full screen background image

Mourinho: Ja i Inter, jedan projekt

Inter sutra putuje na gostovanje u Genovu, gdje ga čeka vrlo težak ispit 8. kola Serie A protiv Genoe. Genoa u posljednje dvije sezone igra najbolji nogomet u Italiji i da imaju kvalitetnije pojedince sigurno bi se borili za naslov. Jose Mourinho je povodom tog gostovanja održao konferenciju za novinare. Izdvajamo najvažnije.

O Orialiju: “Drago mi je da mu je produžen ugovor, jer mi se jako sviđa, a sviđa mi se i njegov rad. Novi ugovor ne mjenja ništa, jer on je uvijek bio uz nas sa pozitivnim duhom. Nakon godine dana smatram ga prijateljem, pravi je Interovac.”

O Genoi: “Jako težak protivnik, ali ako pitate bilo kojeg Gasperinijevog igrača reći će vam isto – da je Inter jako težak protivnik. Biti će to utakmica dijaloga. Genoa nije momčad koja će nam dopustiti da igramo, oni će nas napasti, prejaka je to momčad da protivniku prepusti inicijativu.”

Nema Eto’oa, Milita, Thiaga Motte, pa su novinari pitali o Balotelliju i Suazu: “Nemam što za reći oko Balotellija. S mladom reprezentacijom je bio isti kao ovdje, ni bolji ni gori. Isto vrijedi za Santona i sve druge igrače. Mario je igrač kao svi drugi, mora raditi svaki dan jednako. Može igrati sutra sam, može igrati sa Suazom, a ne moraju početi ni jedan ni drugi. Suazo je igrač za određene utakmice? Svi igrači, osim onih naj-naj su takvi, u nekim se utakmicama snalaze dobro, u nekima ne. Suazo je jako brz, voli igru u prostor i ovo bi mogla biti utakmica za njega, jer se Genoa ne brani sa svim igračima iza lopte. Eto’o? Nećemo ga voditi u Genovu, samo bi bio umoran od puta, jer nije u kondiciji za igru. Nemamo naravno Milita, a ni Thiaga Motte.”

O Arnautoviću koji je prema medijima bio očajan protiv Piacenze: “O njegovom nastupu u Piacenzi sigurno neću razgovarati s medijima. On je doveden kako bi klub mogao procjeniti. Ponekad klub riskira i ne isplati se. U našem slučaju imamo još par mjeseci za razmišljanje. Svaki je minut važan za ovaj proces, a s vama neću komentirati jeli se on popravlja ili ne.”

O Pandevu: “Prijelazni rok se otvara u siječnju, pa ćemo onda o tome.

O završetku rekonstrukcije trening centra: “Lijepo je danas bilo trenirati na novim terenima. To je projekt koji smo zajedno priveli kraju. Lani između prosinca i veljače nismo imali gdje trenirati, jer su uvjeti bili očajni. Juniorska momčad nije mogla trenirati s nama, a to je jako bitno za mlade igrače. Sve je to sada moguće, imamo najmoderniji i najbolji trening centar u Europi. Klub je napravio jako, jako, jako puno za ovo. Ispunili su moj zahtjev i nikad im to neću zaboraviti. Negativan stav koji sam imao prema ovom centru kada sam stigao prije godinu i pol neće se ponoviti onome tko dođe iza mene, jer su sada uvjeti za rad fantastični. Ne moramo više brinuti hoće li snijeg, kiša…

O projektu Moratti-Mourinho za Interovu budućnost od najmlađih na gore: “Oboje polako radimo u istom pravcu, u miru. Sada imamo sve uvjete. Možemo priključiti mlade prvoj momčadi na treninzima. Postoji komunikacija, kao i međusobna komunikacija voditelja svih mladih uzrasta, a sada ćemo čak svi biti pod istim krovom. Svi smo prijatelji i u tom ozračju ćemo raditi. To je jako pozitivno. Ja ću vam prvi reći da me ne zanima hoće li kadeti Intera pobijediti kadete Milana. Mene zanima da mladi momci imaju uvjete za rad, da se pravilno uče i da iz svake generacije izađe ponetko tko će biti legenda kluba u seniorskoj momčadi. Jesam li spreman otovriti nogometnu školu ovdje i preuzeti mlađe generacije? Pa ne radi se ovdje o meni, već o Interu. Malo je nogometnih škola i potrebne su godine i godine rada, ali sam sretan jer sam u Interu dio tog procesa. Zbog svoje osobnosti mogu biti sam u klubu koji mi se sviđa, kada bi mi se MORAO sviđati odmah bi me bila manje volja biti tu. Tako je sa mnom oduvijek. Trenutno mi se jako sviđa ovdje i mislim samo na Inter.”

O vrlo kratkoj konferenciji: “Pa ne mogu stalno toliko govoriti. Prije par dana sam imao intrevju na Inter Channelu, a kada govorim u njihove mikrofone govorim svima.”
2 thoughts on “Mourinho: Ja i Inter, jedan projekt

  1. zythos

    da li mozda neko zna o cemu se tocno radi kad govori o tim rekonstrukcijama u trening kampu? ako mozda zna neko di to pise na interneti i ako ima kakvih slika o tome? i zanima me da li se zna nekaj u vezi novog stadiona? mozda nekakvi projekti,slike i sheme kak bi trebal izgledati?
    FORZA INTER!!!

Odgovori