full screen background image

Mourinho: Momčad je kompletna, idemo pobijediti

Uoči utakmice 2. kola Serie A između Milana i Intera Jose Mourinho je održao svoju redovnu press konferenciju. Ona je usljedila odmah nakon predstavljanja Wesleya Sneijdera. Izdvajamo najvažnije.

“Sneijder upotpunjuje moju momčad, sada smo kompletni u svim sektorima. Doveli smo braniča, veznjaka, polušpicu i napadača. Projekt koji je napravljen prije četiri mjeseca ispunjen je pred kraj prijelaznog roka. Naravno da bih volio da je sutra početak ljetnih priprema, ali ovo je sjajno. Imamo momčad koja je kudikamo jača od prošlogodišnje. Trebat će nam vremena da se uigramo, jer 50% momčadi je novo.”

O tome kada će se moći vidjeti novi Inter kaže: “Za pet-šest mjeseci, ali ima trenera kojima treba i koja godina. Meni ne. Ne mogu se sada pretvarati da mi treba više od pet-šest mjeseci kada sam to dokazao osvajanjem prvenstava u prvoj godini u Portu, Cheleseaju i ovdje.”

Nema puno riječi o Ligi prvaka, Mou razmišlja samo o sutrašnjem derbyju: “Hoće li Zanetti biti na klupi? Vidjet ću. Ovaj smo tjedan trenirali s nepoznanicom Sneijder, ne znajući hoće li on igrati ili ne. Dobro poznajemo Milan, spremni smo, ali imali smo vremensko ograničenje. Znam sigurno da će sutrašnji Inter biti bolji od onog protiv Barija, jer na suprotnoj strani će biti momčad u istom rangu kao mi. To bih rekao i da su oni izgubili u Sieni, a mi pobijedili Bari. Nema favorita, a mi ćemo igrati samo za jedan rezultat.”

Među izabranima nema Materazzija i Quaresme: “Ne, nemaju nikakvih fizičkih problema. Materazzi je izostvaljen jer ću igrati s Luciom i Samuelom, a Cordoba je na klupi. Svi su brzi braniči adekvatni za igru protiv Milana. Materazzi je drugačiji tip braniča. Na Quaresminom mjestu imam druga rješenja kao što su brzi i prodorni Suazo, a na krilu mogu koristiti Mancinija, Balotellija i Eto’oa. Za Ricarda tu stoga nema mjesta, bilo bi previše da i njega pozovem.”

Portugalski trener je tokom tjedna navodno primio i prijeteća pisma Muslimanske zajednice zbog komentara na igru Muntarija koju je povezao s Ramazanom: “Njegova situacija je vaša odgovornost, ja dobro znam što sam rekao, imam sve snimljeno na TV-u. Nekima od vas se sviđa mijenjati moje riječi, a ja sam lijepo rekao ‘odluka Muntarija da slijedi vjeru se ne smije kritizirati’. Na meni je da procjenim jeli on fizički može izdržati 90, 70 ili 30 minuta. Ako je sada na mene ljuta Muslimanska zajednica onda je to vaša krivica, ne moja. Sulley je iznimno radio na treninzima ovaj tjedan.”

Komentirao je Mourinho i Santona (“tko je pisao da će igrati u veznom redu mora da je treninge gledao sa stabla”), kalendar Serie A (“ja želim igrati sutra i pobjediti sutra”) i broj 10 Sneijderu (“broj nije bio zauzet i sretan sam što ga mogu dati jednom profesionalcu koji je potpisao na puno godina”).
Odgovori