full screen background image

Materazzi: Još uvijek sam svima kriv zbog Zidanea

Unatoč uspjesima bogatoj karijeri Marco Materazzi (36) za mnoge će ostati upamćen kao igrač koji je poslao Zinedinea Zidanea u mirovinu…

Talijanski branič je, podsjetimo, bio žrtva Zidaneova udaranja glavom u produžetku finala Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. godine, u kojem je uz crveni karton legendarni Francuz okončao karijeru. Navodno se sve dogodilo zbog provokacije talijanskog braniča, što Materazzi i dalje osjeća na svakome koraku.

– Kamo god otišao, bez iznimke o kojem je kontinentu riječ, ljudi mi govore da sam ja kriv. Svi to žele prikazati mojoj pogreškom, a pritom zaboravljaju da Zidaneu takvo što nije bilo prvi puta u karijeri, već četvrti ili peti.

– Pogledate li dobro snimku vidjet ćete da sam mu se ja gotovo pa ispričavao za naguravanje kod korner zastavice, gotovo da sam bio u strahu od udarca. Kada sam napravio gestu isprike pogledao me s visoka, što me naljutilo, pa sam mu odgovorio na način na koji to činimo u Italiji. Njegov odgovor sumnjam da ima veze s francuskom kulturom – podsjetio se Materazzi na Zidaneov udarac glavom u prsa.

Inače, talijanski način odgovora o kojem branič priča bio je ovakav:

Nakon povlačenja Zidane mu je kazao:

– Želiš li toliko moj dres, dat ću ti ga nakon utakmice.

Materazzijev je odgovor bio:

– Radije bih majicu tvoje sestre.

Uslijedio je Zidaneov udarac i kraj njegove karijere. Očito ne i objašnjavanja Interovog braniča koji je na tome susretu postigao dva pogotka: jedan u osnovnom dijelu utakmice, a jedan u raspucavanju penala kroz koje je Italija pobijedila 5-3 i uzela svjetsko zlato.

– Možda je moja sudbina da budem zapamćen po udarcu, a ne po pogocima – zaključio je Talijan.
Odgovori