full screen background image

Sneijder: Inter može osvojiti Champions League

Nizozemski vezni nogometaš Wesley Sneijder izjavljuje za Sky Sport da mu je velika želja sa svojim klubom Interom igrati u finalu Lige prvaka protiv donedavnih suigrača iz madridskog Reala.

Sneijder je krajem kolovoza potpisao petogodišnji ugovor za Inter, u čije redove je došao iz Reala. Kaže da i dalje pažljivo prati zbivanja u ”kraljevskom klubu”.

“Naravno da pratim, igrao sam tamo dvije godine. Imam jako dobar odnos sa svim bivšim suigračima iz Reala i želim im sve najbolje. No, u Interu i gradu Milanu se osjećam jako dobro, nemam puno razloga osvrtati se na prošlost”.

“Igrati protiv Reala bilo bi za mene nešto posebno. Volio bih da se sretnemo u finalu Lige prvaka, naravno, uz Interovu pobjedu”, dodao je 25-godišnji Nizozemac.

Usporedio je španjolsko i talijansko prvenstvo.

“Nema nekih velikih razlika, obje lige su jako teške. Možda u Primeri više polažu na tehniku, dok je u Italiji možda veća borba na terenu. Posebno je teško nama, veznim igračima. Moramo pronalaziti brza rješenja, u protivnom nas fauliraju”.

Sneijder smatra da Inter ima kapacitet za osvajanje Lige prvaka.

“U Europi nema puno jačih klubova od nas. Svi pričaju o Barceloni, a mi smo s njima odigrali neodlučeno, 0-0. To je bio dobar rezultat za nas. Ako je Barcelona najjača u Europi, onda i mi spadamo u red najboljih europskih klubova. Krasi nas vrlo dobra obrana, dobar vezni red, a imamo i fantastične napadače. S takvom kombinacijom, naravno da možemo osvojiti Ligu prvaka”, zaključio je Wesley Sneijder.




Odgovori