full screen background image

Spalletti otvara izlazna vrata brazilcu Manciniju – Spalletti apre le porte per l’addio di Mancini

Nakon žvižduka njegovih navijača, stižu i rafali trenera Spallettija. Amantino Mancini prolazi kroz ne baš lijepo razdoblje, iako se na obzoru naziru obrisi “raja” po imenu Inter. Priča se, naime, da je već bilo razgovora između Rominog veznjaka Mancinija i njegovog prezimenjaka, trenera nerazzurra, na kraju kojeg obojica su izrazila jaku želju da zajedno rade. Službeno nisu započeti nikakvi pregovori izmeču čelnika dvaju klubova, iako je Moratti u prednosti u odnosu na neke strane klubove (Arsenal, Liverpool, Lion i Real Madrid) koji bi htjeli da igrač primjeni Fifinu klauzulu plativši ga 5 milijuna eura. Sve će biti odlučeno u narednih nekoliko tjedana, a sigurno je i to da Mancini neć eostati u Romi bez obzira na to što mu ugovor ističe 2009., zbog toga što je iznos koji je Rosella Sensi ponudila igraču za produljenje ugovora odbijen, a izgleda na nema više prostora za daljnje pregovore.
Brazilac je tako postao žrtveno janje, a tako se prema njemu ponaša i trener Spalletti: “Mancini nije žrtva. Ako ga je Vučinić pretekao, trebao bi se potruditi malo više kako bi se ponovno domogao svog mijesta u sastavu. Oni koji dižu nos svaki put kad anisu u sastavu, neka znaju da se tako ne smiju ponašati. Mancini mora pokazati malo više zalaganja i zaraditi mijesto u ekipi. Ako njegova osjetljivost utječe na razinu njegove igre, kao što on sam priznaje, mora to promijeniti, preokrenuti tu karakternu situaciju i prilagoditi se situaciji”. Trener Rome je na kraju odškrinuo vrata, da ne kažemo kako je širom otvorio kapiju brazilcu: “Tu ne ovisimo ni o kome. Dresovi Rome su najjači a ne igrači koji ih nose”.


Italia

Dopo i fischi dei tifosi giallorossi ecco arrivare le “bordate” dell’allenatore Spalletti. Per Amantino Mancini non è un periodo particolarmente sereno anche se all’orizzonte può già intravedere il “paradiso” Inter. Pare, infatti, che ci sia già stato un contatto informale tra il Mancini centrocampista della Roma e l’omonimo allenatore nerazzurro nel quale i due hanno espresso il forte desiderio di lavorare insieme. Ufficialmente non è ancora stata intavolata la trattativa vera e propria tra i dirigenti dei due club anche se Moratti e company sembrano comunque in vantaggio sui club stranieri (Arsenal, Liverpol, Lione e Real Madrid) che vorrebbero far utilizzare al giocatore le clausola Fifa pagandolo 5 milioni di euro. Si deciderà tutto nelle prossime settimana, l’unica certezza è che Mancini non resterà alla Roma nonostante il contratto in scadenza nel 2009 perchè le cifre offerte da Rosella Sensi per il rinnovo sono state ritenute dal giocatore inadeguate e non c’è margine di trattativa.
Il brasiliano viene così offerto ai tifosi sull’altare del sacrificio a partire dal tecnico Spalletti: “Mancini non è una vittima, se Vučinić lo ha scavalcato si deve impegnare per dare il meglio di sé e riprendersi il posto. Se quelli che non giocano debbano diventare permalosi sappiano che non è così che ci si comporta. Mancini si deve impegnare di più e cercare di guadagnarsi il posto. Se la sensibilità gli abbassa il livello di rendimento, come riconosce lui stesso, lo deve modificare, riuscendo a ribaltare questo suo stato caratteriale e mettendolo a disposizione delle situazioni”. Infine il tecnico della Roma apre le porte, o meglio spalanca un portone al brasiliano in partenza: “Qui non si dipende da nessuno, sono le maglie della Roma ad essere forti e non i giocatori che le indossano”.
10 thoughts on “Spalletti otvara izlazna vrata brazilcu Manciniju – Spalletti apre le porte per l’addio di Mancini

