full screen background image

Mou: Scudetto ili Liga prvaka? Želim pobjediti sutra

Uoči utakmice 4. kola Lige prvaka Dynamo Kijev – Inter Jose Mourinho govorio je medijima. Izdvajamo najvažnije…

O utakmici: “S Dynamom utakmica života? Za mene je utakmica života svaka sljedeća. Ova utakmica još uvijek nije ključna jer se niti jedna od četiri momčadi sutra neće kvalificirati za drugi krug. Što ne smijemo raditi u odnosu na utakmicu u Milanu? Moramo zabiti gol više od njih, ništa više.

Postava: “Posljednji trening će mi dati odgovore na ta pitanja. Ima pet igrača (Muntari, Chivu, Balotelli, Thiago Motta i Sneijder) pod upitnikom. No ja ne želim tek sutra saznati. Želim da mi svaki od njih danas uz doktora u lice kaže može li ili ne. Prevažna je ova utakmica da čekamo sutra.”

Trener Dynama izjavio je kako je njegova momčad tehnički jača: “To je njegovo mišljenje. Morate njega pitati na kojim je to pozicijama Dynamo jači, ne mene.”

Mourinho je potom upitan zašto je Inter u Milanu igrao onako: “Ne razumijem pitanje.”

Shevchenko: “U Milanu smo razgovarali i rekao mi je da su problemi koje je imao nestali. Sada može trenirati i igrati bez ograničenja. Bolje je da to pitate njega, jer vi ipak govorite istim jezikom. Ja ću vam samo reći da se u ovoj skupini najviše bojim Dynama, to je najteži protivnik. Nisu to ni Barelona ni Kazan.”

Svinjska gripa zbog koje je postojala mogućnost odgode ili prebacivanja utakmice: “Nije moj problem. Ja sam trener, nisam ni doktor ni političar. Ako se odluči da će biti publike meni je to u redu. U gradu šetaju s maskama? Inter me ne plaća da budem zabrinut, već da se koncentriram na utakmicu, ne da brinem hoće li na utakmici biti publike ili ne i hoće li nositi maske ili ne. Neću sutra imati vremena gledati tko je iza mene otvorenih, a tko zatvorenih usta.”

Pogrešan start u Ligi prvaka: “To je pogrešno pitanje, jer radi se o dvama utakmicama, a to je mali broj. Ako već pričaš o tim utakmicama onda govori i o onima u kojima smo krenuli dobro ili o momčadima koje krenu i završe dobro.”

Scudetto ili Liga prvaka?: “Želim pobjediti sutra.”
One thought on “Mou: Scudetto ili Liga prvaka? Želim pobjediti sutra

Odgovori