full screen background image

Zanetti: Prije vjenčanja sam odradio trening

Nakon pobjede Intera u 9. kolu Serie A od 2:1 nad Cataniom izjave su dali igrač utakmice Ivan Cordoba, slavljenik Javier Zanetti, “krivac” za gol Catanije Julio Cesar i Jose Mourinho…

Cordoba: “Vjerujem da je uz mentalitet ove momčadi lakše dati svoj doprinos u svakoj prilici zahvaljujući isto tako trudu koji se ulaže tijekom tjedna. Moramo biti spremni kada nas dođe red. Danas je bilo bitno pobijediti i uspjeli smo. Ovakve utakmice ne služe da bi se zaboravile neke druge, već za povrat samopouzdanja. Balotelli? Trener je rekao ono što je rekao kako bi ga napalio. Mario je eksplozivan momak, ima svoj način, ali mora i može bolje, posjeduje velike kvalitete, kao što kaže trener – ako se dobro pripremiš tijekom tjedna lakše je svima.”

Zanetti: “Dostigao sam broj prvenstvenih nastupa Giacinta Facchettija i to je još jedan motiv ponosa za mene. Zna dobro Paula, moja supruga: prije odlaska u crkvu na vjenčanje odradio sam trening. Tri godine igram bez prestanka, ali to mi predstavlja samo zadovoljstvo. Danas smo osvojili tri važna i zaslužena boda. Prvi smo na tablici i moramo tu ostati. Bio sam blizu pogotka zahvaljujući Eto’ou, ali i bez toga sam sretan. Zajedništvo je snaga ove grupe. Danas su ponovno nedostajali važni igrači, ali oni koji su ih zamjenili bili su jednako važni. To je jako bitno.”

Julio Cesar: “Nisam taknuo Plasmatija. Na snimci koju sam pogledao nakon utakmice jasno se vidi da prekršaja nije bilo, ali on je bio lukav. Nisam ljut jer smo dobili, a mogli smo i sa više golova razlike, no nije bitno. Trener nas je u poluvremenu napomenuo da nije sve gotovo, da se utakmice koje se čine takvima uz vodstvo od 2:0 u trenutku preokrenu. Da smo primili još jedan gol bila bi to zaista velika šteta.”

Muntari: “Poslao sam loptu Samuelu, on je nije dirnuo, teren je bio malo mokar i lopta je ušla u gol. Ovaj sam gol dugo čekao. Ja se uvijek trudim za svoju momčad, to je važno. Zadovoljan sam time. Pogodak posvećujem svojoj djevojci. Za nju je. Prolazi teško razdoblje posljednjih tjedana, nije dobro. Ja želim uvijek napredovati, jer ako radiš dobronamjerne stvari u momčadi, onda se i sam možeš izraziti bolje. Mi vezni igrači uvijek nastojimo pomoći napadačima igrajući bliže njima. Ovaj sam tjedan pokušavao trenirati najbolje što mogu i zadovoljan sam.”

Mourinho: “Zadovoljan sam igrom u prvom i zalaganjem u drugom poluvremenu. Nakon utakmice u Ligi prvaka nikada nije lako izaći na teren, napravili smo četiri promjene u odnosu na utakmicu s Dynamo Kievom. Večerašnja je utakmica mogla biti drugačija, lakša, sjetimo se samo grede Vieire i još akcija koje smo stvorili. Nakon njihovog gola smo bili pod pritiskom i to je utakmicu držalo u neizvjesnosti do kraja.
Ivan je bio spreman za igru, odlučio sam odmoriti Samuela isto kao i Stankovića, jer Vieira prolazi razdoblje u kojem je vrlo siguran u svoju igru. Možda ćemo protiv Palerma opet promjeniti dvije-tri stvari, ali vidit ćemo.
Balotelli? Bio je bolji večeras od pokazanog na treninzima, ali zadovoljan sam momčadi i tri boda. Kako je Mario regirao na moje izjave? Nije reagirao. Chivu je odličan, fizički je spreman, u posljednjih mi se nekoliko utakmica strašno svidio. U obrani odličan, a daje doprinos i u napadačkim akcijama. Vieira radi jako dobro, nije ozljeđen, nije brz, ali dobro iskorištava svoje prigode. U ovom je trenutku velika opcija za nas. Sneijder bi trebao dati malo više u obrani? Ja želim da igra kako igra i da se ne zamara ostalim. Želim to jer diktira napad momčadi, sve radi besprijekorno, dodaje i sve ostalo.”
Odgovori