full screen background image

Reprezentacije: 14 nerazzurra pozvano – Nazionali: 14 nerazzurri convocati

MILANO – Čak četrnaest igrača Intera pozvano je u razne reprezentacije koje će ovih dana odigrati niz prijateljskih utakmica. Jedinu će službenu utakmicu odigrati Pelé za mladu reprezentaciju Portugala, koja će protiv Bugarske igrati u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2009. godine.
Da vidimo tko će, kada, gdje i za koga igrati:
Francesco Bolzoni (Under 21): Azerbejdžan-Italija (utorak, 25. ožujka, Baku);
Nicolas Burdisso: Egipat-Argentina (srijeda 26. ožujka, Kairo);
Esteban Cambiasso: Egipat-Argentina (srijeda 26. ožujka, Kairo);
Julio Cruz: Egipat-Argentina (srijeda 26. ožujka, Kairo);
Cristian Chivu: Rumunjska-Rusija (srijeda 26. ožujka, Bukurešt);
Zlatan Ibrahimović: Švedska-Brazil (srijeda 26. ožujka, London);
Luiis Jimenez: Izrael-Čile (srijeda 26. ožujka, Tel Aviv);
Julio Cesar: Švedska-Brazil (srijeda 26. ožujka, London);
Marco Materazzi: Španjolska-Italija (srijeda 26. ožujka, Elche);
Pelé (mlada rep): Portugal-Bugarska (srijeda 26. ožujka, Guimaraes) – Kvalifikacije Euro U21 2009;
Dejan Stanković: Ukrajina-Srbija (srijeda 26. ožujka, Kiev);
David Suazo: Kolumbija-Honduras (srijeda 26. ožujka, Fort Lauderdale);
Patrick Vieira: Francuska-Engleska (srijeda 26. ožujka, Pariz);
Javier Zanetti: Egitto-Argentina (mercoledì 26 marzo, Il Cairo);


Italia

MILANO – Sono quattordici i nerazzurri convocati dalle rispettive nazionali per gli impegni amichevoli in programma in questi giorni. Unica gara ufficiale per Pelé che affronterà la Bulgaria in una gara valida per le qualficazione degli Europei Under 21 del 2009.
Ecco l’elenco completo delle partite e luoghi nei quali si gioca:
Francesco Bolzoni (Under 21): Azerbaijan-Italia (martedì 25 marzo, Baku);
Nicolas Burdisso: Egitto-Argentina (mercoledì 26 marzo, Il Cairo);
Esteban Cambiasso: Egitto-Argentina (mercoledì 26 marzo, Il Cairo);
Julio Cruz: Egitto-Argentina (mercoledì 26 marzo, Il Cairo);
Cristian Chivu: Romania-Russia (mercoledì 26 marzo, Bucarest);
Zlatan Ibrahimović: Svezia-Brasile (mercoledì 26 marzo, Londra);
Luiis Jimenez: Israele-Cile (mercoledì 26 marzo, Tel Aviv);
Julio Cesar: Svezia-Brasile (mercoledì 26 marzo, Londra);
Marco Materazzi: Spagna-Italia (mercoledì 26 marzo, Elche);
Pelé (Under 21): Portogallo-Bulgaria (mercoledì 26 marzo, Guimaraes) – Qualificazione Euro U21 2009;
Dejan Stanković: Ucraina-Serbia (mercoledì 26 marzo, Kiev);
David Suazo: Colombia-Honduras (mercoledì 26 marzo, Fort Lauderdale);
Patrick Vieira: Francia-Inghilterra (mercoledì 26 marzo, Parigi);
Javier Zanetti: Egitto-Argentina (mercoledì 26 marzo, Il Cairo);
13 thoughts on “Reprezentacije: 14 nerazzurra pozvano – Nazionali: 14 nerazzurri convocati

 1. Otto J.

  Slažem se u potpunosti da bi bilo bolje da ima više talijana u momčadi a idealno bi bilo da naši juniori, prvaci Italije, prvi u svim kategorijama, pobjednici turnira u Viareggiu, dođu do prve momčadi. Njihova bi privrženost crno-plavim bojama bila neupitna… Nekada su to bili Zenga, Bergomi, Ferri…

 2. Dexter

  Nekako mi se ipak čini da su danas druga vremena u kojima je “uspjeh sad i odmah” jedina deviza. Talijanizacijom momčadi samo bi se izgubilo na vremenu, a pravi, odnosno jednako kvalitetni igrači teško da bi se našli. Trenutno je u Interu barem 5 (a možda sam malo i rekao) pozicija na kojima igraju stranci, a za koje, ruku na srce, ne postoji adekvatno riješenje s talijanskom putovnicom. Iz ovih špekulacija treba isključiti postojeće talijanske zvijezde koje njihovi klubovi (čitaj: ostatak talijanske klupske kreme) zasigurno nebi ni za kakav novac prepustili direktnoj konkurenciji.

 3. fanatico

  Naravno, ne nagla talijanizacija. Postupno uvoditi u prvu momčad po par igrača, jer samo sa kupovinom, bez obzira na imena nem može biti komogenizacije i duha momčadi. Treba i sopstveni kadar više cjeniti i kroz kup utakmice i one slabije prvenstvene na svom terenu kaliti mladiće, koji imaju rezultate usvojoj kategoriji. Nek od svih 2- 3 postanu prvotimci uspjeh je.

