full screen background image

Javier Zanetti je već legenda kluba

Javier Zanetti je u punom smislu već sad legenda Intera i to jedna od najvećih. Rođen je 10. 08. 1973g. u Buenos Airesu (Argentina) i u klubu je već 13 godina. Došao je u Inter 1995g. za 5 miliona € i jedan je od prvih igrača koje je doveo tada novi predsjednik Massimo Moratti. To je apsolutno najbolja i najisplativija investicija našeg predsjednika od kad je na čelu Intera. Za sve vrijeme je standardni igrač prve postave. Godinama kapetan našeg kluba i argentinske reprezentacije. Svojim pristupom igri, kao i ponašanjem van terena, može biti uzor svim nogometašima, ne samo našeg kluba nego u nogometu i sportu uopće.

To je igrač na kojeg se uvijek možeš osloniti, jer će dati 100% angažman i uvijek jednako dobro odigrati, bez oscilacija u formi. S druge strane nije sklon ozljedama te je zanemarivo malo odsustvovao sa terena, uzimajući u obzir koliko se troši na svakom nastupu. Još jedna vrijednost je polivalentnost pozicija u momčadi – gdje god ga postaviš ima jednak učinak Treba dodati i činjenicu da ne skuplja kartone a defenzivni je igrač. Profesionalac na najvišem nivou, od pristupa treningu, davanja cijelog sebe na svakoj utakmici bez obzira na njenu važnost te odnosa prema kolegama u momčadi i protivnicima na terenu. Pravi i istinski vođa momčadi. Više nego uzoran privatni život. Uz sve to se bavi humanitarnim radom i osnovao je fondaciju za humanitarnu pomoć siromašnoj djeci u Argentini.

Stvarno, čudo od igrača i neprocjenjiva vrijednost kluba. Zaslužio je status jednog od najvećih igrača Intera u povijesti. Treba ostati u klubu i kad završi karijeru te biti simbol i standard za sve buduće generacije.

IL CAPITANO – kapa do zemlje !
3 thoughts on “Javier Zanetti je već legenda kluba

 1. DrIggy

  IL CAPITANO!!!!!!!!!

  Momak koji 8 punih godina nije dobio crveni,i rijetko kad zuti.
  Niko ga ne moze zaustaviti kad uzme loptu,jer on tada postaje Traktor,i onaj koji ga zaustavi ucini to sa prkrsajem.
  Mogao bi se nakon karijere oprobati i kao nas trener,bilo bi to zanimljivo.

  Zao mi je sto ga nisam gledao ranije,dok je bio mladji.

 2. fanatico

  stvarno impresivan u svakom pogledu, a to što kažeš kad uzme loptu i odluči povući to je ludilo. Nisu to neki tehnički driblinzi ali kao recimo utrka s preponama hop…hop…hop..

Odgovori