 1. fanatico

  to je igrač o kome ja već dvije godine razmišljam kao o prvoj opciji koja nam nedostaje i to je moje rješenje za fantazistu.Navodno je bila gotova stvar pretprošlo ljeto ali Roma nije mogla prodavati(zaboravio sam o čemu se radilo) i kasnije se zašutilo o tome. Izgubio sam realnu nadu ali je ostala čežnja i uvjerenje da je to ključni igrač za nas. Evo se opet otvorila mogućnost i teška srca bi pristao čak i na tu opciju da ode Crespo. Interes kluba mi je na prvom mjestu a i ubjedjenje da Mancini rješava naš problem u vezi koji je kroničan još od Djorkaefa. Crespo je moj ljubimac i kobra šesnaesterca ali u ovoj varijanti bi ga mjenjao jer će kad tad doći vrijeme za odlazak zbog otkucavanja biološkog sata. Ako uz to i Adriano opet bude onaj stari onda jr to neminovno a skupo ćemo prodati njegovu kožu u ovoj varijanti. Mancini odlazi-Mancini dolazi, to je dobitna kombinacija, sve ostalo je kozmetika.

 2. fanatico

  nedam Crespa za ni jednog, mogu samo svi skupa ili eto za trampu sa Mancinijem. To mogu progutati jer nam je nepohodan fantazist a napadača imamo viška. Rađe i tu nekog od druge dvojice ali ako ovisi transfer o tome onda pristaje na žrtvu(Crespo) u ime kolektiva.

 3. Dexter

  @ fanatico – Roma je prije par sezona bila kažnjena zbog muljaže prilikom kupnje Philipa Mexesa. Ne sjecam se ni ja više tocnih detalja afere, ali mislim da je razlog bio taj što su Rimljani Auxereu platili puno manje nego što je bilo utanaceno, odnosno ostali dužni dobar dio ugovorene svote. Mexes je s druge strane bio jako zadovoljan potpisom za Romu i nije htio ni cuti za povratak u Auxere kad su ovi zbog Rominog duga to tražili. Dreka se je ustvari najviše digla (sad sam se mrvicu prisjetio) zbog toga što su iz Rome nakon uplate dijela svote demonstrativno odbili Francuzima isplatiti ostatak duga. Auxere ih je onda tužio FIFA – i, UEFA – i, olimpijskim odborima obje države, odnosno svim instancama do kojih je mogao doci. Afera je na kraju rezultirala vremenskom zabranom bilo kakvog trgovanja igracima za klub iz Rima.

 4. Bac

  Mancini je pravo pojačanje, ali nije fantasista. On može igrati kao krilo (u svojoj karijeri bio je izvrstan i desno i lijevo), a sada igra neku vrstu drugog napadača u onoj čudnoj Rominoj formaciji. Neko vrijeme je igrao i kao prvi napadač. Bilo je to zbog povreda suigrača, ali je puno zabijao. Mancini bi nam riješio puno problema i omogučio tahtičke varijante (npr. 4-3-3-, kvalitetan 4-4-2-, pa i vrhunski 4-5-1-), ali bi nam fantasista i dalje trebao, u smislu igrača koji povezuje sredinu terena ili brine o zadnjem dodavanju napadačima

 5. fanatico

  njegove su mogućnosti doista velike i široko pojasne i u nedostatku,realno, na tržištu velikih fantazista koji se mogu dovest, mislim da bi mogao to kvalitetno odigrati.Eventualnom prodajom Ibre za onu svotu( ja bih čak to učinio i za 50mil.€) mogli dovesti još i Diega ili sl.i onda bi to bio satav o kojem sanjamo.

Odgovori