full screen background image

Život u zajednici… kako biti još bolji?

Inter u Srcu – Tko smo mi, što radimo i kako možemo biti još bolji?
Vjerojatno mali dio posjetitelja ove stranice razmišlja o ovakvim pitanjima. Ne kažem da ih nema i da ne razmišljaju, ali sigurno su u manjini u odnosu na one koji cijeli projekt uzimaju zdravo za gotovo i koji bi možda mirne duše prešli na neku drugu stranicu, odnosno forum iste tematike kad bi sve ovo iz nekog razloga prestalo postojati.
E, ovo je mini – kolumnica za tu potencijalnu većinu, koja bi trebala znati (a siguran sam da već zna, jer su stvari na ovoj stranici i forumu od samog početka postavljene na nekakav prilično obiteljski način) koliko truda, rada i volje u cijelu stvar svakodnevno ulaže svega nekoliko ljudi da bi mi ostali imali ovo što imamo, a i od tih nekoliko samo se jedan (neću ga imenovati, a on će u ovim riječima već sebe pronaći) ovom cilju potpuno predao. A ovo od pojedinca, bogme, traži puno odricanja, volje, vremena i na koncu konca oderđena sredstva.
Paradoksalno je da većina onih koji u ovo ulažu najviše načelno za ovo imaju i najmanje vremena, jer imaju svoje poslove, obitelji i živote kojima se također treba baviti.
Siguran sam da ovdje dolaze i oni koji misle da nisu dorasli sudjelovanju u radu jednog ovakvog sitea i koji misle da je to nekakav bauk. A siguran sam, također i u to da bi gotovo svaki od njih mogao učiniti nešto čime bi “Inter u srcu” postao zanimljiviji i bolji.
Evo, npr. mora postojati netko tko Talijanski jezik zna toliko dobro da bi vijesti koje se tiču Intera mogao prevoditi iz talijanskog tiska. I zato ga ovim putem pozivam: Gdje si, javi se, imaš li volje pomoći?
Drugo: nije vrag da samo nekoliko nas zna sročiti dvije rečenice i staviti ih na papir. Po forumu vidim da tu postoje neki skriveni talenti i samo je, dakle, pitanje želje. Imate li je?
Nas stalnih kolumnista je četvero, ali nigdje ne piše da nas samo četvero mora i ostati. Ako netko smatra da svojim viđenjem i komentarima na redovitoj bazi može doprinijeti kvaliteti stranice dobrodošao je u svakom trenutku.
Javite se ljudi, jer u izradi stranice može sudjelovati svatko. Veći izbor materijala za objavu koji bi tim putem nastajao samo bi poboljšao konačni proizvod, a to nam je, vjerujem, svima cilj.
Entuzijasti koji ovo vode učinili su puno za Interizam na ovim prostorima, međutim kao što rekoh ovo ponekad traži dosta truda i vremena, pa će im vaša pomoć itekako dobro doći. Pružite im je, jer su je, pokrenuvši jednu ovako dobru stvar, itekako zaslužili. Osim toga, vjerujte mi na riječ kad kažem da će i vama bit drago kad budete znali da cijela stvar ovako dobro funkcionira dijelom i zbog vašeg truda.

Apeliram, dakle, da ne budete samo prolaznici, nego i aktivni sudionici. Čekamo vas!
8 thoughts on “Život u zajednici… kako biti još bolji?

  1. mkovac67

    Ja znam talijanski dosta dobro. Ali iskreno nakon 8 sati rada za kompom na poslu nemam volje doma palit laptop. Eventualno tu i tamo mogu poslati nekakav tekst s osvrtom na odigrano kolo serie A. Eto pozdrav

Odgovori