full screen background image

Mourinho: Poštujem Rubin, ali vjerujem u Inter

Uoči Interovog nastupa u 2. kolu Lige prvaka u ruskom Kazanu gdje im je protivnik ruski prvak Rubin konferenciju za medije održali su Walter Samuel i Jose Mourinho.

Samuel: “Rubin je jedna vrlo opasna momčad, sa odličnim igračima i morat ćemo biti jako pažljivi jer radi se već o drugoj utakmici u Ligi prvaka. Nismo još ništa osvojili i stoga ovu utakmicu pripremamo jako dobro. Kao glasnogovornik svoje obrane ne znam koga bih izdvojio kao igrača kojeg ćemo najviše paziti. No to proizlazi iz razloga što se ja i moji kolege pripremamo obazirući se samo na sebe, a ne na protivnika, te se koncentriramo kako bi pružili što bolju partiju s naše strane. Mogao bih izdvojiti Alejandra Domingueza, jer je Argentinac, no ponavljam kako Inter mora odigrati svoju utakmicu. Lucio? Igramo tek kratko vrijeme, ali se odlično slažemo. Pomažemo jedan drugome na ovom putu, ali što se tiče kretanja malo se toga promjenilo u odnosnu na prije. Igramo isto, a svi znamo kakav je Lucio igrač, pa mu se nije bilo teško uklopiti.”

Mourinho: “Poštujem Rubin, ali vjerujem u Inter. Znam koliko ova utakmica znači cijelom gradu. To je san koji će im se sutra navečer ostvariti. Ovi ljudi, koji imaju moje duboko poštovanje, su dugo gledali Ligu prvaka na televiziji, a sada mogu uživo gledati svoju momčad. Sve se to prenosi na igrače, pa će naši protivnici imati više motivacije. Vrijeme je hladno, ali srce utakmice će biti jako vruće. Očekujem uistinu tešku utakmicu. Dobro smo ih proučavali i nećemo se obazirati na naše posljednje predstave u prvenstvu. Rubin je u Kievu dominirao 75 minuta, a onda izgubio jer nogomet ponekad skriva iznenađenja u detaljima. Naš se pristup ne mjenja, a očekujem vrlo dinamični, brzi i dobro organizirani Rubin. Naš prvi cilj je pobijediti, a drugi ne izgubiti. Strategija skupine je u našim rukama, imamo tri utakmice koje moramo pobijediti kako bismo u Barceloni mogli igrati u optimalnoj poziciji i posljednju utakmicu kod kuće samo lagano odraditi.”
Inter bez Lige prvaka već 44 godine? “Nije moja odgovornost to što Inter nije osvojio ovaj trofej od 1965. Moja je odgovornost što ga nije osvojio prošle sezone. Nismo bili pravi u grupi, a unatoč tome smo prošli dalje dva kola prije kraja. Potom smo naišli na prvaka Europe i ispali odigravši rame uz rame s njima. Ove godine smo također već igrali s prvakom Europe i ponovno remizirali. Budemo li tako igrali nema straha za Rubin koji, ponavljam, poštujemo i vjerujemo da nam neće biti lako.” No potom i ironičan komentar na istu temu: “Ja sam također frustriran jer sam u Interu 15 godina i 15 godina nismo osvojili Ligu prvaka.”
Mourinho nervozan, Mourinho koji se sve lošije osjeća u Interu i Italiji? “Onaj tko kaže da sam nervozan ne poznaje me. Ja živim dobro u Italiji i dobro mi je raditi u Interu. Jasno je da Inter danas ne može biti savršen, jer smo momčad u izgradnji. Nadalje, u toj smo izgradnji prvo bili bez Cambiassa, a sada ponovno bez dva igrača koji čine najbitniji dio momčadi za promjenu našeg načina igre, tj. Thiaga Motte i Sneijdera. To je sigurno otežavajuća okolnost i nesavršenost ovog trenutka.”
Prije konferencije jedan lokalni novinar je prišao Mourinhu i poklonio mu jednu maramu za glavu tipičnu za ovaj dio Rusije, a Mourinho mu je obećao svoju trening majicu komentiravši: “Imam premalo vremena i za disati, a kamoli istražiti sva mjesta na svijetu koja bih želio. U Kazanu sam, kao i u puno drugih gradova, dobro upoznao stadion, hotel i aerodrom.”
One thought on “Mourinho: Poštujem Rubin, ali vjerujem u Inter

Odgovori