full screen background image

Slijedi ključni tjedan za dogovor Mourinha i Intera – Settimana decisiva per l’accordo tra Mourinho e l’Inter

Kako piše engleski tisak, predsjednik Intera Massimo Moratti uskoro će se susresti s Joseom Mourinhom kako bi se upoznao s njegovim mišljenjem vezanim za budućnost na klupi nerazurra.

Prema saznanjima The Observera tom će sastanku prethoditi susret Morattija s Mourinhovim menadžerom Jorgeom Mendesom. U slučaju da se naftni magnat Moratti i Mendes dogovore oko uvjeta ugovora, na sastanku s Mourinhom samo će se potvrditi suradnja između dvije strane.

Ono što Talijanima nije po volji jest želja Portugalca da ima potpunu autonomiju kod građenja momčadi i dovođenja igrača. Ako je za vjerovati spomenutim navodima, cijeli posao trebao bi biti zaključen do kraja sljedećeg tjedna.


Secondo la stampa britannica, il presidente dell’Inter, Massimo Moratti, dovrebbe incontrarsi prossimamente con Jose Mourinho per sentire quali fossero i suoi piani legati alla panchina nerazzurra.
Secondo quanto riportato da “The Observer”, l’incontro dovrebbe venir preceduto da un altro incontro tra Moratti e il procuratore di Mourinho, Jorge Mendes. Nel caso in cui il Moratti e Mendes riuscerro a trovare un accordo sulle condizioni del contratto, all’incontro con Mourinho dovrebbe venir soltanto confermata la collaborazione tra le due parti.
Secondo i giornalisti britannici, gli italiani non gradiranno troppo il desiderio del tecnico portoghese di avere la massima libertà nella creazione della squadra e quindi nell’acquisto dei giocatori. Secondo le fonti citate dal giornale, tutto l’affare dovrebbe venir concluso entro la fine della settimana.

preuzeto sa 24sata
13 thoughts on “Slijedi ključni tjedan za dogovor Mourinha i Intera – Settimana decisiva per l’accordo tra Mourinho e l’Inter

 1. fanatico

  Konačno prava vijest za nas Mourinho-iste. Jedan od glavnih problema u Interu je ta što se Moratti ne želi odmaknuti od terena i prepustiti struci da vodi igračku politiku. stalni je nesklad u željama njega i trenera, te se dovode igrači koje trener ne želi. Mourinho to sigurno neće dozvoliti i prava je sad prilika da Moratti shvati da treba raditi svoj posao a treneru prepustiti vođenje momčadi, a dovođenje igrača je isto njegov djelokrug rada. Kako ćeš imati viziju i graditi momčad ako ne odlučuješ o tome kog ćeš dovesti i tko ti treba.Ne možeš garantirati ni odgovarati onda ni za rezultat. U Engleskoj je to standard odnosa, pa masa niti nezna tko su gazde. Vjerojatno je i to jedan od razloga dugovječnosti trenera tamo, o kojoj ostali dio Europe samo sanja.Biti i trener i menadžer, čista je i logika.

 2. srdanlujo

  Izgleda da se tu stvarno nešto kuha. Samo da se ne radi o patki engleskog tiska, što prečesto bude slučaj. Ujedno želim Barceloni da stigne Reala i osvoji kup prvaka kako bi ostavili Rijkaarda na klupi i propustili licitaciju s Interom za Mourinha. To bi bitno olakšalo stvari. Iako nema sumnje da je portugalac težak karakter, arogantan i slavodoljubiv, sigurno spada među najbolje stručnjake uopće i u odnosu na Mancinija donio bi bar dvije kvalitete više. Raspoloženje je takvo da skoro svi navijači Intera žele smjenu i da tu više nema nikakvog sentimenta. Nadam se i da je Moratti to prihvatio i da će krenuti u realizaciju.

 3. fanatico

  Ja isto navijam za barcu da uspije i ” oslobodi” Mourinha. Svakako da je težak karakter ali mu se treba prilagoditi, jer to zaslužuje. Sljedeće prevenstvo će biti pakleno, jer će se ovi” spavači” ( Juventus i Milan ) silno pojačati i samo ekipa sa jakim karakterom ima šansu. Red je da i Europu malo stisnemo a ne da smo više nego prosječni. Nikog ozbiljnog nismo dobili godinama.

 4. Otto J.

  Rečeno je puno istina u ovim komentarima. To što Mourinho nije baš najsimpatičnija osoba na svijetu ne mora nikoga brinuti jer, istini za volju, niti Mancini nije baš previše simpatičan. A da ne pričamo, na primjer, o Capellu ili o bivšem Interovom treneru Cuperu. Nije u tome stvar. Interov trener mora shvatiti da Inter nije ekipa kao i bilo koja druga, kao što ni Interovi navijači nisu kao navijači ostalih klubova. Oni su u neku ruku “vjernici” i gledaju drukčije na životne stvari. Prema tome, ne preostaje nam drugo nego se ponadati da će Mancinijev nasljednik osjetiti pravu “vibru” i shvatiti kakav je Inter klub.

 5. fanatico

  da i sva nemoć našeg kluba, uz silna ulaganja tolike godine nije rezultiralo uspjehom. to najbolje rade englezi i to se kod njih podrazumjeva. Druga Morattieva greška je familijaran odnos prema igračima i njegova mekoća. Znam da to proizilazi iz silne ljubavi prema klubu ali dovodi do suprotnog efekta, od onog koji misli postići.

 6. Otto J.

  Moratti je čovjek koji se rodio u Interovoj svlačionici, tj. Inter je njegov život. Možete mu zamjeriti svašta, ali to je jedini predsjednik koji živi za svoj klub, koji ga voli kako se samo djecu svoju može voljeti (i opraštati…). Da li biste bili ponosni da je predsjednik Intera, npr., Berlusconi? Da li znate da je upravo Berlusconi htio kupiti Inter od Ernesta Pellegrinija? Ali Pellegrini nije ni pod koju cijenu htio prodati Inter onom čovječuljku, pa se potonji morao opredijeliti za Milan… Za ekipu koja je osvojila Evropu, da, ali i Mitropa Cup… Nisu kao Juventus, ali nisu ni daleko… Da li biste bili ponosni da ekipa za koju navijate osvaja titule i trofeje na prljav način? Ja nipošto! Pokušajte onda shvatiti Morattija i oprostiti mu greške koje čini iz ljubavi. Poštenje ne donosi uvijek rezultate, ali to je to!

 7. stefi

  Mourinhu treba dati sve ovlasti u pogledu dolaska i odlaska igrača. Od sadašnjih igrača pa i među prvih 11 ima onih koji nisu za Inter. Prva godina je i njemu trebala za prilagodbu za serie A, zbog toga nije baš pogodio u pripremi ekipe. Za sljedeću sezonu očekujemda će izvršiti rekonstrukciju ekipe, ostaju osni koji jesu igrači za Inter, oni koji to nisu moraju otići (ionako ih je previše), a on najbolje zna ko mu treba i ko može unaprijediti igru.

Odgovori