemente događaja”, njegovo je javno mišljenje, no jasno je da se iza tih riječi krije demagogija podrške treneru. Pred Interom su važne utakmice, prvenstvo je neizvjesno, pa klupski patron želi da fokus ostane na igri. No svjestan je da Mourinhovo ponašanje ometa mir momčadi. Otvoreno pismo osude Mourinhovog čina poslao je trener Ulivieri, a disciplinski sud će odlučiti o kazni nakon što sasluša sve strane i brojne svjedoke.

Vrlo je izvjesno da kontroverznog trenera čeka nova, i teška, kazna talijanskog saveza. Osim toga, podigne li novinar kaznenu prijavu, Portugalcem bi se moglo baviti i talijansko pravosuđe.

Da mu taj incident može odrediti sudbinu svjestan je sam Mourinho, koji je za utorak popdne sazvao press konferenciju pred kup utakmicu s Livornom i tako prekinuo šutnju prema novinarima. Do sljedećeg tjedna trebao bi biti jasan rasplet nove skandalozne epizode u Mourinhovoj režiji.
One thought on “Mourinhu prijeti kazna i policijsko saslušanje

Odgovori