full screen background image

Acquafresca: “Nikakav Milan, mislim na Inter” – Acquafresca: “Niente Milan, penso all’Inter”

Devet golova u prvenstvu i puno osvojenih spasonosnih bodova za Cagliari. Nakon teškog početka, Robert Acquafresca pokazao je u crveno-plavom dresu svu raskoš svog talenta. Acquafresca, koji će u rujnu navršiti 21 godinu, nasljedio je dres od Suaza i već prve godine na Sardiniji bio je uspješniji od Suaza. “On je mnogo dao Cagliariju i nadam se da ću i ja učiniti isto što i on, počevši od golova za opstanak u Serie A. Mlad sam, pa se stoga ne mogu ni ne smijem zadovoljiti. Želim nastaviti ovim putem. Suazo, Esposito i Langella bili su idoli i nije lako za mladog igrača učiniti da nešto da navijači ne moraju žaliti za njima, i to kod prve sezone u Serie A”.

U nedjelju se igra Inter-Cagliari, gotovo nemoguća utakmica za crveno-plave koji, međutim, igraju u velikoj formi. “Za mene će to biti posebna utakmica: igram za Cagliari pa se stoga nadam da ću postići gol za Cagliari, ali istovremeno osjećam Inter kao svoj klub, jer navijam za Inter”, objasnio je Acquafresca, igrač koji je u suvlasništvu izmešu Intera i Cagliarija. “nadam se da će oni osvojiti scudetto, ali trenutno moram razmišljati samo o dobrobiti Cagliarija. Da, zbog svega toga osjećam Inter kao da je moj klub, iako poznajem samo sjedište kluba. U prvom dijelu sezone bio sam razgovarao s Cruzom, te sam s njim razmjenio dresove, a nakon toga i s Mancinijem, Orialijem e Brancom, ali osobno ne poznajem nikoga”.

Acquafresca će zacijelo biti jedno od glavnih imena ljetnog mercata, ali trenutno misli samo na Cagliari. “Želim da mi misli budu usredotočena na sadašnjost, želim da se Cagliari spasi od ispadanja. Bilo bi to za mene veliko zadovoljstvo, a nakon toga neka bude što biti mora. Da budem iskren, htio bi da me svi puste na miru, u smislu da godi interes drugih klubova, divno je znati da te drugi žele, ali sada želim misliti samo na Cagliari”. Izgleda da je interes za njega pokazao i Milan. “Ne znam ništa o tome, radi se o glasinama. Što se mene tiče, ponavljam, navijam za Inter, pa ako me Inter bude želio… Iako je možda prerano za mladog igrača. Možda je bolje igrati jer tamo, s onakvim igračima, bilo bi mi jako teško nametnuti se, ali bilo bi mi drago”.


Italia

Nove gol in campionato e tanti punti per la salvezza del Cagliari. Dopo un inizio difficile Robert Acquafresca ha confermato in rossoblù tutto il suo talento. Acquafresca, 21 anni a settembre, ha ereditato la maglia di Suazo e al suo primo anno in Sardegna ha fatto anche meglio dell’honduregno. “Lui ha dato tanto per il Cagliari e spero di poter dare tanto anch’io, a partire dai gol per la salvezza. Sono giovane, quindi non mi posso e non mi voglio accontentare. Voglio continuare così. Suazo, Esposito e Langella sono stati degli idoli e cercare di non farli rimpiangere per un giovane, alla prima esperienza in Serie A, non è facile”.

Domenica Inter-Cagliari, una gara proibitiva per i rossoblu che, però, stanno attraversando un grande momento di forma. “Per me è una partita particolare: siccome sto giocando per il Cagliari, spero di far gol per il Cagliari, magari anche mettendo il bastone fra le ruote. Senza niente di male, ovviamente. L’Inter la sento mia anche perché tifo per questa squadra”, spiega Acquafresca, il cui cartellino è a metà tra Inter e Cagliari. “Spero per loro che vincano lo scudetto, però io devo pensare al bene del Cagliari. Sì, io l’Inter la sento mia un po’ per questo, ma conosco solo la sede della società. All’andata avevo parlato con Cruz, avevo scambiato la maglia con lui, poi con Mancini, Oriali e Branca, ma non conosco nessuno”.

È uno dei pezzi pregiati del mercato estivo, ma lui ha in testa solo il Cagliari. “Voglio pensare solo al presente, arrivare alla salvezza con il Cagliari. Sarebbe una grande soddisfazione, poi quel che sarà sarà. Sinceramente vorrei essere lasciato in pace, nel senso che è bello sapere che ci sono squadre che mi richiedono, è bellissimo, però adesso voglio pensare al Cagliari”. Su di lui, intanto, ha messo gli occhi anche il Milan. “Sinceramente non ne so niente, sono voci. Per quanto mi riguarda sono tifoso dell’Inter, quindi se i nerazzurri mi dovessero chiamare… Anche se forse è un po’ presto per un giovane, penso che sia meglio giocare e lì, con i campioni che ci sono, farei molta fatica, però ne sarei onorato”.
2 thoughts on “Acquafresca: “Nikakav Milan, mislim na Inter” – Acquafresca: “Niente Milan, penso all’Inter”

  1. fanatico

    To sigurno treb biti budućnost Intera, samo je pitanje odmah ili možda pametnija varijanta da provede još jednu sezonu tamo i onda dođe. Ako ćemo naglo podmlađivati momčad i otpustimo Crespa, Cruza, Suaza i odreknemo Adriana onda svakako ga trebamo odmak. Pitanje je procjene trenera a i kog trenera.

  2. Bac

    fanatico ima pravo, možda je uistinu pametnija varijanta da provede još sezonu u manjem klubu, gdje će biti zvijezda i stalno igrati. U Interu bi bio četvrti, a možda peti napadač. Ipak, važno je ne izgubiti ga. On nažalost nije na posudbi, već suvlasništvu i BBilanisti se pokušavaju ubaciti. Cagliarijev predsjednik Cellino je već sa Suazom pokazao da je skloniji BBilanistima nego nama, pa će pregovori biti teški. Tada je prevladala volja igrača. Iz tog razloga treba odmah razgovarati s Acquafrescom (koji je izjavio da je Interista u srcu, kao mi) i dogovoriti zajedničku budućnost

Odgovori