full screen background image

Mourinho: Nemoguće je da odem

Inter se u Ligi prvaka nalazi u vrlo neudobnoj poziciji, dok je u prvenstvu slika sasvim suprotna. Upravo je u vezi toga Jose Mourinho započeo konferenciju za novinare uoči utakmice 9. kola Serie A između Intera i Catanije na “Giuseppe Meazzi” u subotu u 20:45. Izdvajamo najvažnije…

“Nema poveznice između Lige prvaka i prvenstva. Osvojiti prvenstvo je vrlo važno, a iako ima još jako puno do kraja uvijek je bolje biti ispred svih. Sada imamo dvije utakmice kod kuće, ali one nisu lakše od bilo kojeg gostovanja. Eto’o? Nije dobro i nije na 100%, ali ako je bio u postavi s Dynamom onda može biti samo bolji.”

Dynamo Kiev: “Ne mislim o Kievu. O tome ću razmišljati kada za to dođe vrijeme. Nadam se da momčad razmišlja kao ja, da misle kako je Kiev najvažnija utakmica i da ćemo se kvalificirati. Ja tako mislim, a moraju i igrači. Naša skupina je najizjednačenija, a mi smo jedini koji nismo izgubili, ali ni pobijedili. Kao trener Intera mislim da ćemo proći u drugi krug. Tuđi komentari? Ne zanimaju me, važno je što ja mislim.”

Catania bez Cambiassa, Samuela, Motte i Milita: “Vidio sam tri njihove utakmice. Fizički su čvrsti i snažni, taktički se dobro pripreme i biti će to teška utakmica. Oni su radili samo za ovu utakicu dok smo mi o njoj počeli razmišljati prije dva dana jer smo do srijede razmišljali o drugoj utakmici. Međutim igramo kod kuće, prvi smo na tablici i želimo dobar rezultat. Ozljede? Dio su nogometa i moram igrati s onima koji su na raspolaganju. Kada igraš ovoliko utakmica potrebno je imati puno igrača kako bi se svi stigli odmoriti. Motta i Milito su još vani, sada im se pridružio Cambiasso. Događa se svima. Samuel će pauzirati kako bi odmorio. Igrati ću s Cordobom i Luciom, a već sljedeću utakmicu bih mogao odmarati Lucia.”

Milito: “Pitao sam za mogućnost da Milito bude na klupi, ali su mi rekli da se još moram strpiti i da će to biti moguće za sljedeću utakmicu. Međutim to su mi rekli i prošli put. Iz utakmice u utakmicu čekam nečiji povratak.”

Utjecaj novog travnjaka i manjka publike na utakmici s Dynamom: “Ne tražim alibije. Lijep teren je dobar za domaćina, a šteti gostima. Moratti je rekao… Neću komentirati, predsjednik je predsjednik.”

Milan: “Nisam gledao utakmicu, ali sam sretan zbog Leonarda i igrača. Bili su u teškoj situaciji i ostvarili su sjajan rezultat za talijanski nogomet. Imaju šest bodova i u boljoj su situaciji od nas. Pobijedili su u povijesnoj utakmici, ali su kolo prije povijesno izgubili. U nogometu je bitno da prođeš dalje. Milan je trenutno bliži tom cilju od nas, ali nama trebaju dvije pobjede koje mislim da ćemo ostvariti.”

Bijeg na tablici od pet bodova bar na jedan dan: “Nije to važno, važno je pobijediti. Izgubili smo dva boda protiv Barija, ali smo ih nadoknadili protiv Milana i u Genovi gdje je moguće ostaviti bodove. Onaj tko želi biti prvak ne smije gubiti bodove kod kuće, a ova godina nije iznimka. Moramo pobijediti Cataniju kako bismo imali tri boda više.”

Glasine o odlasku u Liverpool: “Nemoguće je da odem.”

Balotelli: “Igrati će. Ne mislim da je vanserijski igrač, jer je u Genovi igrao odlično, a onda užasno odradio ovaj tjedan. Ovaj put će igrati samo zato što nemam drugog izbora, ali mora još puno raditi. Zašto toliko oscilira? Razgovarao sam s Peom (Pea, trener juniora) koji radi s mladima dugo vremena i rekao mi je kako je to problem cijele Mariove generacije, zbog osoba koje se kreću oko njih. Jedan momak od 19-20 godina koji ima roditelje koji ne misle na novac, brata i sestru koji ga podržavaju bez ometanja, koji vozi malo, polovno auto, to je iznimka, to je čudo. Jeli Santon isti? On je bio objektivan i vrlo iskren. Shvatio sam ga kada mi je objasnio sve to. To je tipično za talijanske igrače.”
Odgovori