full screen background image

U Italiji spremni prekinuti derbi zbog rasizma

Tijekom prošlogodišnje utakmice Juventusa i Intera divljaštvo domaćih navijača je eskaliralo rasističkim vrijeđanjem igrača Intera Marija Balotellija…

Lako je moguće da bi se sve moglo ponoviti ove subote kada derbi utakmicu 15. kola u Torinu igraju trećeplasirani Juventus i vodeći Inter.

Podsjetimo da su navijači Juventusa u posljednjem domaćem ogledu svog kluba (protiv Udinesea) izvrijeđali Balotellija, makar nije imao nikakve direktne veze s tom utakmicom.

– Ako se pojave bilo kakvi rasistički povici i slično na tom ogledu, prekinut ćemo utakmicu na deset minuta. U obzir dolazi i radikalnija odluka, ovisno o ponašanju navijača. Želimo samo sport na travnjaku i na tribinama. Ništa drugo. Ovo je naša nova godina borbe protiv rasizma, te velike napasti na nogometnim travnjacima – rekao je Giancarlo Abete, predsjednik Talijanskog nogometnog saveza.

Inače, lako je moguće da Mario Balotelli neće niti zaigrati na toj utakmici. Takvo što je dao naslutiti trener Intera Jose Mourinho koji je ljut jer je ovaj u petak zakasnio na trening prije utakmice protiv Fiorentine.
Odgovori