full screen background image

Zanetti: Inter mora nametnuti svoju igru

Uoči debija Intera u Ligi prvaka uz Jose Mourinha na konferenciji za medije bio je kapetan Javier Zanetti.

Jesi li pričao s Messijem o vašoj međusobnoj utakmici dok ste bili s reprezentacijom? Jeli on spreman i motiviran?

Da, pričali smo o ovoj utakmici. Naravno da je on svjestan važnosti iste, pa je stoga jako motiviran. Osim što je veliki igrač Leo je velika osoba i vjerujem da kao i svi njegovi suigrači želi pozitivno započeti Ligu prvaka.

Kakvu utakmicu očekujete sutra? Mourinho od početka priprema pokušava nametnuti veći posjed lopte…

Znamo da protiv sebe imamo veliku momčad, pa ćemo stoga mi pokušati kontrolirati loptu. Pokušat ćemo je držati kod sebe tako da oni budu inferiorni u posjedu lopte.

Kako vidiš Ibrahimovića i Eto’oa? Misliš li da je Inter dobio ovom razmjenom?

Ne sviđa mi se uspoređivati ih. Dok je Ibra bio s nama puno smo osvojili. Sada je on protivnik, a Eto’o se odlično uklapa i postaje naš važan igrač.

Koliko situacija u argentinskoj reprezentaciji može utjecati na najopasnijeg igrača Barcelone, Messija?

Ne mislim da je samo Messi prijetnja. Moramo biti oprezni, ali mislim da će Inter nametnuti svoju igru. Pripremamo utakmicu tako da ograničimo njihove najbolje igrače.

Kakav prijem od navijača očekuješ?

Standardan. Oni su uvijek s nama i trude se da ih čujemo. Pošto je ovo velika utakmica nadam se da ćemo ih mi na terenu usrećiti.

Po tebi, kako će navijači dočekati Ibrahimovića?

Ne znam, to ovisi o karakteru navijača. Ibra je danas protivnik i mi mislimo samo na utakmicu. Ne znam kako će se ponašati navijači.

Što si pomislio kada je Ibrahimović rekao da se Inter pobjedama vratio zahvaljujući njemu?

Prije svega želim napomenuti kako je Ibrahimović već dan kasnije promjenio iskaz. Ipak, vjerujem kako je Ibrahimović bio dio momčadi, a onaj tko je pobjeđivao je momčad. Pobjeđivao je rad cijele ekipe.

Jeli dobro ili loše da je ova utakmica došla odmah u prvom kolu?

Dobro. Prije ili kasnije bismo se sreli, a ovako ćemo odmah na startu znati na čemu smo i jesmo li spremni za velike stvari. Reći će nam puno i zato ćemo se iznimno potruditi da dobro počnemo u grupi.

Jeli istina da je Mourinho prije mjesec dana predvidio kako će Inter otvoriti europsku sezonu protiv Barcelone?

(smijeh) Treneru se sviđaju prognoze. Barcelona je bila jedna od mogućnosti.

U prošloj sezoni Inter je eliminiran od velike momčadi, a ove godine počinje protiv još jedne takve. U sljedećim satima ćete proživjeti iskustvo prošle sezone?

Dupla utakmica s Manchester Unitedom od prošle godine mora nam poslužiti kao polazna toćka zbog naćina na koji smo ispali i na tome moramo graditi napredak. Znamo kako je Liga prvaka teško natjecanje, ali želimo imati glavnu ulogu i pokušati doći do kraja. Nadam se da ćemo uspjeti.
Odgovori