full screen background image

Vieira: U Interu želim završiti karijeru – Vieira: Voglio chiudere la carriera all’Inter

Veznjak Intera, Francuz Patrick Vieira, ne razmišlja o odlasku iz “nerrazzura”, te smatra kako je klub na dobrom putu da nastavi dominaciju u talijanskom prvenstvu…

– Apsolutno želim ostati u Interu, nemam nikakvih primjedbi – naglasio je 31-godišnji Vieira.

Francuz se ove sezone borio sa zdravstvenim problemima, ali spremno dočekuje nedjeljni derbi protiv Milana. Gradski obračun dva milanska kluba ocjenjuje važnijim i posebnijim od dvoboja svog bivšeg kluba Arsenala s Tottenhamom.

– Mi se borimo za naslov, oni za Ligu prvaka, što daje sjajnu atmosferu. Sviđa mi se taj pritisak, radi se o utakmicama koje najviše volim.

Odbacio je nagađanja da više nije potpuno spreman za fizičke napore u dugoj sezoni.

– Nasmijavaju me priče da moram birati utakmice. Treniram svakog dana kako bih igrao u svakoj utakmici. Što više igram, bolje se osjećam – tvrdi Vieira.

Francuz je 2005. godine iz Arsenala stigao u Juventus, gdje je proveo samo jednu sezonu zbog izbacivanja “stare dame” u drugu ligu zbog namještanja rezultata.


Italia

Il centrocampista dell’Inter, il francese Patrick Vieira, non pensa nemmeno a lasciare i nerrazzuri, e ritiene che la squadra sia sulla buona strada per continuare il suo dominio nel campionato italiano…

“Desidero nella maniera più assoluta rimanere all’Inter, non ho nulla da ridire”, ha sottolineato il 31.enne Vieira.

Il francese ha dovuto combattere nel corso di questa stagione contro gli infortuni, ma ora è pronto per il derby di domenica contro il Milan. Secondo Viera, il derby straccitadino dei due club milanesi ha un valore superiore rispetto al duello tra la sua ex società, l’Arsenal e il Tottenham.

“Noi stiamo lottando per lo scudetto, loro per un posto in Champions, il che contribuisce a creare un’atmosfera particolare. Mi piace avvertire questo tipo di pressione, sono le partite che mi piaccioni di più”.

Vieira ha respinto le insinuazioni secondo le quali non sarebbe più in grado di sopportare gli sforzi di un’intera stagione.

“Mi fanno ridere le storielle che son ocostretto a scegliermi le partite. Mi alleno tutti i gironi per giocare tutte le partite. Più gioco e meglio sto”, afferma Vieira.

Il francese è giunto nel 2005 dall’Arsenal alla Juventus, dove ha trascorso una sola stagione dopo la retrocessione della “Vecchia Signora” in Serie B per il noto scandalo di Calciopoli.

izvor nogometni-magazin
8 thoughts on “Vieira: U Interu želim završiti karijeru – Vieira: Voglio chiudere la carriera all’Inter

 1. srdanlujo

  Vieira nije sporan kad je zdrav i kad igra u kontinuitetu. Jak u duelima, odlične tehnike za tako visokog igrača, sjajnog pregleda igre – ima oči na guzici. E sad, što ako se ozlijedi? Nije više najmlađi pa je sve više podložan tome. Ali to je sad već viša sila. Nema tu garancije, kad bi tako gledali onda je rizik i svaki odlazak ispod tuša – možeš recimo slomiti nogu ili zube. Idealno bi bilo on, terijeri Zanetti, Cambiasso i superfantazist XY. Predsjedniče, kupi nam ga…

 2. fanatico

  srdanlujo, fantazist nam fali godinama i samo to nam u biti treba. E da i drugi trener jer sa Mancinijem ništa nećemo napravit u Europi, nemojmo se zavaravati uzaludnim nadama. Bit će i prvenstvo upitno nagodinu jer će se i Roma i deBBilan i Đubrentus silno pojačati a Mancio neće moći parirati.

 3. DRAKULA

  izjava viere sigurno veseli jer radi se o vrhunskom igracu, samo da ga zdravlje posluzi!
  ono sto nam, po meni, treba osim fantaziste su dva jaka ofanzivna bocna igraca, tako da mozemo imati razlicite takticke varijante, sto nam u ovoj sezoni nedostaje.

 4. Bac

  Meni je u redu da Viera završi karijeru u Interu, ali pod uvjetom da to bude na kraju ove sezone. Čovjek može igrati mjesec i pol godišnje, a na početku sezone zavaravamo se da imamo pouzdanog igrača. Jedan od razloga pada forme cijele ekipe u siječnju/veljači je to što je on igrao u katastrofalnoj formi, jer mu je trebalo puno vremena za oporavak

 5. srdanlujo

  Činjenica je da na Vieiru nismo mogli računati u ključnim trenucima Lige prvaka u zadnje dvije sezone, protiv Valencije i Liverpoola i onda je to bio veliki problem. Loša koncepcija, loše planiranje, loša sreća? Nedostatak plana B i to uz hrpu igrača koje imamo. Može li tako s njim ispasti i slijedeće sezone? Može. To bi onda stvarno bio crnjak. Još jednom – ako je zdrav može igrati svaku utakmicu jer je fizički strašno jak (kako se onda stalno ozljeđuje?). Pa neka doktori zasluže plaću i procjene može li izdržati ili se pretvorio u porculansku figuricu – kao Figo (36!).

 6. Bac

  Mislim da je srdanlujo napisao sve što tehnički treba pisati o tome igraču i mogućem budućem angažmanu. Ipak, upravo sam pročitao nešto što me je razganulo. Pitaju ga “Čini se da zadnjih godina Milan nije zainteresiran za osvajanje Scudetta”. Odgovora Viera: “Pa, neki su izbori prirodni, kada se nalaziš na -20”

Odgovori