 4. Dexter

  Ako bi samo jedan postao prvotimac to bi bio veliki uspjeh. Međutim, pogledaj Balotellija. Istina je da ima samo 17 godina i da je pred njim karijera, ali koliko mu je mladost prednost, toliko mu je i mana. Priča se da je Chelsea ozbiljno zagrizao. E sad, hoće li naši čekati da momak skroz sazrije, a što može (vjerojatno i hoće) potrajati još par sezona, ili će ga prodati Abramoviču za masne pare i od toga kupiti nekoga tko se već dokazao kao dobar i što je još važnije konstantan strijelac.
  Nemoj se čuditi (znam da ja neću, jer već sam previše puta to vidio) ako se Moratti i društvo odluče za ovu drugu varijantu.

 5. fanatico

  Ne bi me čudilo. Martins je dobio šansu rano i vukao par sezona, pa je morao otiči, doduše svojom voljom jer je procjenio da neće igrati. Nakon jedne sezone mi kupimo sličnog igrača i starijeg. Nismo dobili ništa stim potezom jer niti on nije standardan( Suazo ) , ikakava je to poslovna politika?

 6. Dexter

  Martins je bio igrač kojem se nikad do kraja nije vjerovalo. Doduše, nikad ga nije krasila nekakva izrađena napadačka tehnika, nego je, u biti, više igrao na snagu. Ali kakav bio da bio, igrao je za nas par sezona bez da mu se pružila neka dugoročnija prilika. Stalno je bilo nekih drugih riješenja i kad je mali bio u vrhunskoj formi većinom je sjedio na klupi, ulazio zadnjih 15 – 20 minuta itd.
  Dobro, da ne pretjeram, počinjao je nešto utakmica, ali, svejedno, to niti jednog trenutka nije izgledalo kao “istesavanje” igrača na kojeg se ozbiljno i dugoročno računa.
  I čim je stigla dobra financijska prilika ode naš Martins na Otok. Malo tko ga se više uopće i sjeća.

 7. fanatico

  Uzmi u obzir i to da je u svim mlađim kategorijama bio najbolji strijelac lige. Treba pogledati vječnu tablicu Intera i Europi gdje je među 10 Svih vremena! Ovdje je to pod- najbolji igrači. Slažem se da nije neki tehničar (a zar je to Cruz i Crespo) ali je imao brzinu i osjećaj za gol, kao rasni strijelci.

 8. Dexter

  Pa za mene, recimo, Cruz, usporedimo li sve naše napadače, potpuno opravdano stoji kao jedan od stalnijih članova prve jedanaestorice. Čovjek je puno više od “običnog” strijelca kao što je npr. crespo. To uopće nisu dva jednaka tipa napadača. Crespo je tu da trese mreže i to je svo negovo “tehničko” znanje, a Cruz može odigrati vrlo inteligentno, te nije samo netko tko čeka da ga pogode super loptom. Druga je stvar što ga u zadnje vrijeme nikako neće gol i što se utopio u opće sivilo cijele momčadi. Činjenica jest da ga Mancini sad već i previše forsira, a da Crespo i Suazo ne dobijaju pravu šansu.

  Što se tiče Martinsa, slažemo se da je dao itekako svoj obol, pogotovo u mlađim kategorijama, a i u Srie A i LP je počesto tresao mreže. Međutim, več pomalo postaje simptomatična nepovjerljivost Interove struke prema mlađim igračima i jednostavno se ne mogu oteti dojmu da će se i Balotellija olako pustiti u neku drugu sredinu.
  I vjeruj mi da nitko nebi bio sretniji od mene kad bi se danas – sutra pokazalo da u ovom postu niti jednom jedinom riječju nisam bio u pravu.

 9. fanatico

  naravno,Dexter, da svi mi govorimo ikritiziramo jer volimo klub i želimo sve najbolje. Anteadriano krivi su svi po malo u svom domenu posla, ali nije još ništa propalo i treba izvući kraj i onda rez.

 10. Otto J.

  2002. godine Inter je osvojio scudetto sa svojom Primaverom: najbolji strijelci bili su Obafemi Martins i Goran Pandev, a pored njih Mattia Altobelli, sin slavnog Alessandra Altobellia. Igrali su u toj ekipi i Mario Rebecchi i Nicola Beati, odlični vezni igrači. Sada su tu razni Simone Fautario, Gabriele Puccio, Francesco Bolzoni, Attila Filkor, Daniel Maa Boumsong, Ibrahim Maaroufi, Luca Siligardi, Johnatan Ludovic Biabany, Sebastian Ribas, Goran Slavkovski… koji su već debitirali u prvoj ekipi. Koliko će njih ostati? Nema bolje situacije nego kada je okosnica ekipe stvorena od domaćih igrača, od igrača koji dišu crno-plavo od prvih nogometnih koraka. Zato sam spomenuo prije trio Zenga-Ferri-Bergomi…

Odgovori