full screen background image

Moratti: Nek Mou slavi kako hoće, glavno da pobjeđuje

Dan nakon utakmice protiv Udinesea za Sky Sport govorio je Interov predsjednik Massimo Moratti.

Predsjedniče, kakav vam se činio Inter protiv Udinesea?

– Dobar. Lijepa utakmica, intenzivna, u kojoj smo shvatili kako su sve utakmice teške, pogotovo protiv dobro organiziranih momčadi kao Udinese. Oni su odigrali jako dobro. Što se nas tiče, impresije su dobre. Ono najbitnije je da imamo momčadski duh i želju za pobjedom. Kvaliteta je tu, a uz trud će stici i automatizam, igrači će tada biti još bolji, ali ovo su najteže utakmice kao i one s posebnim protivnicima. Moraju se dobiti, a Inter je to uspio.

Odlučujući gol je djelo Sneijdera, potvrda odličnog prijelaznog roka.

– I Stanković je bio odlučujući. Sneijder je igrao jako dobro. Osjetilo se da je odmorniji. Već protiv Milana znali smo da je odlična investicija, igrač koji je bitan momčadi i s taktičkog gledišta. Zaslužio je pogodak.

S druge strane, Muntariju se zviždalo tokom cijele utakmice.

– Ne, ne tokom cijele utakmice. Napravio je par pogrešaka, ali do tad je bio dobar. Nestrpljivost publike dovodi do takvih trenutaka, nije to zloća. Upravo zbog te nestrpljivosti, napetosti kod neizvjesnog rezultata ne trpiš niti najmanju pogrešku. Možda to i ja radim. Iskreno, Muntari nije napravio niti jednu veliku grešku. Ima sjajnu volju, znamo da je odličan igrač i da je prošao kroz teško razdoblje. Zato je potrebno samo malo strpljenja, a on će biti bolji. Ne mislim da publika ima nešto protiv njega, već je to bila reakcija trenutka, a on je bio taj koji je u tom trenutku napravio par pogreški.

Ferrara je zamolio Mourinha da prekine komentirati Juventus: stalne su prepirke na relaciji Intera i Juventusa…

– Mislim da je to za vas odlično (smijeh). Na kraju krajeva i to je nogomet, ljudi žele to slušati, svi to pratimo. Neka tako i ostane.

Mourinho je kod proslave pogotka čak isplazio jezik…

– Čudno. Baš čudno. Nema veze, glavno da pobjeđuje.
Odgovori