full screen background image

Prošli smo rizik odmaranja igrača

Nakon nove pobjede Intera u 11. kolu Serie A u Livornu izjave su dali službeno igrač utakmice Diego Milito, igrač koji je zapečatio današnju utakmicu Douglas Maicon, vječni i jedini kapetan Javier Zanetti, povratnik Amantino Mancini i Jose Mourinho…

Milito: “Zabio sam važan gol, zadovoljni smo zbog tri boda koja nas odvode dalje od pratnje. Imali smo problema u prvom poluvremenu, ali smo u drugom odlično kontrolirali utakmicu. Ugašeni u prvom? Sve zasluge Livornu, bili su koncentriraniji od nas, ali nakon vodstva se sve promjenilo.” Kijev: “Znamo da je to ključna stanica za naš pohod u Europi.”

Maicon: “Hvala Patricku Vieiri koji me poslužio savršenom loptom. Ja sam je odmah opalio, jer da sam razmišljao otišla bi na tribine. Što sam vikao u kamere? Volim te, mojoj supruzi Simoni, jer je uvijek uz mene i voljet ću je zauvijek. Zahvalio bih se i navijačima jer su danas bili brojčani, uvijek nam pomažu i bodre nas. Volio bih ih vidjeti u takvim izdanjima i na Meazzi. Serie A? Sviđa mi se, vrlo teško natjecanje. Ovdje i najslabije pozicionirana momčad igra za pobjedu kao što je to danas pokazao Livorno. Zbog toga su sve utakmice teške.”

Zanetti: “Bio sam prvo u obrani, a zatim sam pomaknut u vezu. Nije ovo bila lagana utakmica, ali smo u drugom poluvremenu puno napravili. U prvom dijelu nam je Livorno zatvorio sve prilaze, ali smo u drugom uzeli stvari u svoje ruke. Presretan sam što Milito zabija, jer nije se lako vratiti nakon dugog izbivanja, ali vraća se malo po malo. Utakmica s Dinamo Kijevom? Ključna, delikatna i teška, ali u nju ulazimo sa snažnim karakterom, svjesni svoje snage. Nećemo biti kompletni, a nadamo se da Muntarijeva ozljeda nije teže naravi.”

Mancini: “Sretan sam zbog pobjede. Važan je ovo uspjeh koji nam je omogućio dodatan bijeg od pratnje. Kada ne igraš često kao ja nedostaje eksplozivnosti. Danas sam primjerice promašio priliku za gol, ali srećom nije odlučila konačni ishod i zato hvala suigračima. Jači smo nego lani i s tom snagom idemo u Kijev. U ekipi nas je puno, svi kvalitetni, nije lako nametnuti se za početni sastav, ali ja uvijek činim svoje, radim, miran sam i radostan. Forma će doći, ali ono što je meni jedino bitno jest da nosim crno-plavi dres.”

Mourinho: “Danas smo malo riskriali zbog odmaranja igrača, ali sam svjestan potencijala kojeg imam na klupi. Susreli smo se s Livornom čiji je moral visoko kao i pozitivna agresivnost, te su u prvom poluvremenu bili bolji. U drugom smo vidjeli drugačiji Inter koji je odlično kontrolirao utakmicu sa velikim posjedom lopte. Znamo bolje kontrolirati utakmice od drugih? Da, ali smo protiv Palerma i mi dozvolili da sa 4:0 dođu na 4:3. Razlika između pobjede i poraza ponekad su sitni detalji.” Inter sa puno boljim startom od prošle godine: “To su važni podaci. Ja potvrđujem da je momčad dobra, sa pozitivnim duhom, ali naravno da imamo kao i ostali problema s ozljedama pa nikako ne možemo spojiti dvije utakmice s istom postavom. I danas su nedostajali neki, neki nisu top, ali sada idemo u Kijev po pobjedu koja će nam dati dodatno samopouzdanje. Danas se ozljeđenima pridružio Muntari, zabrinut sam jer ne može hodati. Za Kijev vjerujem da neće biti Muntarija, Sneijdera, Thiaga Motte i Eto’oa. Međutim vraća se Chivu, pa ću ga moći staviti iza Zanettija. Ipak, danas je Vieira bio ključan za nas. Na poziciji koju je igrao danas, malo ispred Cambiassa sjajno vodi utakmicu. Ovo mu je bila najbolja utakmica otkad sam ja u Interu. To je znak da je on nezamjenjivi član prve postave kada je zdrav.” Na kraju o sucima: “Često se priča o sucima u negativnom kontekstu. Ja bih danas pohvalio suca Morgantija, bio je 100%.”
One thought on “Prošli smo rizik odmaranja igrača

Odgovori