full screen background image
Search
Tuesday 21 September 2021
  • :
  • :

Onaj tko igra za Inter nikada ne smije biti tužan

Inter nikako do pobjede u Ligi prvaka. Osam utakmica u nizu bez slavlja. Nakon 2:2 u 3. kolu protiv Dynama iz Kieva pred mikorofonima su govorili službeno igrač utakmice Javier Zanetti, Wesley Sneijder, Dejan Stanković, Douglas Maicon, David Suazo i Jose Mourinho.

Zanetti: “Inter je napravio sve kako bi promijenio utakmicu koja je započela loše. Napravili smo sve, stvorili monge prilike za pobjedu i tu ne smijemo stati, moramo se boriti za pobjede u ostalim utakmicama. Protivnik nas nije iznenadio, očekivali smo tako jaku momčad. U Kievu nam igra samo jedan rezultat, no mi uvijek igramo na njega, samo što nam danas nije uspjelo.”

Sneijder: “Ne mogu se usporediti utakmice s Genoom i s Dynamom. Danas je to bila druga priča, Liga prvaka je sasvim drugo natjecanje. Razlika je u protivnicima, a ovi danas su bili opasni, poglavito iz prekida. Jeli ideja sa dva polušpica pobjednička za Inter? Meni se ništa ne mjenja, ali mislim da se takva situacija rađa iz hitnosti i kada svi moji suigrači budu spremni ona neće više vrijediti. Igrati u paru sa Stankovićem mi se sviđa, ali kada igram sa dvije špice imam više ljudi za poslužiti. Najvažnije je biti na raspolaganju treneru, a on onda nek odluči kako ćemo. Osobno sam zadovoljan svojom igrom danas, ali sigurno ne i rezultatom. Inter je bio bolji u drugom poluvremenu, ali nije bilo dovoljno. Sada imamo još tri utakmice. Rad se kad tad mora naplatiti. Rastemo iz utakmice u utakmicu i naravno da želimo biti još bolji.”

Stanković: “Liga prvaka se ne zove tako bez razloga. Dynamo nas je sigurno dobro snimio gledajući snimku iz Genove, a moglo je biti i gore, jer da smo izgubili bili bismo eliminirani. Sada idemo naprijed. Jedna špica i dva polušpica? Zasad ide dobro, ali mislim da svi jedva čekamo da se vrati Milito. I Mario je sada odličan pa možemo računati i na 4-3-3. Vidite da svi znaju igrati nogomet, Rubin je dobio u Barceloni pa je iz tog razloga naš bod jako vrijedan.”

Maicon: “Danas nije bilo dobro, ali sada se moramo okrenuti sljedećim izazovima. Osjetili smo i umor od utakmice u subotu. U prvom sam poluvremenu bio napet, ali u drugom je bilo puno bolje kad sam se opustio. Onaj tko igra za Inter nikad ne smije biti tužan. Danas nije bilo dobro kao u subotu, nismo osvojili tri boda koja smo željeli. Dynamo je igrao svoju utakmicu i ona je za njih kao pobjeda. No kako su oni napravili dobar rezultat ovdje tako mi možemo tamo. Sada se moramo skoncentrirati na prvenstvo.”

Suazo: “Nogomet je takav, moraš zabiti gol. Imali smo prilika iako smo ih promašili. Sa Eto’om sam komunicirao i na terenu, jer dobra lopta će kad tad doći. Trener zna koje su moje mogućnosti. Kada sam bio na terenu govorio mi je da idem duboko… Šteta. Sada ćemo nastaviti raditi kako bismo bili bolji i idemo u Kiev po pobjedu. Ja ću se nastaviti zalagati kako bih bio spreman kada mi trener sljedeći put ukaže priliku.”

Mourinho: “Ne slažem se da je pristup bio drugačiji u odnosu na utakmicu u prvenstvu u subotu. Jednostavno se radi o potpuno drugačijim utakmicama, protivnicima, stilovima, a posebice je razlika kada povedeš nakon pet minuta kao u subotu, odnosno kada gubiš nakon pet kao večeras. U nogometu je udaljenost između raja i pakla jako kratka, a mi još nismo u paklu, ali moramo dobiti u Kievu. Uza svo poštovanje prema Dynamu mislim da će nam tamo biti puno lakše pobijediti nego večeras. Koncentracija je večeras bila dobra, ali smo bili loši u prekidima. Dobro smo proučili protivnika, ali momčad se malo izgubila usljed duplog zaostatka, a oni su jako brzi i to su koristili. Ne želim tražiti isprike, ali mora biti jasno kako je Eto’o uložio enormne napore kako bi uopće igrao. Ulazak Suaza je bio neophodan kako bismo stvorili nove neprilike protivniku. Puno smo radili, ali nismo imali dosta sreće. Rezultat je prikladan utakmici. Lucio nije imao sreće kod njihovog drugog gola, ali svi smo oduševljeni njime općenito. Bilo je još grešaka u obrani, ali zasluge pripadaju i Dynamu – bili su jako dobri. Rekao sam vam da je Sheva pravi, a i Milevskiy je bio opasan iz kontri. Napravili smo nekoliko individualnih pogreški u obrani, a to se na ovom nivou plaća. U napadu nismo imali nikoga u formi unatoč svom trudu Samuela. Ima li Inter psihološku barijeru u Ligi prvaka? Ne vjerujem, igrali smo neriješeno s Barcelonom, potom smo imali problema s Rubinom, a danas smo vidjeli da je Dynamo odlična momčad koja je sposobna zakomplicirati stvari. Rezultati u skupini nužno ne kompliciraju stvari vidjevši da je Barcelona izgubila od Kazana, ali to daje vjerojatnost da ćemo igrati za prolaz sve do zadnjeg kola. Ja ipak vjerujem da je utakmica u Kievu ključna i zato tamo moramo pobijediti, a ponavljam kako ja vjerujem da će nam to biti lakše tamo nego ovdje večeras. Skupina je vrlo izjednačena i jako teška.”
Odgovori