full screen background image

Mourinho: Sreća da sam Rus

Trener Intera Jose Mourinho prije sutrašnje utakmice 4. kola Serie A protiv Cagliarija ostavio je svoje dojmove novinarima. Izdvajamo najvažnije.

Mourinho je počeo situacijom na tablici: “Preferiram biti plijen, ne lovac i zato su nam potrebna tri boda sutra. Dosad smo odigrali tri utakmice u mjesec dana, a sada imamo tri u sedam dana. Još smo uvijek na početku i nema potrebe za odmaranjem igrača. Ove godine ću to ipak raditi, jer igramo prvenstvo, Ligu prvaka i Kup, a ima igrača koji spremno čekaju. No svakog ću igrača ponaosob provjeravati iz utakmice u utakmicu i sam zaključiti kome treba odmor, a kome ne. Jesmo li sada umorni nakon Barcelone? Baš nemamo sreće s rasporedom. Igrali smo u nedjelju prije Barcelone, a oni u subotu. Sada ponovno igramo u nedjelju, pa ponovno u srijedu dok Napoli igra danas i oni će u srijedu biti odmorniji od nas kao Barcelona. I naš izravni konkurent Juventus igra danas, pa tek u četvrtak. Nikada ili gotovo nikada nemamo sreće sa rasporedom.”

Na upit o tome hoće li gledati Juventus nakon što mu je predsjednik Juventusa poručio da ponovno jede lignje jer da to Juventusu donosi sreću: “Ne znam kakav je plan kuhara. Prošli put sam stvarno jeo lignje.”

O momčadi: “Cambiasso je napravio čudo i biti će u sastavu za Cagliari. Ne znam hoće li biti u početnoj postavi ili na klupi. Toliki je radnik da je oborio sve rekorde oporavka. Naravno, svaka čast i medicinskom osoblju, doktoru koji ga je operirao i kondicijskim trenerima. Sretan sam što ga imam kao opciju, jer on nevjerovatno razumije nogomet, taktički je savršen. Zna točno kada pritisnuti i obožavam ga kao igrača. Sneijder? Sada već zna imena igrača, ali još ne razumije kako igramo. Odigrao je sve utakmice otkad je stigao, a protiv Barcelone je odradio strašan taktički posao, imao je čak i par prilika i puno je radio. Sigurno je jedan od trojice u veznom redu, a nikako ga ne vidim kao krilnog igrača, odnosno vanjskog u rombu.

Potom o mladima: “S Balotellijem se igrate kako hoćete. Nakon utakmice s mladom reprezentacijom ste ga kritizirali i Casiraghi ga je morao braniti, a sada mi govorite kako je trebao igrati protiv Barcelone. Santon i Balotelli će sutra igrati obojica ili niti jedan.”

Cagliari: “Zašto nisam nikada pobijedio Allegrija? Ne, pitanje je krivo. Ne igram protiv trenera. Moja momčad nije pobijedila Cagliari. Jednu smo utakmicu remizirali, a drugu, koja nije imala nikakvu natjecateljsku važnost, izgubili.”

O kritikama nakon utakmice s Barcelonom: “Pogledajte tko me kritizira (Zaccheroni). Kritizira me čovjek koji je s Interom izgubio 1:5 kod kuće od Arsenala. I sada taj čovjek meni dolazi reći kako igrati protiv najbolje momčadi na planetu. Neki su ljudi toliko inteligentni da zaboravljaju svoju prošlost… nevjerovatno.”

Na kraju se osvrnuo na atmosferu koja se stvara oko talijanskih momčadi u euuopskim utakmicama: “Morate štititi svoje momčadi. Nigdje na svijetu nisam vidio da se vlastite momčadi kritiziraju uoči nastupa u Europi. Ovdje mediji rade sve ne bi li poremetili atmosferu svojih klubova. Nikada se ne nude rješenja, samo se zna pljuvati. Zašto ne nađete rješenja? Ja pozivam sve da budemo jedno kada naši (mislio je na talijanski) klubovi igraju u Euro kupovima kao što to rade u drugim zemljama. Evo protiv Barcelone kažete da smo odigrali loše, a Julio Cesar je imao samo dvije obrane. I sada je toliko umoran da neće igrati protiv Cagliarija. A Buffon, Frey i Storari koji su spašaali svoje momčadi, o njima ništa? Samo ovdje i u Portugalu se događaju ovakve stvari. Sreća da sam Rus…”
3 thoughts on “Mourinho: Sreća da sam Rus

Odgovori