full screen background image

Zaslužili smo sva tri boda

Nakon utakmice 16. kola Serie A između Atalante i Intera u Bergamu su govorili Ivan Cordoba, Diego Milito, Douglas Maicon i Giuseppe Baresi…

Cordoba: “Vjerujem da smo prekasno shvatili kako i s 10 igrača možemo Atalanti zabiti još jedan gol. Uvidjeli smo to tek kad smo primili pogodak. Osvojili smo dodatni bod, sada moramo misliti na sljedeće utakmice. Jeli mi bilo teško igrati lijevo? Ne, uz ovakve suigrače ništa nije teško. Ponovno je rezultat na leđima nas braniča, nikada ne volimo primiti gol, ali ponekad moramo malo riskirati. S ovim novim sustavom nemamo ravnotežu naprijed? Ne bih rekao, danas smo igrali odlično prvo poluvrijeme, a ja iskreno nisam vidio tu neuravnoteženost.”

Milito: “Gol ala Milito? Svejedno nije bio dovoljan za pobjedu, ali moramo samo ovako nastaviti i bit će bolje. Do isključenja Sneijdera smo igrali odlično, mogli još zabiti. Nakon toga su nas stisli i zasluženo izjednačili. Koja je tajna brze prilagobe na novu momčad? Puno čimbenika utječe na to, ali prva je svijest da si došao u veliki klub gdje se moraš prilagoditi ostalim igračima i stručnom vodstvu, a marljiv rad donosi ostalo. Sve to me je dovelo da se osjećam odlično i da dajem najbolje od sebe.”

Maicon: “Trebali smo dobiti, u prvom poluvremenu smo igrali dobro, puno trčali, ali nismo zabili drugi gol što nam se na kraju vratilo. Zaslužili smo pobjedu, ali nismo zabili drugi gol, oni su zabili svog iz jedne prilike i to je to. Isključenje Sneijdera? Neću više komentirati suđenje, jer ono što su meni napravili mi je dovoljno…”

Baresi: “Puno puta utakmice odlučuje trenutak, a dva žuta kartona Sneijderu ovaj put su bila negativna za nas. Zasluženo? Ne znam, možda ga je Rizzoli mogao poštedjeti drugog, jer ovo su bila jedina dva prekršaja Sneijdera u nekoliko posljednjih utakmica. Momčad je međutim bila kompaktna i uravnotežena. Nismo imali problema, utakmica je bila u našim rukama, ali je Sneijder napravio prekršaj i bio isključen. Šteta, jer smo zaslužili pobjedu.” Prije godinu dana Inter je imao tri boda više: “Danas smo igrali odlično, imamo pet bodova više od Milana i šest više od Juventusa. Danas smo propustili priliku? Svakako, ali drugi još više nego mi. Primamo previše pogodaka? Ne mislim da je to problem, svi su slučajnost kao današnji s igračem manje. Definitivno ne mislim da je to problem sistema. Inter opijena Ligom prvaka? Ne mislim da je utakmica u srijedu utjecala na nas. Nismo bili podređeni, u nekim djelovima nismo kontrolirali utakmicu, ali željeli smo pobjedu, nismo bili pod dojmom prolaza u osminu finala Lige prvaka.”
Odgovori