full screen background image

Moratti: U subotu sam najžešći navijač Lazija

U subotu će derbi utakmicu 3. kola talijanske Serije A u Rimu odigrati Lazio i Juventus, klubovi koji su u novu sezonu zakoračili s maksimalnih šest bodova. Juventus je u prošlom kolu također gostovao u Rimu, te je s 3:1 pobijedio Romu nakon čega je uprava tog kluba smijenila dotadašnjeg trenera Luciana Spallettija. Sada Juvea očekuje novi rimski test, a Massimo Moratti, predsjednik njihovog glavnog konkurenta za vrh, milanskog Intera, je direktno i iskreno priznao:
“U subotu navečer sam najžešći navijač Lazija. Moj Inter igra u nedjelju tako da ću se potpuno unijeti u tu utakmicu i moliti za poraz Juventusa”, grlato je najavio Moratti i objasnio svoj žar:
“Ako izbornik naše nacionalne reprezentacije može govoriti da navija za Juventus i želi da postanu prvaci Italije, onda valjda i ja kao djelatnik Intera mogu priželjkivati poraz onih koji su nam opasni.”
Podsjetimo da je prije dvadesetak dana trajala opasna svađa Marcella Lippija i Josea Mourinha, trenera Intera, jer je Portugalac zamjerio Lippiju stavljanje u službu Juventusa i javno priznanje za koga navija, što je prilično delikatno za izbornika neke zemlje.
Lippi se, naknadno, ispričao za tu svoju izjavu.
Lippi odgovorio Morattiju: Navijam samo za Italiju
Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi u posljednje vrijeme se upušta u komunikaciju putem medija s najvažnijim ljudima iz redova prvaka Italije Intera…
Za sve je, zapravo, bila ”kriva” jedna Lippijeva prognoza o novom prvaku Italije još iz sredine kolovoza. Na novinarski upit, Lippi je prognozirao da će ove sezone ”scudetto” ponijeti Juventus, klub kojeg je vodio od 1994. do 1999. godine, te od 2001. do 2004. godine.
Interov impulzivni trener Jose Mourinho u tome je odmah prepoznao zavjeru, te je prozvao Lippija zbog ”nedostatka poštovanja”. Lippi se čak i ispričao Mourinhu, ”žao mi je ako sam bio pogrešno shvaćen’.
No, sada se oglasio i predjednik Intera Massimo Moratti:
“U subotu navečer sam najžešći navijač Lazija. Moj Inter igra u nedjelju tako da ću se potpuno unijeti u tu utakmicu i moliti za poraz Juventusa. Ako izbornik naše nacionalne reprezentacije može govoriti da navija za Juventus i želi da postanu prvaci Italije, onda valjda i ja kao djelatnik Intera mogu priželjkivati poraz onih koji su nam opasni”, rekao je Moratti uoči dvoboja Lazija i Juvea u Rimu.
Lippi je opet pronašao potrebu za odgovorom.
“Ne navijam niti za jedan klub, samo za Italiju. Ponavljam, bio sam upitan za prognozu o novom prvaku i rekao sam Juventus. Isto tako sam u prethodne tri godine prognozirao da će prvak biti Inter. Možda ovoga puta pogriješim”, rekao je 61-godišnji Lippi.
One thought on “Moratti: U subotu sam najžešći navijač Lazija

Odgovori