full screen background image

Manciniju Drogba kao premija za scudetto – Drogba come premio scudetto per Mancini

Približava se kraj sezoni 2007/08, ali vijesti o odlascima i dolascima stižu nam svakog trenutka a službeni “mercato” nije još otvoren. Vijesti koje svakodnevno čitamo često su kontradiktorne i u ovoj fazi ne trebamo biti oprezni i ne uzimati sve zdravo za gotovo. Moramo imati malo strpljenja i čekati sigurne informacije. Odakle da počnemo?
Izgleda da ima istine u “bombi” engleskog Suna, koja je odmah detonirana i u Mirroru, oko kontakata između Intera i Chelseaa. Postoji jedno ime koje je predsjednik Intera Massimo Moratti podcrtao crvenom olovkom u svom notesu, a to je ime Didier Drogba, igrač kojem su engleski tabloidi već navukli crno-plavi dres, ali samo u slučaju da na klupu prvaka Italije sjedne José Mourinho. Dok je predsjednik Intera ponovno demantirao vijest o angažiranju portugalskog trenera, čini se da su pregovori s napadačem iz Obale bijelokosti sasvim ozbiljni i realni.
Izgleda da je sve vezano uz osvajanje scudetta, što ne bi smijelo biti pod upitnikom. Ukoliko Mancini uspije u nakani da osvoji titulu, od Morattija može očekivati dva poklona: ostanak na klupi Intera i, kao pojačanje, tamnoputi napadač Chelsea, koji je u više navrata izjavio kako se sprema napustiti londonski klub, a ne zaboravimo da je nedavno kupio stan baš u Milanu, što nije beznačajno. Cijena kompletnog transfera vrti se oko cifre od 35 miljuna eura. Igraču bi išlo 7 milijuna godišnje za petogodišnji ugovor.
Iz napada prebacimo se u vezni red, koji je ove sezone, u prvom redu zbog mnogobrojnih ozljeda, izludio Interovog trenera. Čini se da bi ovih dana Interovi ljudi morali imati sastanak s Inlerovim menadžerom. Radi se o igraču koji je odigrao odličnu sezonu u dresu Udinesea. Ekipa iz Udina pokazala je spremnost odreći se usluga Inlera, ali “baya za licitiranje” je 6,5 milijuna eura. Rekli smo licitiranje stoga što se Inler dopada mnogim engleskim klubovima, tako da u Udinama očekuju ponude za njega.
U ovom velikom puzzleu, ima još jedno važno ime koje se sve češće veže uz crno-plavi dres: riječ je o Mamadou Diarra, koji je izrazio svoje veliko nezadvoljstvo tretmanom u Real Madridu, koji bi ga zamijenio s Essienom iz Chelseaa, koji se priključio listi nezadovoljnih u londonskom klubu (prvi je Drogba a na kraju Lampard, a tu su i Ricardo Carvalho i Shevchenko). Essienova cijena nije niža od 25 milijuna eura, od prilike ista cifra koju Real potražuje za Diarru, za kojeg je Inter Roberta Mancinija već pokazao interes.


