full screen background image

Mourinho: S Juventusom na neutralnom terenu

Trener Intera Jose Mourinho je govorio uoči utakmice Barcelone i Intera u sklopu 5. kola Lige prvaka. Mou je bio neobično miran s obzirom da Inter u ovoj utakmici nema imperativ pobjede.

“Radujem se ovoj utakmici, jer čak da nemamo potrebu niti za jednim bodom Liga prvaka je Liga prvaka, a Barca je uvijek Barca. S Ibrom ili bez, s Messijem ili bez, svejedno, biti će to prava utakmica. Sigurno je kako sutra Inter nakon utakmice neće biti eliminiran, dok bi Barca uz poraz vjerovatno izgubila šanse za prolaz dalje. Dakle, na njima je puno veći pritisak. Ipak, mi imamo Kazan u posljednjem kolu, nabrijan nakon naslova prvaka Rusije, pa nam također nije svejedno budemo li protiv njih morali tražiti prolaz dalje u posljednjem kolu.”

O sastavu: “Prije dva-tri dana se činilo kako će se Sneijder oporaviti, ali još je uvijek dvojbeno. Večeras ću na posljednjem treningu i tu dvojbu riješiti. Sastav je sljedeći: Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Chivu, pa ostali… Zaboravio sam im imena… Zanetti? Da, da, on je važan, povijest je Intera.”

O sastavu Barcelone: “Ja mislim da će liječnici Barcelone na kraju napraviti čudo i da će na terenu biti i Messi i Ibra. No utakmicu spremam potpuno neovisno o tome tko će stajati na suprotnoj strani. Što ću reći Ibrahimoviću? Zagrliti ćemo se prije i poslije utakmice, kao i prošli put. Utakmica će biti teška, jer je to Barcelona, ali uz to ne igramo na normalnom stadionu, vec protiv 100.000 glasova koji nose svoje, pa je i sucima teško donositi odluke u takvom ambijentu. Moramo u utakmicu ući mirni i odlučni, a o svemu ovome sam već pričao s igračima i očekujem pravu reakciju na takvu atmosferu.”

Hvala Barci, ali želim pobjedu: “Zahvaljujem se ovom klubu koji mi je pružio priliku da ovdje radim četiri godine. Nakon toga sam igrao protiv Barce šest puta s Chelseajem, i sada drugi put s Interom. Za vrijeme utakmice zaboravljam na prošlost. Sada sam tijelom, srcem i dušom uz Inter. Možda se u budućnosti ovdje vratim s nekom drugom momčadi, ali duh ostaje isti: hvala Barca, ali došao sam pobijediti.”

Jeli odnos snaga isti kao u prvom kolu: “Jedino što se promjenilo je to da smo u prvom kolu jedino Guardiola i ja znali što nas čeka u ovoj skupini, dok su drugi mislili kako će Rubin i Dynamo dolaziti na izlete na Mediteran. Barca je i dalje najbolja momčad na svijetu, ne boje nas se, ali ni mi njih. Inter još nema potrebnu filozofiju igre, ali je sigurno puno blizi idealima Jose Mourinha nego prošle godine. Imamo igru, ali filozofiju još gradimo, ona će doći, iako u danšnjem nogometu nema puno vremena za takvo što. S druge strane, Barcelona je škola nogometa.”

Sinoć su se na utakmici Juventus – Udinese ponovno čula rasistička skandiranja na račun Balotellija: “To je stara priča, zaista stara. Ja tu ne mogu ništa, mogu mu samo pomoći da se razvija kao igrač, ali i to postaje teško, jer zamislite kako mu je kada je on u Barceloni, odmara u hotelu, a stotinama kilometara daleko se događa sve to. Volio bih utakmicu protiv Juventusa igrati u Torinu, ali postoje jasna pravila. Možda ćemo igrati na neutralnom terenu, vidjet ćemo.”
Odgovori