full screen background image

Arnautović u Interu kao najskuplji Austrijanac

Rođeni Bečanin porijeklom s Balkana, 20-godišnji Marko Arnautović, postao je najskuplji austrijski nogometaš u povijesti nakon što je realiziran njegov transfer u milanski Inter.
Za njega je klub sa San Sira nizozemskom Twenteu, s kojim je ugovor imao do ljeta 2011. godine, isplatio deset milijuna eura odštete. Arnautović je potpisao petogodišnji ugovor, do ljeta 2014. godine.
Dosad je najveći transfer u povijesti austrijskog nogometa ostvario napadač Rapida Erwin Hoffer (22), koji je prošlog tjedna za pet milijuna prešao u redove talijanskog Napolija. Tako su dva Austrijanca unutar tjedan dana završila u Seriji A.
Arnautović je hitronogi napadač koji je lani u 28 nastupa u Eredivisieju zabio 12 golova. Trenutačno je ozlijeđen. Oporavlja se od stresfrakture. Njegov se transfer u Inter razvlači kroz cijelo ljeto.
Marko Arnautović, najskuplji austrijski nogometaš svih vremena, rođen je 1989. godine u Beču. Nakon šest godina počeo je s treninzima u lokalnom Floridsdorferu.
Nije trebalo proći mnogo i već kao devetogodišnjaka snimili su ga skauti bečke Austrije i doveli u klub.
Odluku o tome da želi od nogometa i živjeti Arnautović je donio 1998. godine gledajući Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.
“Želio sam biti poput tih igrača. Nakon što sam na djelu vidio Davora Šukera i Predraga Mijatovića obećao sam majci da ću jednoga dana biti poznati nogometaš”, priznao je novi Interov napadač.
11 thoughts on “Arnautović u Interu kao najskuplji Austrijanac

  1. eterno amore

    ma goni ih u kurac,šta će on u aston ville tamo su sve nikakvi igrači u odnosu na Inter,ako je iti malo normalan doć će u 10 puta veći klub,dobit će lipe pare i još može napredovat i ima s kin igrat,stv je redikul ako ode u aston villu

Odgovori