full screen background image

Luis Suarez: Niti pojačanja Intera nemaju karakter

Legendarni ofenzivni veznjak Barcelone i Intera iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, Luis Suarez (74), detektirao je, po njemu, osnovni problem milanske nogometne momčadi.

“Trener ne može usaditi igračima karakter ako ga oni nemaju”, izjavio je veliki Španjolac za Corierre dello Sport, kritizirajući posebno Interove nastupe u Ligi prvaka.

“Prva stvar koju primjećujete gledajući nogometaše Intera kako igraju u Ligi prvaka jest da ih se suparnici ne boje. Sve se te stvari ponavljaju iz godine u godinu. Očigledno je ni da nova Interova pojačanja sa sobom nisu dovela tu potrebnu osobnost da bi se nametnuli u svlačionici”, zaključio je.

Upravo je Suarez vodio Inter do jedinih dvaju naslova europskih prvaka (1964. i 1965. godine), pod trenerskim vodstvom trenera Helenija Herrere. Od 1954. do 1961. igrao je za Barcelonu, a od 1961. do 1970. za Inter. Kasnije je bio u tri navrata trener milanskog kluba, dok je reprezentaciju Španjolske vodio od 1988. do 1991. godine.
Luis Suarez je za Inter odigrao ukupno 328 utakmica i postigao 55 golova (prvenstvo: 257-42, Kup: 22-4 i Europa: 49-9).
3 thoughts on “Luis Suarez: Niti pojačanja Intera nemaju karakter

  1. fanatico

    Veliki Suarez ima pravo: u Italiji nas se svi boje i dolaze na “Meazzu” igrati bunker dok se u LP događa sasvim suprotno. Moramo i u tom takmičenju doći do autoriteta a za to će trebati malo više vremena nego što bi mi to željeli.

  2. alien

    Veliki je se novac ulagao,pogotovo zadnjih 10 godina!
    Samo mi je najvise krivo zbog lose igre i neozbiljnosti tj. neopasnosti u LP.Da je Sevcenko bio onaj stari,uzgubili bi garant,skroz sam razocaran i bojim se da necemo vidjeti drugi krug,nadam se da grijesim!!!

Odgovori