full screen background image

Ibra donosi van Nistelrooya u Inter – Ibra porta van Nistelrooy all’Inter

Kombinacije s igračima jako su zamršena stvar, ali zacijelo i fascinantna, a Robertu Manciniju se čak i dopadaju. Radi se o malo složenijoj priči koja kreće od Drogbe, putuje između Londona i Madrida, prolazi kroz Ciudad Deportivu Merenguesa i na kraju stiže u Appiano. Odakle netko odlazi neko drugi dolazi, kako logika nalaže.

Pričali smo o gradovima, a sada malo o protagonistima. U prvom redu Real, jer se sve vrti oko španjolskog prvaka. Onda Chelsea, u prvom redu Didier Drogba, igrač koji je u Madridu jako cijenjen i za kojega bi bili spremni i na ludost. Ukoliko se pregovori na tom planu budu pozitivno razvili (moguće), to bi bio kraj priče. U protivnom, putovanje se nastavlja. Evo na koji način: ako Calderon ne bude imao uspijeha u Londonu, njegovi izaslanici na tržištu bili bi spremni ponuditi 70 milijuna eura za Zlatana Ibrahimovića. Radi se o ogromnij cifri, koju Moratti ne bi mogao ignorirati, iako, misleći na Mancinija, nije dovoljna. Ako švedski reprezentativac napusti Inter, potreban je igrč u stanju postići dvadestak golova po sezoni, a taj bi mogao stići, kad’ smo već tu, upravo iz Madrida. Da budemo jasniji, taj je igrač Ruud van Nistelrooy, golgeter “tri svijeta” (osvojio je titulu najboljeg strijelca u Engleskoj, Nizozemskoj i Španjolskoj), onaj koji “bi želio doću u Italiju zato što mu samo to nedostaje u njegovoj karijeri”. A taj se igrač jako dopada Manciniju.

Da, ali koliko vrijedi van Nistelrooy? Cijena njegovog otkupa ne predstavlja nikakav problem a kreće se oko 20 milijuna eura. Nije tako s njegovom plaćom. Nizozemac, koji je ove sezone imao podosta problema s ozljedama, prima 9 milijuna eura po sezoni. Previše, možda, za igrača koji je prešao tridestu i koji fizički ne daje neke garancije. Previše, da, ukoliko Ruud, kao što je uvijek činio, ne krene zabijati u rafalima. U tom slučaju potrošeni novac ne bi opterećivao. Je li Moratti?


Italia

Il giro di giocatori è complicato, ma è sicuramente affascinante e, soprattutto, non dispiace affatto a Roberto Mancini. È un discorso un po’ complesso che parte da Drogba, viaggia tra Londra e Madrid, passa per la Ciudad Deportiva dei Merengues e arriva dritto dritto ad Appiano. Da dove uno parte e uno, come logico, arriva.

Detto dei posti, ecco i protagonisti. Il Real, innanzitutto, perché è attorno ai campioni di Spagna che ruota tutto. Poi il Chelsea e, in particolare, Didier Drogba, giocatore che a Madrid apprezzano molto e per il quale sarebbero disposti a follie. Se questa trattativa fila via liscia (possibile), fine delle trasmissioni. Altrimenti il viaggio continua. Ecco come: se Calderon fallisce la missione londinese per l’ivoriano, i suoi emissari di mercato sono già pronti a mettere sul piatto 70 milioni di euro per Zlatan Ibrahimović. Offerta importante cui Moratti non potrebbe opporsi, ma che, pensa Mancini, non è sufficiente. Se parte lo svedese serve una punta, magari da venti gol a stagione e, già che ci siamo, magari proprio da Madrid. Il che, tradotto, fa Ruud van Nistelrooy, il capocannoniere dei “tre mondi” (ha vinto la classifica dei marcatori in Inghilterra, Olanda e Spagna), quello che “vuole venire in Italia perché è l’unica grande esperienza che gli manca”. Quello, soprattutto, che piace tanto al tecnico nerazzurro.

Già, ma quanto vale van Nistelrooy. Il problema non è tanto il prezzo del cartellino, che potrebbe aggirarsi attorno ai 20 milioni di euro. A pesare è, infatti, il suo stipendio. L’olandese, che quest’anno ha avuto tra l’altro parecchi problemi fisici, ha un ingaggio da 9 milioni di euro a stagione. Troppo, forse, per uno che ha già passato la trentina e fisicamente non è proprio un bijoux. Troppo a meno che Ruud, come per la verità ha fatto sempre, non cominci a segnare a raffica. In questo caso i soldi spesi non peseranno. Vero Moratti?
One thought on “Ibra donosi van Nistelrooya u Inter – Ibra porta van Nistelrooy all’Inter

  1. fanatico

    Ma kakvi, ja sam apsolutno protiv. Nije on ništa bolji od Crespa i Cruzai tek neznatno mlađi pa još period adaptacije a da ne govorim o uzaludno potrošenim novcima i ogromboj plaći. To bi bila čista ludost.

Odgovori