full screen background image

Mourinho: Ja ne smijem povući momčad s terena

Jose Mourinho je održao press konferenciju uoči utakmice Intera i Fiorentine u 14. kolu Serie A.

Mourinho nije želio razgovarati o utakmici s Barcelonom u utorak: “Ako želite čuti moj komentar poslušajte moje izjave nakon utakmice još tri ili četiri puta i probajte shvatiti. Ja više neću ponavljati. Sigurno je da sam još analizirao tu utakmicu, ali ne želim o tome razgovarati s vama.”
Nastavio je komentarom na odnos medija prema pobjedama i porazima: “Nakon poraza u Barceloni ponio sam se jednako kao nakon pobjede u Kijevu. Što se mene tiče sigurno nisam fenomen kakvim ste me opisivali nakon Kijeva, ali nisam ni onaj kakvim ste me obojali nakon Barcelone. Najbolje momčadi ostaju jednako mirne nakon pobjede i poraza, dok vi svaku pobjedu predstavljate kao da je osvojeno Svjetsko prvenstvo, a svaki poraz kao apokalipsu.”
Sutra je nova utakmica, novo natjecanje, ono u kojem je Inter dominantan: “Razočaran? Ljut? Ne, samo skoncentriran na sutra. Želimo pobjediti, imamo pet bodova prednosti i želimo ih zadržati. Da bismo to napravili trebamo pobjediti kako ne bismo morali misliti na ono što rade naši konkurenti. Fiorentina je odlična momčad, ima odličnog trenera, odlične igrače i u Milano stiže bez pritiska. Pobjeda protiv Lyona ih galvanizira? Ne znam hoće li biti u tom duhu ili će na njih utjecati posljednji rezultati u prvenstvu protiv Napolija i Parme.”
Uzvici protiv Balotellija: “Idemo u Torino s mislima samo na utakmicu. Juventus nije kažnjen i to sam očekivao, kao što sam očekivao dva susreta kazne za Maicona. Ne sviđa mi se što neću imati takvog igrača za dvije utakmice, a sviđa mi se to što ću protiv Juventusa igrati na njihovom stadionu. Povući momčad s terena u slučaju rasističkih povika? Proučio sam trenerove ovlasti za vrijeme utakmice i ako to napravim gubimo 3:0 za zelenim stolom.”
Osim Maicona nema ni Sneijdera za utakmicu s Fiorentinom, svi ostali su pozvani: “Očekivao sam da će se Sneijder oporaviti za Barcelonu, ali nije uspio. Stoga ćemo ga poštediti još sutra i dati mu vremena da se potpuno oporavi do sljedeće subote.”
Na kraju se dotaknuo Eto’oa: “Zadovoljan sam svojom momčadi, prvi smo s pet bodova prednosti u prvenstvu, dok smo u Ligi prvaka drugi u jako, jako teškoj grupi gdje je sve u našim rukama, jer u posljednjem kolu igramo kod kuće. Trener ovakve momčadi, koja u 18 službenih utakmica igra dobro i puno zabija mora biti zadovoljan. Eto’o je dio te momčadi pa je logično da sam zadovoljan i njime.”
Odgovori