full screen background image

Mourinho: Inter prvi i nakon Juventusa (nema Maicona)

Standardnu press konferenciju održao je trener Intera Jose Mourinho uoči utakmice 15. kola Serie A između Juventusa i Intera na stadionu “Olimpico” u Torinu u subotu s početkom u 20:45.

“Juventus – Inter je utakmica koja vrijedi tri boda, a mi ćemo svakako poslije nje biti još uvijek prvi. Prošle sam sezone shvatio što znači ova utakmica. Nisam odavde, pa je ne doživljavam tako što je i dobro. Dobro je da nisam emotivno upleten kako bih mogao lakše voditi dvoboj. Ovo je važna utakmica, a koroz povijest ih je bilo puno. Ponavljam, osobno mi ova utakmica vrijedi tri boda, isto kao što vrijede oni osvojeni protiv Fiorentine ili izgubljeni protiv Sampdorije. Mi smo sigurni: iz Torina se vraćamo kao prvi na tablici.”

O prednosti nad pratnjom: “Rano je još govoriti o favoritima. Ja prvenstvo počinjem shvaćati tek nakon 50% odigranih utakmica. Tada mogu reći kako će otprilike završiti. Ako postoji jedna momčad na vrhu onda je gotovo sigurno tko će biti prvak. Talijanska je teška liga, vidjeli ste u sezoni prije mog dolaska Inter na čelu nakon 50% prvenstva s 12 bodova prednosti. Pola sata prije kraja sezone taj isti Inter je gubio naslov.”

Juventus: “Kada razmišljam o Juventusu razmišljam o velikom klubu s iskusnom momčadi. Ti igrači proživljavaju iste situacije kao igrači Intera, znači utakmice s visokim moralom i velikim psihološkim pritiskom. Znaju da su im dvije sljedeće utakmice ključne. Kada vidim Cannavara, Camoranesija i Del Piera ne vidim preplašena lica. Očekujem momčad koja želi napraviti rezultat, ali koja zna da to neće biti lako protiv Intera. Prošle sezone smo dobili jednu utakmicu zasluženo, a u drugoj dominirali i uzeli samo bod. Taj nam je bod praktički osigurao naslov. Znamo što trebamo raditi.”

Sneijdera nema (Maiconu potvrđena kazna): “Neću o tome pričati, neću plakati. Razmišljam samo o igračima koje imam na raspolaganju. Pred nama su super važne utakmice i svi igrači žele u njima igrati. Maicon je među pozvanima jer ne znamo ishod žalbe na kaznu. Što očekujem? Očekujem nepravednu presudu.” (Mourinho je imao pravo, tijekom popodneva potvrđena je kazna Maiconu od dvije utakmice, dakle žalba Intera je odbijena, pa Maicon neće igrati u Torinu).

Balotelli: “Mario je među pozvanima, jer su to svi koji su zdravi osim Arnautovića i Beleca. Balotelli je opcija više. Svi znate kako ćemo igrati. No ne volim takva pitanja. Ja ako nađem vrata tvoje kuće otvorena nazovem te da ih zatvoriš, ali sigurno ne guram glavu kroz njih. Kod mene su vrata uvijek otvorena, a na vama je hoćete li gledati unutra. Poznavanje kako će protivnik igrati dobro je za pripremu utakmice. Jedino što se ne zna je što ću reći igračima.”

Svađa s doktorom: “Ne, nema problema, jer smo nas dvoje pravi prijatelji. Sigurno je da je meni prvome trebao javiti o ozljedi Quaresme, a ne novinarima, ali ja sam osoba koja svoje probleme rješava odmah, nisam čekao tjedan dana. S nama je sve u redu, pravi smo prijatelji.”

Medijska šutnja: “Predsjednik Juventusa je pozvao na smirivanje tenzija i dobro je napravio. Mi smo napravili maksimalno, nismo govorili baš ništa. Sutra će iz tog razloga biti nogometa, i samo tog.”

Prednost: “Već lani je Juventus imao kvalitetnu momčad, a prije ove sezone su potrošili još 50 milijuna Eura što ne može svatko. Ima odlične igrače, a na osam bodova zaostatka je jer Interu ide jako dobro i izgubio je samo jednu utakmicu. Ja se ne radujem tuđim problemima, ali veseo sam kada mi igramo dobro. To je mentalitet ove momčadi. Juventus je prošli tjedan kiksao i zbog toga ćemo mi iz Torina otići sigurno kao prvi, ali od njih se očekuje reakcija, jer su ljuti sami na sebe. To nam otežava stvari, jer je motivacija u tim situacijama jako velika.”

Rasizam: “Balotelli na klupi je isključivo tehnička odluka.”

Na klupi Barcelone: “Ja? Zašto bih ja trenirao Barcelonu kada ona ima strašnog trenera i osvaja sve.”

Najsimpatičniji igrač Juventusa: “Danas nitko. Pitajte me ponovno preksutra pa ću vam reći.”
One thought on “Mourinho: Inter prvi i nakon Juventusa (nema Maicona)

Odgovori