full screen background image

Ibrahimović se nudi Realu? – Ibrahimović si offre al Real?

Zlatan Ibrahimović želi u Real Madrid. Prema španjolskom dnevnom listu “Marca”, čini se da se švedski napadač sam ponudio madridskom klubu preko svog agenta Mino Raiola. Menadžer Interove zvijezde, kako piše “Marca”, u posljednjih nekoliko tjedana nazvao je u više navrata sportskog direktora Reala, Predraga Mijatovića, kako bi opipao teren i vidio kakve su mogućnosti da se ostvari transfer u Real Madrid. Mijatović je pokazao interesa za tako nešto, obzirom na to da su već u prošlosti htjeli Ibru ali su ih Juve i Inter pretekli.

Čini se da je Mijatović tražio malo vremena, jer bi o tome trebao porazgovarati s predsjednikom Calderonom kako bi zajedno iskristalizirali plan pojačanja, a u tom kontekstu Ibrahimović je svakako igrač koji se Realu sviđa. “Marca” pokušava i objasniti temelje pregovora, a to bi bili ne baš idilični odnosi između crno-plavog kluba i švedskog reprezentativca. Kap koja je prelila čašu je Ibrino putovanje u Švedsku, gdje provodi terapiju da bi oporavio koljeno.

Ali nije samo Real Madrid u igri. I Chelsea traži Zlatana Ibrahimovića. Ovu je vijest plasirao “The Independent”, koji piše o navodnoj staroj ljubavi Bluesa prema Interovom napadaču, koji nije isključio nastavak karijere u Španjolskoj ili Engleskoj.

Scenariji je po engleskom listu jednostavan: Chelsea i Inter bi dogovorili razmjenu napadača, obzirom da Didier Drogba gotovo sigurno odlazi iz Londona i da je Inter jako zainteresiran za napadača iz Obale bijelokosti. Pregovori neće biti laki, pogotovo zbog težine ugovora dvaju igrača, ali “The Independent” inzistira na tome da je Ibrahimović duže vrijeme na listi želja Romana Abramovicha, a to potvrđuje činjenica da je prošlog siječnja, kada je Chelsea od Intera zatražio Maicona, predstavnici londonskog klupa su se bili raspitali i za Ibru.

Osim švedskog asa, londonski klub bi rado vidio na Stamford Bridgee i Maria Balotellija, igrača koji je nedavno zauzeo Ibrino mijesto u ekipi, koji se zbog problema s koljenom nalazi u Švedskoj na liječenju. Sedamnaestogodišnjeg napadača Intera prati s velikim zanimanjem Frank Arnesen, sportski direktore Chelsea, koji je pogledao gotovo sve Mariove utakmice.


Italia

Zlatan Ibrahimović vuole il Real Madrid. Secondo il quotidiano spagnolo “Marca” è proprio l’attaccante svedese a corteggiare il club blanco tramite il suo agente Mino Raiola. Proprio il procuratore del fuoriclasse dell’Inter, nelle ultime settimane, secondo Marca avrebbe sentito più volte il ds dei Merengues, Predrag Mijatović, per verificare le possibilità di un clamoroso trasferimento al Real Madrid. Mijatović avrebbe manifestato tutto il suo interesse per un’ipotesi che il Real già negli anni precedenti aveva valutato, facendosi poi beffare da Juventus e Inter.

Mijatović avrebbe chiesto tempo, vuole prima parlare con il presidente Calderon per chiarirsi le idee in vista della prossima campagna acquisti, ma sicuramente Ibrahimović è uno dei giocatori che fa gola al Real. Secondo Marca la trattativa ha una spiegazione ben precisa da trovare nei rapporti non più idilliaci tra la società nerazzurra e il fuoriclasse svedese. L’ultimo punto di scontro tra le due parti il viaggio di Ibrahimovic in Svezia per curare il suo ginocchio.

Non solo il Real Madrid, anche il Chelsea sulle tracce di Zlatan Ibrahimović. A dare la notizia è “The Independent”, che parla di un interesse di vecchia data dei Blues nei confronti dell’attaccante dell’Inter, il quale si è detto interessato nei giorni scorsi a un eventuale futuro in Spagna o in Inghilterra.

E così potrebbe prospettarsi un clamoroso scambio, con Didier Drogba in ogni caso sicuro partente e l’Inter a corteggiare il bomber ivoriano. Una trattativa comunque difficile, soprattutto per gli ingaggi dei due giocatori, ma, assicura “The Independent”, Ibrahimović è da tempo nella lista dei desideri di Roman Abramovich, tanto che lo scorso gennaio, quando il Chelsea domandò all’Inter Maicon, gli emissari del club londinese chiesero informazioni anche su Ibra.

Oltre che il fuoriclasse svedese c’è nel club londinese anche il desiderio di portare a Stamford Bridge Mario Balotelli, l’uomo che ha recentemente preso il posto di Ibra, volato in Svezia per curare il malanno al tendine rotuleo del ginocchio. Il 17.enne attaccante nerazzurro è seguito da vicino da Frank Arnesen, direttore sportivo dei Blues, che ha seguito personalmente le sue gare in diverse occasioni.
4 thoughts on “Ibrahimović se nudi Realu? – Ibrahimović si offre al Real?

 1. Otto J.

  Moramo znati da je ovo razdoblje kada se bacaju i najveće bombe. Pravi transferi se dogovaraju u tišini a ne tako bombastično. A novine, da bi se prodavale, moraju najaviti neko glamurozno pojačanje za Real, Chelsea, itd.

 2. fanatico

  naravno da novinari napuhavaju svaku sitnicu koju čuju radi svoje ekskluzive, ali je istina i ona narodna da gdje ima dima ima ili je bilo i vatre. Tu u odnosima sa Ibrom nešto vonja i čim osiguramo scudetto znat ćemo nešto više o tome. Ne volim igrače koji stalno šuškaju o nekakvom odlasku. Na kraju prošle sezone se govorkalo o Milanu i na promociji u zadnjem kolu je dobio zvižduke sa tribina zbog toga. Zimus se spominjala Valencia, pa onda dizanje plaće. Sad opet Real. Previše i ja baš nemam živce za te igre i igrice. Nitko nije nezamjenjiv, a niti ničije nezadovoljstvo ne donosi sreću. Treba to sad raščistiti i donjeti odluku što želi ali usjenjivati više ne bi mogao što se mene tiće.

 3. DRAKULA

  mediji sigurno rade svoj posao da bi prodavali, slazem se.
  sve sam vise mislenja da ibra treba prodati, sad je trenutak, visoka mu je cijena!
  nepredvidiv je u ucinku i ponasanju, a i ta ozljeda, bojim se za buducnost!
  slican je po stasu boksicu i vieriu, a svi znamo koliko su oni bili ozljedjeni!
  mario mora ostati, obavezno!

Odgovori