full screen background image

Koncentrirani i odlučni, nismo smjeli pogriješiti

Nakon pobjede Intera protiv Rubina u 6. kolu Lige prvaka, koja je talijanskom prvaku donjela prolaz u osminu finala govorili su Javier Zanetti, Ivan Cordoba, Jose Mourinho i Massimo Moratti…

Zanetti: “Zahvaljujem svima. Ovo je bila prevažna utakmica da bismo pogriješili. Bilo je bitno proći dalje, a sada je nebitno koga ćemo izvući. Danas je želja da prođemo bila prevelika. Balotelli? Mi mu pomažemo i savjetujemo ga svaki dan na njegovom putu sazrijevanja.”

Cordoba: “Pristupili smo ovoj utakmici kao finalu, vrlo koncentrirani i odlučni. Jedino tako se igraju ovakve vrste utakmica. Lijepo je što smo se plasirali dalje, bio je ovo pravi test protiv ekipe koja zna igrati. Jeli Mourinho zadovoljan? Naravno da jest, kao svi, ali sada moramo dostići više ciljeve. Kako vidim odnos trenera i Balotellija? Trener ima veliko iskustvo, a Mario ga mora samo slušati, učiti i izražavati se na najbolji mogući način, kao večeras, unutar momčadi koja mu želi samo dobro. Koga za protivnika? Nije bitno, da bi se stiglo do kraja mora se pobijediti svakoga. Ova nam je utakmica dala nesto više, jer igrao nam je samo jedan rezultat. Posebna zahvala našim navijačima: bili su veličanstveni i odnjeli su nas do pobjede.”

Mourinho: “Inter kao Leonardov Milan? Da, Leonardov Milan je prva momčad u povijesti koja je igrala s ovim sustavom… Igrali smo već tri puta u ovoj formaciji. Kada sam jučer rekao da nećemo kontrolirati rezultat i čekati vijesti iz Kijeva mogli ste očekivati ovako ofenzivnu postavu s četiri sjajna vezista: Stanković prvo, pa Cambiasso kasnije, Motta, po meni najbolji igrač na terenu i Sneijder. Svi su dali ravnotežu momčadi, a Julio Cesar je riješio pokoji problem. Inter je kontrolirao utakmicu za koju su svi očekivali da ćemo čekati vijesti iz Kijeva. Balotelli? Igrao je kao uvijek, sa pozitivnim i negativnim stranama. Eto’o i Milito su također puno radili. Koga želim u osmini finala? Lani sam želio Manchester United jer su bili prvaci Europe i zbog tog su bili dodatna motivacija. Ove godine ne možemo izvući Barcelonu. Opcije su dvije vrhunske engleske momčadi, Real, Sevilla koja nema što zaviditi najvećima iako sam siguran da vi tako ne mislite, Bordeaux koji je osvojio puno bodova igrajući odlično. Ne znam. Chelsea, jer je u mojoj povijesti? Ne znam jeli Chelsea u mojoj povijesti ili sam ja u njihovoj.
Prošle godine smo prošli izgubivši posljednje dvije utakmice. Ovaj put smo prošli u posljednjem kolu, prošavši uz prvaka Europe. Ne razumijem: mislio sam da je Italija mjesto gdje se gledaju rezultati, ali vidim da nije tako za svih. Bili smo prvaci Italije, ove godine smo prvi, lani smo izbačeni iz Europe od aktualnih prvaka, a ove smo prošli grupu u kojoj je igrao aktualni prvak Europe.”
Iako su ga tijekom intervjua pitali zašto je još uvijek namršten (Jose je odgovorio da ga ne poznaju osobno) Mourinho se nasmijao i otišao.

Moratti: “Nisam očekivao ovakvu postavu, ali to je bilo ključno za ovakvu utakmicu. Veliki doprinos dao je Zanetti, ali čestitke svima, jer igrali smo hrabro i odlučno. Balotelli? Mourinho mu vjeruje i po mom mišljenu ga dobro vodi. Važno je da se međusobno poštuju. Ponekad se čini kako je Mourinho strog prema njemu, ali na kraju krajeva počeo je ključnu utakmicu Lige prvaka… Divim se Mariovom talentu, ali još mora sazrijeti. Želio bih ga vidjeti u reprezentaciji.”
Usporedba sa subotom: “U Torinu je nedostajala želja za pobjedom pod svaku cijenu kao ovaj put. Kakav će biti naš daljnji put u Europi? Postoje večeri u kojima ništa ne ide kao u Barceloni, postoje dani kada pobjediš uz lošu igru, a ponekad briljiraš. To ne znači da smo u jednom trenu loši, a u drugom odlični, već znači da trebamo učiti iz poraza, ići dalje i dokazati da smo vrijedni ovog natjecanja. Biti bolji nego protekle dvije godine? I ja se tome nadam, ali nadam se i pomoći sreće koja nas je napustila protiv Liverpoola i Manchester Uniteda. Koga bih želio za protivnika? Ne znam, izvući nekog slabijeg na papiru je uvijek opasno, jer motivacija je manja. Nitko nije za podcjeniti.
Jesam li razgovarao s Mourinhom? Naravno, čestitao sam mu. Jesu li Gallianijeve želje bile iskrene? Jesu, zahvaljujem mu, bilo je dobro i neka samo nastavi željeti dobro Interu, neću odbiti (smijeh).”
Prijelazni rok: “Tko dolazi u siječnju, Pandev ili Toni? Ja se nadam nitko.”
Odgovori