full screen background image

Adriano, Ibra, Mario: koja budućnost? – Adriano, Ibra, Mario: quale futuro?

Adriano i Inter. Prvenstvo u Serie A se bliži kraju a crno-plavi pokušavaju složiti razbacane komade svog mozaika. Jedan od tih komada je svakako brazilac. Stavr je mnogo jednostavnija nego što izgleda. Naime, Inter namjerava povući svog napadača u Milano i ne bi ga pustili u Brazilu.
Gilmar Rinaldi (igračev menadžer) ima u planu sastanak s Interovim čelnicima, ali tek za koji dan, da bi shvatio kako stoje stvari, iako je Gilmar nedavno izjavio: “S Adriano je sve u najboljem redu, igra stalno i stalno postiže golove. Inter računa na njega. Na kraju sezone analizirat ćemo situaciju s Inter i vidjet ćemo što će biti. U ovom trenutku ne mogu reći ništa više od toga”.

Što se tiče mogućnosti njegovog prelaska u Milan, Adrianov agent je rekao: “O tome ne želim ni pričati u ovom trenutku. Moramo čekati završetak sezone kako bi vidjeli koji su Interovi planovi”. Izgleda da bi priča o takvoj mogućnosti mogla prisiliti Inter da se ozbiljnije pozabavi s brazilskom napadačem.

O Adrianu je nedavno prozborio i predsjednik nerazzurra, Massimo Moratti, koji je bio prilično škrt na riječima: “Vratit će se, pa ćemo onda vidjeti…”.

U međuvremenu se Zlatan Ibrahimović nalazi u Švedskoj da bi izliječio svoje koljeno, i uskoro bi se trebao vratiti u Milano. Napadač Intera bi se trebao pojaviti već u nedjelju na tribinama San Sira kako bi prisustvovao gradskom derbiju, koj bi nerazzurrima mogao donijeti scudetto. Trebao bi, ali ništa nije sigurno. Naime, novinar Bruno Longhi, tijekom emisije Studio Sport, napomenuo je kako Mancini nije bio baš oduševljen načinom kojim je Ibra napustio Milano. Izgleda da je igrača savjetovao doktor Combi, Interov službeni liječnik (s kojim se Mancini već u nekoliko navrata sukobio) te da je njegov odlazak u Švedsku potvrdio predsjednik Moratti (a to potvrđuje kako je u najmanju ruku čudan taj odnos između trenera i kluba). Priča se još da je Ibrahimovićev menadžer ponudio igrača Real Madridu, obzirom da višemilijunski ugovor s Interom nije još potvrđen (trebao bi biti dostavljen Udruženju ligaša u srpnju).

Činjenicu da je švedski reprezentativac prevrtljiv nitko ne poriče, i u Interu se s pravom boje da igrač odluči odjednom promijeniti ekipu kao što je to već učinio u Ajaxu i u Juventusu. Možda je upravo iz tog razloga Gilmar Rinaldi, Adrianov menadžer, doputovao u Milano, a u međuvremenu traju i pregovori s braćom agentima Maria Balotellija. Izgleda da se ovi potonji namjeravaju pojaviti pred Interovim čelnicima s basnoslovnim zahtjevima za njihovog. U svakom slučaju, čini se da će Inter blindirati Adriana i Balotellija kako ne bi ostao kratkih rukava u slučaju da Ibrahimović odluči napustiti Milano.


Italia

Adriano e l’Inter. Mentre la serie A si avvia alla conclusione i nerazzurri mettono a posto i tasselli (dispersi) della squadra. Uno su tutti dovrà essere sicuramente il brasiliano. La questione è più semplice di quello che si può immaginare. La società ha intenzione di riportare a Milano l’attaccante e di non lasciarlo quindi in Brasile.
Gilmar Rinaldi (agente del giocatore) e l’Inter si incontreranno, ma solo nei prossimi giorni, per capire come procedere anche se lo stesso Gilmar ha detto: “Adriano sta benissimo, gioca tutte le gare e segna. La società conta su di lui. A fine stagione valuteremo tutto con l’Inter e vedremo, per adesso non possiamo ancora dire nulla”.

