full screen background image

Više odgovornosti oko članarina iduće sezone

Ostalo je još nekoliko dana do konačnog zaključenja spiska članova Inter Cluba Fedeli. Listopad je zadnji mjesec u kojem je još moguće postati član jer svi Inter Clubovi moraju dostaviti konačni popis i izvršiti uplatu članarina u Centro Coordinamento Inter Club (CCIC) do kraja tog mjeseca. Nakon konačne obrade podataka u CCIC-u više nije moguće postati član za tekuću sezonu.
Sad kada smo pri konačnom zaključenju želim još jednom reći nekoliko riječi o načinu učlanjenja kako ne bi dolazilo do nesporazuma za slijedeću sezonu te kako bi svi sadašnji i budući članovi imali dovoljno vremena za pripremu i na vrijeme izvršili svoje obaveze.
Naime, svake godine se ponavlja ista priča, kako u bivšem IC-u tako i ove prve sezone u IC Fedeli. Jedan broj članova se neodgovorno ponaša prema izvršenju svoje godišnje obaveze. Razumljivo mi je da imamo veliki broj mladih ljudi koji su još učenici ili studenti kao i jedan određeni broj članova čiji materijalni status nije na visokoj razini. Međutim trebaju znati i uvažavati tu činjenicu da se moraju poštivati rokovi. Imaju sasvim dovoljno vremena od godinu dana da se pripreme za uplatu članarine za slijedeću sezonu jer su rokovi uvijek isti. Imajte odgovornost prema obavezama i prema klubu za koji navijate jer je to vaš izbor. Imajte poštovanje prema ljudima koji odrađuju, potpuno volonterski, veliki posao u IC Fedeli za sve nas a pojedinci nisu u stanju obaviti jedan jedini posao godišnje, poslati novce za članarine. Kod određenog broja članova postoji i manjak opće kulture jer se čak niti ne udostoje odgovoriti na višestruke mail-ove i SMS-ove koje im upućuju njihovi povjerenici.
Ovim putem poručujem svima da više nikoga nećemo “vući za rukav”, kako za članarine tako i za organizirana putovanja na utakmice. Bit će obavjest na stranici a povjerenici će svima poslati E-mail ili SMS (onima koji nemaju kompjuter) i nakon toga više nikakvih naknadnih poziva i “uznemiravanja” neće biti. Svaki član treba znati svoja prava i obaveze u klubu jer se, na koncu konca, svatko dobrovoljno prijavo.
Članstvo u Inter Clubovima se obnavlja svake godine u šestom (6 – lipnju) mjesecu i važi za tekuću takmičarsku sezonu. Znači, ne za kalendarsku godinu nego za takmičarsku sezonu Serie A (od 6-og mjeseca do 6-og mjeseca naredne godine). Iznos se uplaćuje jednokratno za cijelu godinu. Prema tome svi članovi IC Fedeli to moraju znati i tijekom 6-og mjeseca uplatiti članarine svojim povjerenicima. Slijedeći mjesec nam slijedi ažuriranje spiska i uplata te slanje u CCIC. Kolovoz je u Italiji mjesec kolektivnih godišnjih odmora a na kraju tog mjeseca već počinje i sezona Serie A.
Dodatni razlog za pravovremeno izvršenje uplate članarina je i ekonomski razlog. Za svaku nočanu transakciju prema CCIC-u (uplata članarina ili ulaznica za utakmice) moramo im uplatiti 20€ za njihove troškove i onda još bankarsku proviziju za slanje novca koja varira između 100 i 200kn u ovisnosti koja banka u tom momentu vrši transakciju prema inozemstvu. Prema tome nam nije svejedno koliko puta šaljemo spisak i novce za članarine.
Nadam se da će ova kritčka edukacija utjecati na one neodgovorne i neupućene članove te da od iduće sezone nećemo imati bespotrebnih problema u funkcioniranju kluba.
8 thoughts on “Više odgovornosti oko članarina iduće sezone

 1. Antonio

  Nema te edukacije koja može utjecati na neozbiljne i nemarne ljude. Dobro je naš uvaženi član Billy rekao; bolje imati 60 članova pravih, nego 300, od kojih je 150 nemarnih, neodgovornih.
  Iduće sezone ne treba nikoga moliti i potezati za rukav, rokovi se znaju i to je to

 2. Dexter

  Salžem se i s člankom, a i s tobom Antonio. Dogodine u Lipnju napraviti objavu na stranici, onda još jednu u Rujnu kad ide druga tura i to je to. Tad ćemo vidjet kako stvar funkcionira. Bude li loše znat ćemo da trebamo nešto “pametnije” smislit, jer ovo nema smisla.

 3. eterno amore

  ma pustite te kvazi navijače,oni nemaju veze sa sporton kamoli sa Interon,da ih pitaš di inter igra oni bi rekli da je to slovenski kriket klub,nego kad će doć pokloni,4 puta san umra već dok ih čekan????

 4. Valentino

  slažem se s vama o neozbiljnim članovima koji se se učlane samo da bi drugi vidjeli za kooga on “navija” tj. favorizira…..netko ko nemože odgovoriti na E-mail,poruku ili pak nazvati svog povjerenika netreba ga sigurno moliti nije obavezno voliti i navijati za inter to je želja i volja….
  zato nemojte nikoga siliti,ako žele neka se barem malo potrude……
  jedva čekam put milana da se opet svi,koliko nas bude dobro družimo,naravno uz pobjedu nad Rimljanima……

Odgovori