full screen background image

Calciopoli: Prve optužbe protiv Intera

Linijski sudac Coppola jučer je svjedočio u slučaju Calciopolija u Napoliju. Coppola je bio pomoćni sudac u utakmici Inter – Venezia u kojoj je isključen Cordoba zbog udaranja rukom Bettarinija. Dvije utakmice kazne za Cordobu. Inter je uložio žalbu. “Stigao je poziv Mazzeija koji mi je rekao kako moram reći da je Cordoba samo potegnuo Bettarinija, a ne udario. Međutim ja sam ostao pri svome, kazna je ostala, a ja nikada više nisam sudio u Serie A. Telefonirao mi je Mazzei, ali po naredbi Bergama i Pairetta. Mazzei je bio samo pijun.”
Zašto tek danas? “Išao sam na policiju u Rimu, ali taj slučaj je bio minoran, samo sitni detalj u odnosu na ostalo, pa su mi rekli da ih ne zanima. Danas više nema prijetnji i ne bojim se za posljedice.”
Coppola se nije zaustavio na Interu, već je optužio sve, baš sve momčadi Serie A: “Uvijek se dogovaralo sa vodećim ljudima svih klubova koje će suce dobiti, pa smo tako i mi linijski suci pripadali određenom klubu” (Coppola je većinom sudio u utakmicama Milana).
4 thoughts on “Calciopoli: Prve optužbe protiv Intera

  1. nraguz

    Mogu nesto rec?

    S moralnog stajalista smatram kako je lose sto rimska policija nije pokrenula istragu o ovom slucaju, jer sve se po meni treba kaznjavati. Osobno se pak slazem s njima sto su rekli da ih ne zanima, jer ovaj je iskaz presmijesan. Ja vjerujem kako Inter, kao i svi drugi klubovi na svijetu, cini puno gore stvari od ovoga. Ako je ovo jedino sto su doasada izvukli o upetljanosti Intera u Calciopoli onda smo stvarno precist, cak i naivan klub!
    Ako se kojim slucajem ikada pokaze da je Inter bilo kada namjestao utakmice tek onda cu se sramiti, pokriti po usima i zagovarati oduzimanje dodjeljene titule 2006. ili neke druge, necasno osvojene. Do tada, preponosan na svoj klub!

    PS: Ovo svjedocenje s ovako jadnim primjerom je stvarno presmijesno. Pokusali utjecati da se smanji kazna igracu koji je dobio crveni karton! Da zbog toga odemo u Serie B? Hahahahaha

Odgovori