full screen background image

Mourinho: Utakmica s Dynamom nije ključna

Uoči utakmice 3. kola Lige prvaka između Intera i Dynama iz Kijeva Jose Mourinho je održao press konferenciju u sportskom centru Angelo Moratti u Appiano Gentileu. Izdvajamo najvažnije…

O važnosti utakmice: “Ključna za Europu? Ne bih rekao, u igri je još 12 bodova. Čak i ako izgubimo s pobjedama u sljedeće tri utakmice imali bismo 11 bodova, a s time se prolazi dalje. No sigurno je kako bi nam pobjeda sutra donjela mirnoću.”

Situacija s ozljedama: “Ne znam u kakvom su stanju Eto’o i Cambiasso. Jučer nisu trenirali s momčadi, a danas još nismo imali trening. Sigurno neće trenirati s grupom. Za Milita postoji mala šansa da bude među pozvanima, dok Motta neće biti korišten. Eto’o i Cambiasso će svejedno biti pozvani, a vidjeti ću sutra hoće li igrati.”

O sustavu igre: “Hoću li koristiti sustav iz Genove? Već smo tako igrali. Da ste malo pazili uvidjeli biste da smo tako igrali lani u Lecceu i Cataniji, kao i ovog ljeta protiv Chelseaja. Isto smo probavali i na treninzima. U Genovi smo to odabrali zbog karakteristika protivnika i igrača koji su nam bili na raspolaganju. Za vas je sve taktika, dok je mani najvažniji psihološki pristup. U Genovi smo odigrali odlično jer je taj pristup pred utakmicu bio fantastičan. Jeli sada lakše igrati, nakon 5:0? Najbolji način da se pripremi momčad za utakmicu Lige prvaka nije ostaviti važne igrače kod kuće ili igrati s 50% snage. Najvažnije je biti sretan. Nakon Genoe smo zadovoljni i puni samopouzdanja, nabrijani. Sada imamo sretnu momčad.”

Vieira: “Sviđa mi se njegova profesionalnost. Nije bio pozvan u reprezentaciju, ostao je ovdje trenirati s djecom, odigrao jednu prijateljsku utakmicu, a nakon toga radio na kondiciji. U subotu je odigrao vrhunskih 45 minuta. Sada smo kompletni u srednjem redu, ne treba nam Motta koji se može u miru oporavljati, ne treba riskirati. Vratit će se protiv Catanije.”

Dynamo Kiev: “Opasan protivnik. Imaju sve na fizičkom i taktičkom planu. Imaju brze i dobre igrače, a naprijed imaju najbolje napadače u Ukrajini: najboljeg mladog igrača Milevskog i Shevu koji je uvijek Sheva – nakon Raula najbolji strijelac Lige prvaka. Pritom ne mislim o onom što je radio u prošlosti, već što radi sada. Igra dobro, vođa je ekipe i vidim ga kao velikog igrača.”

Navijači: “Što tražim od navijača? Ništa drugačije od onog što je već reklo nekoliko igrača. Nije lako jednom navijaču kupiti ulaznicu, automobil, školovati djecu… Klub se potrudio da smanji cijene ulaznica kako bi doveli navijače na stadion. Onaj tko bude na San Siru nadam se da će nas nositi, jer momčad to zaslužuje: radimo dobro i dosad smo igrali sa 11 različitih sastava ne zato što mi se sviđa miješati imena, već je uvijek netko ozljeđen. Bez obzira na to tko siđe na travnjak daje sve od sebe i zaslužuje podršku gledatelja. Neka njihova podrška bude jednaka kao do sada. Pobjeda će stići sutra, ako ne onda u Kijevu, ako ne onda u Barceloni, ako ni tada onda protiv Kazana i ići ćemo u Europa Ligu. Ako pak ne pobijedimo niti protiv Rubina idemo svi… kući (smije se).”

Prijelazni rok: “Još jedan napadač? Mogu maštati, ali ne tražim ga. Idemo naprijed sa vrlo kvalitetnom momčadi, a ako Klub može dati još nešto kao poklon naravno da bih bio sretan. No nemam hrabrosti bilo što tražiti s obzirom da je Klub već napravio jako puno.”
Odgovori