Italia

La stagione 2007/08 è ormai agli sgoccioli, ma le notizie su arrivi e partenze si susseguono prima ancora dell’apertura ufficiale del mercato. Le notizie che possiamo leggere sui vari siti sono spesso contraddittorie e in questa fase bisogna andarci con calma e non credere proprio a tutto. Basta avere un po’ di pazienza e attendere notizie concrete e attendibili. Da dove cominciare?
C’era effettivamente qualcosa di vero nella sparata del Sun, ripresa poi prontamente anche dal Mirror, sui contatti tra Inter e Chelsea. Il nome sottolineato in rosso nel taccuino di mercato di Massimo Moratti sarebbe infatti proprio quello di Didier Drogba, giocatore che i tabloid britannici accostavano ai nerazzurri in caso di approdo sulla panchina dei campioni d’Italia di José Mourinho. Se però l’arrivo ad Appiano del tecnico portoghese è stato nuovamente smentito dal numero uno di via Durini, quella con l’ivoriano sembrerebbe essere una trattativa seria e con buone possibilità di riuscita.
Il tutto è legato alla conquista, ormai praticamente certa, dello scudetto. Se Mancini riuscirà, infatti, a centrare il titolo, otterrà da Moratti due regali: la conferma sulla panchina nerazzurra e, appunto, l’attaccante del Chelsea. Che, dal canto suo, ha fatto sapere più volte di voler cambiare aria e, proprio a Milano, ha recentemente acquistato una casa. Il costo dell’operazione dovrebbe aggirarsi attorno ai 35 milioni. Al giocatore ne andrebbero sette a stagione. La durata del contratto dovrebbe essere di cinque anni.
Dall’attacco al centrocampo, reparto che in questa stagione, causa infortuni, ha fatto diventare matto il tecnico nerazzurro. In questi giorni, stando a quanto trapelato, l’Inter dovrebbe incontrare l’agente di Inler, giocatore che in questa stagione ha fatto benissimo con l’Udinese. I friulani sono pronti a cederlo, ma partono da una “base d’asta” di sei milioni e mezzo. Base d’asta perché Inler piace molto anche in Inghilterra e le offerte per lui, nei prossimi mesi, non mancheranno di certo.
Nel grande puzzle di mercato, c’è ancora un nome importante che viene accostato alla maglia nerazzurra, ed è quello di Mamadou Diarra, insoddisfatto della sua posizione al Real Madrid, ultimamente interessato a Essien del Chelsea, uno dei tanti nella lista degli scontenti nella compagine londinese (si parte da Drogba per finire a Lampard passando per Ricardo Carvalho e Shevchenko). Essien costa non meno di 25 milioni di euro, più o meno la stessa cifra che il Real potrebbe incassare dalla cessione di Diarra sul quale, da tempo, c’è l’Inter di Roberto Mancini.
5 thoughts on “Manciniju Drogba kao premija za scudetto – Drogba come premio scudetto per Mancini

 1. fanatico

  diarra može i treb ali je cjena tu malo prevelika, pa Ibru smo platili malo više od 24. Tog Inlera baš ni nisam zapazio i stalno kupujemo neke polovične veznjake i fali nam pravi i veliki čovjek na toj poziciji. Drogba bez Mourinha mi se ne čini kao neko jako veliko napredovanje a cijena je više nego visoka uzimajući u obzir i godine. Ako se sve to realizira potrošit ćemo suludo mnogo novaca a nećemo ništa puno postići. To je samo veliko prometovanje a kvalitetni odmak neće biti i opet će biti kao prije.

 2. DRAKULA

  radi se nesumnjivo o velikom igracu, ima statistike najvise razine kao recimo bobone vieri!
  ono sto zbunjuje su njegove godine, navrsenih trideset, njegova cijena!
  u pet godina ostvario je:
  218 nastupa(39 sa klupe)
  i postigao 106 golova!!!
  ugovor na 5 godina, to je do njegove 36. !!!???
  ako je zdrav mozda bi trebalo riskirati!
  ne znam mozda bolje neki mladji,
  napr. benzema!!!

 3. Bac

  Napraviti ugovor s igračem do njegove 36. godine je ludost, pogotovo za onakve svote koje onda bitno otežavaju kupnju mlađeg i boljeg. Pa nismo mi BBilan! Drogba dolazi u obzir jedino s ugovorom na dvije, pa, ajmo, tri godine. To bi za mene bili idealno, točno toliko koliko će trebati Balotelliju da postane igrač vrhunske klase

 4. Dexter

  Slažem se s Drakulom što se tiče Benzeme. Mlađi je i definitivno trajniji od Drogbe, koji i po meni (složit ću se i s fanaticom) bez Mourinha ne dolazi u obzir, jer bi se još i s tom veličinom u svlačionici naš vrli stručnjak još više autoritarno pogubio.

Odgovori