Sull’ipotesi di una cessione al Milan l’agente di Adriano aveva aggiunto: “Di questo non voglio neanche parlare adesso. Dobbiamo aspettare che finisca la stagione e poi valuteremo la situazione insieme all’Inter”.
Ma proprio parlare con i media del club rossonero e del suo interessamento potrebbe essere una chiave per ottenere qualcosa di più dall’Inter.

Sull’argomento Adriano è intervenuto anche il patron nerazzurro Massimo Moratti che lapidario ha spiegato: “Tornerà, poi vedremo cosa fare”.

Zlatan Ibrahimović è in Svezia per curare il problema al ginocchio ma il suo rientro in Italia è imminente. Già domenica l’attaccante dell’Inter dovrebbe essere presente in tribuna a San Siro per assistere al derby di Milano che per i nerazzurri potrebbe valere lo scudetto. Il condizionale è d’obbligo perché, come anticipato da Bruno Longhi durante Studio Sport, il tecnico Mancini non ha gradito il modo in cui il giocatore ha lasciato l’Italia, ovvero su suggerimento del medico dell’Inter, il dottor Combi (con cui il tecnico ha già avuto scontri in passato) e con susseguente autorizzazione da parte del presidente Moratti (il che testimonia il curioso rapporto che lega il tecnico alla società e viceversa). Inoltre si dice che il procuratore di Ibrahimović abbia offerto la scorsa settimana il giocatore al Real Madrid non essendo stato ancora depositato il contratto plurimilionario preparatogli dall’Inter (il deposito in lega pare sia previsto per luglio).

Sul fatto che l’attaccante svedese sia per lo meno volubile è fuori di dubbio e all’Inter temono che abbia tutte le intenzioni di voler cambiare aria come già accaduto in passato prima all’Ajax e poi alla Juventus. Sarà forse questo il motivo per cui nelle ultime ore è arrivato a Milano Gilmar Rinaldi, il procuratore di Adriano, mentre si intensificano le trattative con i fratelli-manager di Balotelli i quali sono però intenzionati, a quanto pare, a chiedere la luna per il loro Supermario. Insomma l’Inter blinda Adriano e Balotelli per non trovarsi in emergenza nel momento in cui Ibrahimović dovesse decidere di andare via.
5 thoughts on “Adriano, Ibra, Mario: koja budućnost? – Adriano, Ibra, Mario: quale futuro?

 1. fanatico

  Ibra je zbilja prevrtljiv i ne bi me čudilo da je tu nešto puklo i ako je dobar iznos koji će se nuditi samo nek izvoli. Za Adriana treba vidjeti kad se vrati u kakvom je stanju. Dati mu šansu svakako i prijelazni rok je do 31.08. i može 2-3 utakmice odrarditi a sve zavisi i tko će biti trener. O Mariju neću ni razgovavarati- NE ni po koju cijenu.

 2. Dexter

  Za 70 mil € može se reorganizirati kompletna momčad, a ako Ibra misli da će mu u Madridu bit bolje, a još pogotovo ako su Španjolci spremni istovarit tolike novce… ma može odmah bukirat kartu Stockholm – Madrid. Naši će mu ostatak stvari iz Milana poslat DHL – om.

 3. Bac

  Balotelli je po potencijalu igrač na razini Messija. Prima tome, treba mu što prije dati primjeren ugovor i ne otezati pregovore, jer što će više vremena prolaziti, rasti će interes za njega i sve će ga teže biti zadržati. Adriana, ako ima namjeru trenirati, svakako zadržati. Mancinija i tako i onako treba potjerati. Ako je moguće za Ibra dobiti novac kojime možemo kupiti dva/tri kvalitetna prvotimca (recimo, Lampard, Drogba i Amantino Mancini), svakako ga vrijedi prodati

 4. DRAKULA

  ibra ako zeli neka ide,
  nikoga ne treba moliti pa ni njega,
  skupo ga prodati i pametno se ojacati!
  a za pocetak osigurati supermaria dugogodisnjim ugovorom!
  a sa adrianom sta bude…

 5. AdnanInter060583

  A bilo bi ok pa da nam ostane Ibrahimovic Adriano Balotelli a da prodamo cruza crespa burdisa cesara jimeneza figa i ostale djedove dovesti mladje i svakako mancicni bjezi mars sramotis crno plavi dres,,,

Odgovori